אפשר בבקשה

• פותח הנושא d2d
  • פורסם בתאריך

d2d

New member
אפשר בבקשה

המלצה על: 1. האנטי וירוס הכי טוב שיש היום? 2. התוכנה שתופסת טרוינים הכי טובה (יש לזה שם אבל אני לא זוכר
)?

עוזי 2

New member
קשה לומר מה הכי טוב

יש הרבה תוכנות שנותנות תחרות טובה מאוד אחת לשניה. אנטיוירוסים שונים שנחשבים לטובים מאוד: Ez-Antivirus - אולי הכי טובה מבחינת זיהוי וירוסים וזיהוי טרויאנים, גם עושה עבודה טובה בניקוי הוירוסים, וגם יחסית אין לה זיהויים שגויים, גם יחסית לא יקרה, אבל אין בה בדיקה של סטרימים נכנסים, וזו עלולה במקרים מסויימים להיות בעיה. הממשק שלה סביר אבל לא יותר מזה. Nod32 - תוכנה מצויינת, יקרה במקצת, מהירה מאוד, ויעילה במשאבים. מצויינת כמעט כמו ה- Ez בזיהוי וירוסים, וכן בודקת סטרימים נכנסים. חסרונה, למעט המחיר - אינה בודקת סוסים טרויאנים. Norton - התוכנה הנפוצה ביותר. ידידותית, ובודקת הכל. לא זולה. טובה כמעט כמו ה- NOD32 מבחינת זיהוי וירוסים, וכמו מרבית התוכנות מזהה גם סוסים טרויאנים. יש לה הרבה בעיות של הסרה לא לגמרי נקייה של וירוסים (כלומר היא מסירה אותם אבל לא עושה סדר בבלגן שהם השאירו). קצת כבדה על משאבי המחשב ולא מהירה במיוחד. KAV - קצת פחות טובה כרגע מבחינת זיהוי וירוסים מאלו שהזכרתי לעיל, אבל עדיין טובה מאוד. InoculateIT PE - גירסה שרשמית הופסק הפיתוח והשיווק שלה. עדיין יעילה מאוד, ועדיין יש אתרים שניתן להשיגה דרכם. יש עדכונים לעיתים תכופות, אבל אלו מתקינים את התוכנה עכשיו, אינם יכולים לעשות registration ולכן חייבים להוריד את העדכונים ידנית מהאינטרנט ולהתקין ידנית (כלומר לא מתוך התוכנה) דבר שהופך את התוכנה ללא מאוד ידידותית, ועלול לגרום לכך שאנשים לא ידאגו לעדכן לעיתים קרובות את קבצי הנתונים. מבחינת זיהוי וירוסים היא נופלת אך במעט מ- Ez-Antivirus (שמיוצרת ע"י אותה חברה)ולא נופלת משאר החברות. יתרונה הגדול, שהיא חינמית. בדומה ל- Ez היא אינה בודקת סטרימים. F-Prot for DOS - תוכנה מומלצת כתוכנת אנטיוירוס שנייה. טובה גם ל- win98,win95,winME, ו- WinXP (אם הדיסקים הקשיחים עובדים ב- FAT32). גם היא חינמית לשימוש אישי. TheCleaner - תוכנת אנטי-טרויאן. לא מזהה וירוסים. לא בטוח שיותר טובה בזיהוי והסרת טרויאנים מ- EZ או מ- InoculateIT. טובה מאוד כהשלמה ל- NOD32.

d2d

New member
תודה על ההעמקה ו...

עוד משהו קטן: שאמרת שהנורטון טובה כמעט כמו הNOD32 זה אומר שעדיף לי לקחת את ה NOD32? תודה, D2D

d2d

New member
ועוד משהו:

אם זה משנה אז המערכת הפעלה שלי היא XP

עוזי 2

New member
זה משנה מבחינתי

כי אני פחות בקיא ב- XP ולכן לא ממש יודע איזו תוכנה עובדת ב- XP. נאמר לי ש- F-Prot for DOS עובדת ב- XP, אבל כיוון שב- XP אפשר לעבוד או עם דיסקים שמפורמטים ב- FAT32 (כמו ב- Win95, Win98, WinME), או בכאלה שמפורמטים ב- NTFS, (כמו WinNT, Win2K), וב- NTFS לא לכל הקבצים יש שם שניתן מתוכנת DOS להגיע אליו. למרבית התוכנות אני יודע שכבר יצאו גירסאות שתומכות ב- XP, אבל אני לא ממש בקיא בזה. הדברים הללו גם משתנים, כי התחרות צמודה. קח בחשבון שבמרבית החברות עדכוני נתוני וירוסים ניתנים בחינם רק לתקופה מסויימת וכל שנה או משהו דומה צריך לשלם מחדש. לי באופן אישי יש 4 תוכנות (שכולן יש לי באופן חוקי ובחינם): F-Prot for DOS, InoculateIT, Mcafee, PC-Cillin, וחוץ מאשר על PC-Cillin אני מחזיק מכולן כטובות מאוד. InoculateIT היתה זו עם זיהוי הוירוסים הטוב ביותר. תקופה מסויימת היה לי ה- Evaluation של TheCleaner, ובזמן הזה, מהסוסים שהגיעו לידי, מבחינת זיהוי סוסים טרויאנים היא נפלה מה- Mcafee ומ- InoculateIT, אבל היתה יותר טובה מ- PC-Cillin, ו- F-Prot. עם NOT32 אין לי נסיון באופן אישי, אבל ממעקב אחרי דיונים ב- alt.comp.virus, למדתי את מה שסיפרתי לך קודם.

עוזי 2

New member
בזיהוי וירוסים,

נכון להיום, עפ"י מה שהתרשמתי מה- Virus Bulletin ויש גם אונ´ בגרמניה שעושה בדיקות, הנורטון בזיהוי וירוסים קצת פחות טוב מה- NOD32 אבל צריך לזכור שה- NOD32 בניגוד למרבית תוכנות האנטיוירוס אינו מזהה סוסים טרויאנים (לפחות כך נטען בדיונים ב- alt.comp.virus) ולכן יש להתקין בנוסף אליו תוכנה שמזהה אותם.

עוזי 2

New member
המונח סוס טרויאני

אנשים מתבלבלים בין המונח "סוס טרויאני" באופן כללי, ובין הסוג הנפוץ של סוסים טרויאנים, שנקרא backdoor trojans, או לפעמים RATs, (ר"ת של Remote Access Trojans), או בעברית עכברושים. סוס טרויאני הוא כל קובץ בר הרצה שאין לו יכולת רביה, ושמציג את עצמו כמשהו תמים אך מטרתו האמיתית שונה לחלוטין מאיך שהוא מציג את עצמו. בדיוק כמו הסיפור המקורי על הסוס שנתנו היוונים כמתנה למלך טרוייה (ושבו הם החביאו את חייליהם. ע"י כך הם החדירו את חייליהם דרך החומות). הסוסים הטרויאנים שאתה מדבר עליהם זה הסוג הנפוץ של סוסים טרויאנים - אלו שמטרתם לאפשר למישהו לקבל גישה או שליטה על המחשב שלך, או כאלו שמטרתם לרגל. את אלו בדרך כלל (אבל לא תמיד) פיירוול יחסום. הוא לא יסיר אותם אבל הוא יסגיר את קיומם ויחסום אותם. עדיין יש חשיבות לתוכנה שמזהה סוסים טרויאנים ויודעת להסיר אותם במידה ויש.

d2d

New member
יש לי firewall

ועד לא מזמן היו לי גם עוד מלא תוכנות אנטי וירוס וניקוי טרוינים אבל אני פשוט רוצה את ההכי טובה מכל סוג - אנטי וירוס, פיירוול וניקוי טרוינים

דובי123

New member
הי עוזי, אני מתפלא שהתעלמת מAVG

הרבה יותר טוב InoculateIT PE אני עברתי אליו אחרי שהנ"ל לא זסיהה וירוסים אצלי גם לאחר עדכון ולאחרונה התבר שיש לו יתרון נוסף שלפעמים יודע לתקן תקלות בוינדוז והוא גם חינמי יש גם פיירוול חינמי של סייגייט אין לי מושג אם יעיל או לא וכמובן זונאלרם שנראה כי מותקן כמעט אצל כל משתמש בארץ שיש לו פיירוול חינ מי

עוזי 2

New member
ה- AVG

ה- AVG נחשבת למאוד ידידותי, אבל לא נחשבת לתוכנת אנטיוירוס טובה במיוחד. אני מחובר כבר הרבה זמן ל- alt.comp.virus ורואה דיונים על הנושא ועוקב אחרי בדיקות השוואתיות במספר מקומות. אין דעה טובה במיוחד על ה- AVG, וגם בבדיקות היא יצאה מתחת לממוצע מבחינת זיהוי וירוסים. InoculateIT PE גם נחשבת לבעלת יכולת זיהוי וירוסים גבוהה מאוד, גם אני יכול להעיד שמתוך 4 תוכנות האנטיוירוס שאני מתחזק אצלי, היא בעלת אחוז הזיהוי הגבוה ביותר, וגם בבדיקות השוואתיות (למשל ב- Virus Bulletin, או באוניברסיטת המבורג) היא תמיד יוצאת בצמרת הגבוהה. תמיד לכל תוכנת אנטיוירוס יש וירוסים שהיא לא תזהה. עוד עניין לגבי IPE, היא לא בודקת דוא"ל בשלב ההורדה, אלא רק כאשר קוד ויראלי ינסה לרוץ או כאשר תנסה לעשות עליו save, ולכן עלול להווצר הרושם שהיא לא מזהה את הוירוסים, כיוון שהיא מזהה אותם רק בשלב שבו מנסים לשמור אותם על הדיסק או להפעיל אותם. לגבי פירוולים, בד"כ הייתי מזכיר שלושה פיירוולים חינמיים ואומר שלכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות על פני האחרים (ואכן זה כך, ולכן אין המלצה כללית להעדיף אחד על פני השני): Tiny (שהיא התוכנה המועדפת עלי), ZoneAlarm, ו- Sygate. לפני זמן מה ביקרתי באתר של Sygate, ושמתי לב שהם הורידו את השילוט על כך שסייגייט היא חינמית לשימוש אישי, ולכן, למרות שייתכן שהיא עדיין חינמית לשימוש אישי, אני מחמת הספק לא מזכיר אותה.

דובי123

New member
הי עוזי, אני מתפלא שהתעלמת מAVG

הרבה יותר טוב InoculateIT PE אני עברתי אליו אחרי שהנ"ל לא זסיהה וירוסים אצלי גם לאחר עדכון ולאחרונה התבר שיש לו יתרון נוסף שלפעמים יודע לתקן תקלות בוינדוז והוא גם חינמי יש גם פיירוול חינמי של סייגייט אין לי מושג אם יעיל או לא וכמובן זונאלרם שנראה כי מותקן כמעט אצל כל משתמש בארץ שיש לו פיירוול חינ מי

למעלה