אפשר אסבר מה זה CITRIX

ilusy

New member
בהחלט -

citrix הינו בגדול שרת אפליקציות - המאפשר למשתמשים רחוקים להריץ אפליקציות המתוקנות על השרת . למעשה מדובר בסוג של שרת terminal אך הינו בהרבה יותר גמיש , ובעל אפשרויות רבות ומגוונות . כמו שאמרנו שרת citrix/terminal מאפשר למשתמשים המרוחקים להריץ אפליקציות מהשרת . כלומר לצורך העניין ניתן להריץ office או כל אפליקציה אחרת המותקנת על השרת . המשתמש ייתחבר לשרת האפליקציות כאשר בתחנה המקומית לא מותקן כלום מלבד client - ויריץ את האפליקציות המותקנות מהשרת . כמובן שכל המשאבים ( כוח עיבוד, זכרון וכו' ) מוקצים מהשרת ולא מהמחשב המקומי ( client ) המתחבר . כל מה שמותקן בתחנה המקומית הינה תוכנת client המתחברת לשרת . ובכן אז מה ההבדל בין שרת terminal רגיל לבין שרת citrix - שרת citrix כאמור נותן אפשרויות רבות ומגוונות . 1. ניתן לפרסם את האפליקציות כקיצורי דרך אשר יופיעו ל-client על המסך. ( בעוד שבשרת terminal בד"כ ה-client מקבל שולחן עבודה של השרת , ומאותו שולחן עבודה המשתמש מריץ את האפליקציות 2. ה-citrix מתיימר לכווץ את המידע העובר בין השרת ל-client כך שהתעבורה תהיה מינימלית , ובכך חוסך ברוחב פס . 3. ממשק ניהול ה-citrix הינו נוח ואפקטיבי בהרבה יותר מה-terminal console . ( ניהול ההרשאות , מעקב אחר המשתמשים וכו' ) . 4. תוכנת ה-client תומכת בהרבה פלטפורמות, כלומר - ניתן להתקין client של citrix על מערכת הפעלה של לינוקס, ובאמצעות ה-client להריץ תוכנות מיקרוסופטיות משרת ה-citrix כמו office וכאלה . 5. לסיכום - שרת ה-citrix הינו שרת terminal מתקדם ביותר הנותן features רבים שלא קיימים בשרתי terminal רגילים . כמובן שישנם עוד ייתרונות רבים שקיימים במערכת ה-citrix . ישנם קורסים ואף הסמכות שניתן לעשות. מדובר ממש בתורה שלמה . בהצלחה

בוקר טוב

יש עוד שאלה לגבי שרת -citrix . אתה אמרתה שזה תורה שלמה.. איפה אפשר ללמד על זה וגם האם יש אפשר לעבד בזה גם אם אין לך נסיון בתחום זה..

armonb

New member
טרמינל סרוור על לינוקס

ניתן להריץ גם קליינט של rdp על לינוקס ולהפעיל אפליקציות של טרמינל סרוור. לכן לעניות דעתי היתרונות של Citrix הם מעטים ביותר. פשוט הם היו בזמנו (לפני כשנתיים) יותר טובים מהאפשרות השנייה. היום גם בגלל המחיר עדיף לעבור לטרמינל סרוור.

MaD-d0g

New member
אגב, שאלה קטנה על Terminal Services

אם אני מתחבר לשרת דרך Terminal Services ומפעיל את האוטלוק שלי שמוגדר עליו Rule וסוגר את ה Session (בלי לעשות Disconnect || Logoff) - האם החוק יעבוד או שאני באמת צריך להיות ב Session

antidot

New member
יעבוד

מה שכן, אם אתה לא מערב בחוק העברת הודעות לPST, החוק בסבירות גבוהה יהיה server side ויתבצע אפילו כשהOutlook לא פתוח ואתה לא מחובר לתיבה.

MaD-d0g

New member
אתה מתכוון שזה יקרה גם כשהאוטלוק

סגור ולא מעורב בעניין הטרימינל סרביסס
כי אם כך אז החוק מתבצע ברמת השרת אקסצ'יינג'... אני צודק או שבכלל לא הבנתי אותך נכון

MaD-d0g

New member
../images/Emo4.gif

אם היית קורא לי טיפש ולא מביא הלינק הייתי נעלב פחות
תודה

למעלה