אפשר להידחף רגע?

מוּסקט

New member
אפשר להידחף רגע?

לפינת הקולנוע השבועית (או החודשית)? רציתי להשחיל כמה מילים חמות לסרט הישראלי "סוף העולם שמאלה" בבימויו של אבי נשר. סוף שנות השישים, עיירה נידחת אי שם בדרום הארץ וקורותיהן של 2 משפחות עולים - אחת הודית והשנייה מרוקאית. סיפור המארג החברתי הכל כך מורכב מסופר דרך עיניהן של שתי הנערות, שלמרות השוני ולכאורה שומדבר משותף, מתחברות לידידות אמיצה. הופתעתי שלמרות שהסרט במוצהר מדבר על "עדות" זה לא היה חבוט כמו בסרטים ישראלים אחרים ולא נגרר להצגת הדמויות באופן מעוות המתאים לפארסה. היה משהו בקצב של הסרט שהתאים לשנות השישים ולאבק של הדרום... והשחקנים - רובם לא מוכרים ונפלאים! אני נ'נתי.

אם כבר קולנוע

ראיתי השבוע בוידיאו את "האסונות של נינה". כיף של סרט. כל עוד לא מחפשים בו מסרים ומשמעויות

גרי רשף

New member
גיברת- עימדי בתור כמו כולם!

ראיתי מעט מאוד סרטים בשנים האחרונות, אבל את זה במקרה כן ראיתי.. הסיפור מאחורי הסרט הוא סיפור טוב ולא שבלוני מדי: עיירה נידחת בדרום, הבדלים תרבותיים בין העולים, המתחים, ההצלחות, הכשלונות, התקוות.. מה שצרם לי מאוד זה המשחק הלא משכנע של השחקנים: הזכיר לי את שנות השישים במובן הרע של המילה (רמת המשחק בסרטים הישראלים באותה תקופה). כמו כן נרשמו מעידות בכל מה שקשור ללבוש ולמאפיינים שונים שלא התאימו למה שהיה בשנות השישים. היה גם קצת סקס וקצת עירום בהיקף שלא מקובל בסרטים כאלו, אם יש מי שזה מה שמעניין אותו..

Mנטה

New member
המבקרים קטלו ולעומת זאת

אמא שלי אמרה שהיא הרגישה שהיא אשכרה עברה חוויה עם הסרט הזה. התלבטתי למי להקשיב יותר והנה מוסקט היטתה את הכף. אינמנוס, צריך לראות. אבל מה הקטע של המחירים ? נראה לי אני אחכה לדיוידי או משו.

adi1979

New member
סוף העולם

גם אני מוגדר מאוהדי הסרט, ולגבי המשחק- החסרון היחיד לדעתי בסרט היה דמויות שטוחות ותמוהות משהו (תפקידים שבמקרה נתנו לשחקנים "בעלי שם"), כמו הדמות של מריאנו, הדמות של קטורזה והמורה בבית הספר, והצרפתיה שלדעתי לא הורחבה (במובן הרעיוני, כמובן) מספיק בסרט. באמת סרט מפתיע- לא מתחכם מדי אבל גם לא לעגני ומזלזל.

יגיע לטלביזיה ביום העצמאות ../images/Emo141.gif

מהדיווחים בעיתונות מצטייר סרט נוסחתי, סרט שאין לו אמירה ייחודית. אני מהסס לרוץ לסרטים כאלה, חושש להרגיש מרומה. אבל אחרי שאראה אותו בטלביזיה, יהיה מעניין להשוות אותו עם "שחור" ועם "המנגליסטים", סרטים שעסקו באותם חומרים, והיו בעלי להט ואמירה ייחודית.

למעלה