אפשר בבקשה את זמני מידות הצליה למשל לקילוגרם

קלאמרי

New member
אפשר בבקשה את זמני מידות הצליה למשל לקילוגרם

אחד של סינטה או או אחר. יש כתבות שמסבירים על זמן- תוספת ,לבשר רייר ומדיום רייר בתנור.תודה.
 

Voland2

New member
תשובה והמלצה....

תשובה קודם: הזמנים הם לא המפתח. טמפרטורה בתוך הבשר - היא כן. תרכוש לך מדחום לבשר - סביבות ה-40-50 שקלים בכל חנות לכלי בית. ואז תזכור כמה כללים: בשר שהוא ברמת מדיום - טמפרטורה של 55-58 מעלות בחלק העבה ביותר של החתיכה. מעל לזה כל 5 מעלות נוספות - בערך דרגה אחת, תלוי בבשר. כלומר - סביבות ה-60-65 מעלות - זה כבר מדיום-וול, ו-65-70 זה וול דאן. זה בערך הקנה מידה לבשר בקר. עכשיו ההמלצה: תשמע, בתור אחד שכבר ענה לכמה מהשאלות שלך, אני חושב שאתה זקוק לחומר עיוני, ודחוף :). אני אישית יכול להמליץ לך על ספר מצויין - אפשר להזמין אותו באמאזון וזה יעלה לך הון של 70 שקלים בערך (כולל המשלוח, כמובן). הספר נקרא "How to grill", וכתב אותו אדם בשם סטיבן רייקלן (Steven Raichlen). לא נראה לי שתמצא אותו בעברית, אבל האנגלית שלו לא ממש קשה - מילון פה ושם, ותסתדר. אני התחלתי ועדיין לומד מהספרים שלו - הבן אדם באמת יודע מה הוא אומר ומה הוא כותב. שלא לדבר על כך שיש בפר משהו כמו 500 מתכונים שמתוכם כל מה שניסיתי - הצליח ובגדול!
 

קלאמרי

New member
תודה לך, אני מקבל זאת למרות שכול מה שעשיתי

עד עכשב זה הכול מניסיון ובשטח ובהפעלת ההיגיון והחוש שיש לי לבשר. אם עשיתי סינטה בתנור תמיד הצאתי שבפריסה בפנים זו המידה הרצוייה. תמיד יש מה ללמוד.
 
למעלה