אפשר בקשה?

אפשר בקשה?

(זה לא לבית ספר) אני צריך (מבקש) תקציר ממש קטן (שורה-שתיים-שלוש) למחזות-זמר הבאים: +צ'ריטי המתוקה +גבירתי הנאווה +המכשפות מאיסטוויק +דיק טרייסי +שניים מתחתנים +אנני אוקלי +זה יסתדר אני מודה מודה מודה מראש לכולם!

Cabaret

New member
על אלה שאני יודע לספר:

גבירתי הנאווה: אלייזה דוליטל, מוכרת פרחים בקמדן טאון לונדון, אישה בהמתית למדי, נתקלת בהנרי היגנס ובחברו, שניים מאסכולת המלומדים. בהתקלות פרופסור היגנס נדהם למראה עיניו, עד כמה אלייזה חצופה וגסה, ומתערב עם חברו שתוך חודש הוא הופך אותה לליידי. הוא לוקח אותה לביתו, שם היא עוברת מסכת שלמה של מהפכים- החל מהדיבור שלה וכלה במראה שלה. המבחן האמיתי שלה הוא בנשף חגיגי, בו כולם בטוחים שהיא ליידי אריסטוקרטית מלידה, ובעצם המבחן מצליח. מהרגע שהיגנס הצליח בניסוי שלו, הוא מזניח את אלייזה ופחות מתייחס אליה. אלייזה מחליטה לעזוב אותו לטובת פרדי- בחור המחזר אחריה תמידית. אבל בסוף אלייזה והיגנס מבינים שהם נועדו אחד לשני, וחוזרים זה לזרועות זה. המכשפות מאיסטוויק: בעיירה קטנה, איסטוויק, ארה"ב, שלוש נשים (אלכסנדרה, ג'יין וסוקי) מרגישות לא שייכות ולא קשורות לעיר התככנית והצבועה. ערב אחד שלושתן מפנטזות על גבר החלומות שלהן, ולמרבה ההפתעה הוא מגיע בדמות גבר מיסתורי בשם דאריל ואן הורן. הוא מצליח לפתות את שלושתן, וברגע ששלושתן איתו, נכנסו בהן כוחות על-טבעיים. בגלל דאריל גם קראו דברים נוראיים בעיר, כמו פלישיה- אחת מהנשים הבכירות בעיר, שאיבדה את דעתה ומתחילה לנבא מה יקרה באשמת דאריל. כולם מזלזלים בדבריה, ובשלב מסויים בעלה אפילו רוצח אותה כי הוא לא יכול לסבול את הבירבורים שלה, אבל בסופו של בר מתברר שצדקה. דאריל ואן הורן הוא למעשה השטן או משהו בסגנון. אלכס, ג'יין וסוקי מצטערות שביקשו אותו, ולאחר מאמץ מצליחות להשמיד אותו. צ'ריטי המתוקה: צ'ריטי ולנטיין עובדת לצערה במועדון חשפנות. היא בחורה שתמיד נופלת בפח ומתאהבת בגברים הלא נכונים. בתחילת המחזמר שובר את ליבה כוכב קולנוע, שחשבה שיש לה איתו סיכוי. בניסיון לפגוש בחור אחר, היא נתקעת במעלית עם קלסטרופוב נוירוטי בשם אוסקר. הם מתאהבים. אוסקר בטוח שהיא פקידה בבנק, וצ'ריטי לא מתקנת אותו כי היא יודעת מה יקרה אם היא תספר את האמת. צ'ריטי מחליטה להתפטר מעבודתה. היא אוזרת אומץ ומספרת לאוסקר במה היא עובדת. להפתעתה הוא מספר לה שהוא יודע את זה- הוא עקב אחריה לילה אחד. אבל הוא אומר שהוא סולח לה- ומציע לה נישואין. צ'ריטי כל כך שמחה שסוף סוך התמזל מזלה, אבל בסוף אוסקר אומר לה שהוא לא יכול לשכוח ממקום עבודתה הקודם ודוחף אותה לתוך האגם. כשהיא יוצאת מהאגם היא פוגשת בפיה שאומרת לה "הלילה, הכל יקרה הלילה". צ'ריטי שמחה- היא בטוחה שקיבלה סימן משמיים. אבל אז הפיה מסתובבת ועל גבה כתוב " הפיה הטובה- היום בשמונה בערב ב-cbs. זה יסתדר: סיפור של ספינת נוסעים לחופשה. יש שם הרבה דברים חביבים כמו סיפורי אהבה ובגידה, וגם קטע מצחיק עם המאפייה- מין בילבול זהויות- אבל אם אני ממש אתחיל לפרט לא תבינו שום דבר.... בקיצור, בסוף הכל מסתדר- כל הזוגות יחד והכל טוב ושמח. אנני אוקלי: על חייה של הצלפית אנני אוקלי- אישה אנלפבתית שיודעת לצלוף באופן מדהים. היא מתאהבת בפרנק (אחרי שהם שרים "כל מה שתעשה אעשה טוב ממך") ובסוף יש להם מופע משלהם. דיק טרייסי: מבוסס על הקומיקס. זה מין סרט מוזיקלי- אני לא יודע אם עלה על הבמות- אבל בסרט מופיעה מדונה- והיא גם שרה את "עוד". שניים מתחתנים אין לי מושג מה זה. אני חושב שבאנגלית זה המחזמר Invade my privacy אבל עדיין לא הצלחתי למצוא את זה. קצת ארך אבל ניחא. נתראה בשמחות רנן.

../images/Emo13.gif אוי תודה רבה../images/Emo13.gif

עזרת לי מאוד

The gift

New member
טוב, אז ככה

לא הכירו כאן את "שניים מתחתנים" כי זה מעולם לא תורגם. התרגום של השם הוא שלי (ואני תרגמתי גם את השיר "אם" שטל יהלומי שרה במופע "זכרונות ברודווי" בבית צבי) והשם המקורי של המחזמר הוא "Two On the Aisle". המחזה הזה היה למעשה רוויו מוסיקלי של שירים הדנים ביחסים בין גברים ונשים, כשבין השירים היו מערכונים באותו הנושא. "זה הסתדר" הוא תרגום (לא מאוד נאמן למקור, לצער) שלי ל-Anything Goes

למעלה