אפשר בלי סגירה?

tlingit

New member
אפשר בלי סגירה?

(לצורך השאלה אני מניחה שכבר התקיימו שיחות של "הערכת מצב האימון", ועל פיהן או שנקבעו והתקיימו עוד שיחות לפי הנדרש, או שעלה מתוכן שסיום האימון מסתמן בבירור) רוב המתאמנים מרגישים מתי מגיע סופו של תהליך האימון ומעוניינים לסיים אותו. מתאמנים אחרים אמנם חשים שיש סיום אך מתקשים "להכריז" על סגירת האימון, ומקבלים את ההצעה לעשות סגירה של האימון, או, כאפשרות שממסגרת את הסיום אחרת, לקרא לזה סגירת שלב / מהלך / מעגל של האימון, אשר לרצונם יהיה לו המשך בזמן מתאים ונכון להם, בטווח הנראה לעין או הרחוק יותר. במשך הזמן קרה לי שהיו מספר מתאמנים ומתאמנות שבחרו שלא לקיים "סגירה רשמית" של האימון - אם ע"י קיום שיחת סיום של האימון או ע"י הכרזה שזהו, נגמר או דרכים אחרות. בהקשר זה שמעתי כמה אפשרויות או תיאורים שנתנו המתאמנים למצב. למשל: "אני עוד לא סיימתי את האימון" ; "זה לא סיום של האימון, אני רוצה להמשיך אותו, יש כמה דברים שאני עושה עכשיו וזה לא שאני לא באימון. אני לגמרי באימון, רק שכרגע לא בפגישות" ; "אני רוצה לחשוב על זה (ההחלטה לסיים, להמשיך, לשנות, לעבור) אתקשר עם החלטה" ; מחר/מחרתיים/שבוע הבא נתאם פגישה (ולא מתאמים) ויש אף שמתאמים אך דוחים ודוחים שוב ושוב. מאחר שזה לא קורה הרבה, וכל מקרה קצת שונה מאחר, מאד אשמח לשיתופים שלכם: אילו דגשים תוכלו לציין בהקשר זה? אילו מחשבות ותובנות יש לכם לגבי נושא זה? האם גם אתם פגשתם מקרים דומים? איך בחרתם או הייתם רוצים לפעול במצבים כאלה?

סיום שהוא התחלה

היי באימון האישי נתקלתי מספר פעמים לאחרונה במתאמנים שאינם מעוניינים לערוך פגישת סיכום. בשיחה עימם נודע לי כי הפחד מפרידה מניתוק מחוסר אפשרות לחזור לדעתם, גורם לדחיית הסיכום. הבנתי כי הצורך בשיחה הוא שלי ויש שלא נערכה שיחה זו, ויש שסיכמנו והיה המשך ליווי מרחוק של עדכוני אינטרנט מה שמתאפשר לכול מתאמניי. אצלי קיים קשר בין היוזמה לסיום האימון לבין חוסר הרצון של המתאמן לסגור. מצרפת בלוג סובב נושא אירית שעל www.iritshaal.co.il

תודה../images/Emo24.gif

היי לגביי סיכומי ביניים בוודאי משתמשת בגלגל החיים שסומן בתחילת האימון ולאחר מספר שבועות( תלוי במתאמן וביצירה האישית) מסמנים בסימון שונה, ורואים הפערים. המתאמנים עצמם יוצרים סיכומי ביניים עם תגובות הסביבה ו,הסתכלות אישית שונה בתגובות ובהצלחות שיוצרים לעצמם. אם זאת כול מתאמן/ת אשר מעוניינים לספר לחלוק לשמר קשר אני שמחה ומשתפת פעולה באהבה גדולה. שבוע נפלא אירית שעל

Rוני

New member
אגב, גלגל החיים

לא תמיד אני משתמשת בו כלומר: לא עם כל מתאמן ובכל מקרה לעולם לא בפגישה הראשונה אם האדם הגיע מתוך איזו מצוקה אחרי שניים שלושה מפגשים אני משתמשת בו ואז גם עושה סקאלה של איפה היית כשבאת אלי ואיפה אתה עכשיו. זאת על מנת לאפשר את תחילת השינוי. כשאדם מנסה למקם את תחושותיו על הסקאלה אחרי מפגש או שניים, הוא ממקם עצמו במיקום גבוה יותר בדיעבד מאשר בזמן אמת. למה זה טוב? כדי לא לחזק את המצוקה. מה אתם עושים?

גלגל החיים

היי אני רואה בגלגל החיים אפשרות שיקוף של מצב הווה, וגם אם הוא מפרש את המציאות ממקום "לא אמיתי" זה הפירוש שלו בזמן הווה. כאמור הגלגל עולה ומופיע שוב באימון וניתן לבדוק הפערים. באמצעות גלגל החיים ניתן למקד את הפלח שברצונו לעבור אימון והשיקוף מאפשר במקרים רבות הסתכלות רחבה יותר על חייו. שיקוף המצוקה כפי שרשמת אינו מעלה או מוריד מהרגשה, אני מתייחסת לכלל הגלגל כלומר ליתר הפלחים למקומות היותר מוצלחים ובודקת מה סייע בידו להגיע להצלחות אלו... אירית שעל

Yin

New member
מסתבר שכן

אם זה רצוי? לא ממש. קצוות כדאי לקשור, אחרת הריקמה עלולה להפרם. עדי

tlingit

New member
חיבור התשובות של שניכם

עושה משהו מעניין
תודה לכם

Rוני

New member
אקח את זה למקום אחר

האם אתם נוהגים לסכם סיכומי ביניים עם המתאמנים? פעם בכמה מפגשים? אני מאד אוהבת לעשות סיכומים מינימאליים של הדרך שעבר המתאמן, פעם בכמה אימונים. קורה שמתאמנים מביעים חשש שהם לא מתקדמים מספיק ואז זה זמן נהדר לראות איפה היינו ואיפה אנו עכשיו, במסע. לא מדובר על סיכום אימון, כמובן, שזה משהו אחר. לכן, לא אכפת לי אם לא תהיה סגירה, בכל מקרה אני תמיד משאירה פתח לאימוני שימור הישגים בעתיד. מניחה שכולנו כך. בעצם אולי זו אני שלא אוהבת להפרד?

Csara

New member
ברוכים הנמצאים

אני חדשה בפורום הזה. מאמנת אישית ומנחת קבוצות. האם אפשר בלי סגירה? השיטה בה אני מאמנת היא מתודולוגית מאוד, יש בה אסטרטגיה , מטרות ותוצאות. ברור ערכים, תחומי תוצאה, חסמים, יצירת חזון,גזירת יעדים ותוכנית פעולה. זהו אימון ממוקד תוצאות מבית מדרשו של ראובן כ"ץ(איק"א) בגישה זו יש התחלה אמצע וסוף. הסוף הוא מצב של יצירת חזון וגזירת יעדים. וגם הוא בעצם רק התחלה...זה קורה בערך בפגישה ה-12. לאחר מכן זה תלוי במתאמן , אם רוצה להמשיך, לצורך מעקב, לווי וכו. כמובן שבתוך השיטה המבנית כל מאמן מביא את עולמו המיוחד ומשתמש בו, אבל בכל זאת יש מבנה. לכן יש פרקים, וכל פרק שמסתיים ניתן לסיכום. .המתאמן מעבר לתובנות והתחברות רגשית עובר גם תהליך מאוד רציונלי שבכל קטע שלו יש תפוקות. כל נושא המסגרת - משך האימון, סיומו, סיכומו, הוא ברור מראש.- זהו יתרון משמעותי לאנשים שגבולות, אוריינטציה, שליטה וחשיבה תוצאתית עם ערכים מרכזיים אצלם. לי זה מתאים. אז כן, אני צריכה התחלה , אמצע וסגירה... ושבת שלום

tlingit

New member
ברוכה הבאה Csara ../images/Emo140.gif

איזה כיף שאת מצטרפת אלינו לפורום
מרתק לראות עוד ועוד נקודות מבט ומחשבות נוספות
האם את מקיימת שיחה שמטרתה הבלעדית היא סיום/סיכום התהליך? אני מזמינה אותך לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

Csara

New member
תודה על קבלת הפנים../images/Emo140.gif

לשיחת הסיכום בעיני יש 3 מרכיבים: 1- תוכנית פעולה של המתאמן- איך הוא ממשיך מפה, מה הוא מתכוון לעשות על מנת להשיג את היעדים שהציב לעצמו. 2-סוג של משוב לגבי התהליך שעבר, ולגבי כמאמנת שלו. 3-האם ואיך היה רוצה לשמור על הקשר איתי. יש מתאמנים שהניתוק קשה להם, ואנחנו מסכמים על דיווח שבועי בדוא"ל והתייחסות שלי. יש כאלה שבוחרים לטלפן, יש כאלה שרוצים לקבוע פגישה בעוד 3 חודשים, ומן הסתם יש גם כאלה שמשאירים את זה פתוח בלי להחליט בדיוק מה רוצים.

tlingit

New member
מעניין

ומרתק בעיני. האם אפשר לשאול לגבי החלק השלישי? זה נושא שמעסיק אותי, הרעיון לשמור על קשר אימוני אחרי שהאימון נגמר אני מתייחסת בעיקר לאפשרויות של דיווח שבועי באימייל או הבחירה לטלפן. קשר נשאר תמיד, אצל חלק מהמתאמנים רק במחשבה או בידיעה ויש מתאמנים שמתקשרים לשיחונת קצרה כשיש משהו ספציפי שבו הם מעוניינים בסיוע, באוזן הקשבה והשאלות שיעזרו להבהיר את הדרך. עד מתי נשאר כזה קשר טלפוני או באימייל, ואיך או מתי הוא מסתיים אם בכלל?

Csara

New member
המשך הקשר

בגדול, הייתי אומרת שהקשר יימשך כל עוד זה יהיה צורך של המתאמן. עם סיום האימון המתאמן יוצא עם חזון, יעדים לטווח רחוק, ויעדים לטווח קרוב- ותוכנית פעולה להשגת היעדים לטווח קרוב. בקשר דרך האימלים או הטלפון הוא משתף אותי באיך הוא מתקדם, או אולי במה הוא נתקע, ולפי הצורך אני גם מגיבה. בטווח הרחוק יותר, יתכן והוא משיג את יעדיו לטווח קצר ורוצה להתקדם הלאה, יש מצב שירצה לקבוע שוב פגישה או שתיים להגדרת היעד החדש ולתוכנית פעולה. זהו אימון לחיים (life coaching)- עם כל המשתמע מכך...
וכשיש אמון אז יהיה גם אימון. ובעיני זאת הרגשה נפלאה לדעת שיש לך מאמן לחיים שאתה מאמין בו וסומך עליו, והוא תמיד יהיה שם בשבילך, הוא כבר מכיר את ערכיך, חסמיך, חזונך . אם נוצר קשר שכזה, אין לי ספק שזה אימון לחיים. וכל פעם שהמתאמן יהיה בפרשת דרכים, או התלבטות וכו'... ידע שיש לו אל מי לפנות. שבת שלום .

Rוני

New member
שמחה לראות אותך פה

העולם מלא הפתעות ותחומי העניין שלנו לא רחוקים זה מזה שם אנו זורעים ונהנים פה אנו צומחים ומצמיחים ברוכה הבאה

אפשר בלי סגירה!

זה עיניין עובדתי, הרי כבר היו ויהיו תהליכים שיסתיימו ללא סגירה, את נתת דוגמאות ולי יש גם משלי ובכל זאת, שיחת סגירה, או שיחת השלמה כפי שאני רואה אותה, עשויה להיות קפיצת מדרגה בפני עצמה, בפרט עבור אלו שרוצים לחזור לאימון בעוד תקופה כדאי שיעשו השלמה, על מנת שבתקופת הביניים יפיקו את התועלת המירבית מהתהליך עד כה ונקודת החזרה תהיה מהמקום אליה הגיעו אחרי תקופת הביניים ולא בשיחת האימון האחרונה. להשלמה יש שתי הבטים 1. היות האימון שלם - על מנת לא להמשיך עם ראיה שהתהליך שנעשה עד כה הוא "עבודה לא גמורה" (אני עוד רוצה להתאמן...) מתקיים תהליך השלמה, שיחה בה מתבוננים על התהליך ורואים אותו ואת תוצאותיו כמוצר מוגמר ושלם, רואים את תחילתו ואת סופו, מתבוננים בו מתוך פרספקטיבה של אדם שסיים פרק ויוצא נקי לפרק חדש לאחר שלקח איתו כלים מהתהליך שעבר. 1. היות המתאמן שלם עם התהליך - לעיתים ישנה ציפיה להגיע רחוק יותר מהיכן שאנו נמצאים, הפער הזה יוצר אכזבה שבתורה מונעת לראות את התועלות והתוצאות שהושגו. תהליך השלמה מאפשר להעביר את מערכות המדידה מהדימיון למציאות ולראות את ההתפתחות שכן התרחשה במציאות, למצות את הכלים שנאספו בתהליך ולהיות מסוגלים לרתום אותם להצלחה בהמשך.

למעלה