אפרת היקרה

הי אפרת ודליה מבקשת עזרה

אפרת ודליה סוף השבוע האחרון עבר עלי קשה מאד נפשית ממש עצוב לי מבפנים. ביום חמישי האחרון הבן שלי הוזמן ליום הולדת לילדה מהכיתה, בבית שלה אחר הצהריים. כמובן שהוא התרגש, קנה מתנה והלך ליום הולדת, בסביבות השעה 19:00 בערב באתי לאסוף אותו הביתה, וילדים שראו אותי עולה לבית של הילדה אמרו לי הבן שלך הפריע במשך כל יום ההולדת, והציק לכל הילדים, ואני טיפוס רגשני לקחתי ללב אבל לילד לא אמרתי כלום כי ידעתי שזה לא בשליטה. למחרת יום שישי, אני באה לאסוף את הילד מבית הספר והוא סיפר לי שהמורה אמרה לילדים שעקב מה שקרה ביום הולדת היא מקווה שבפעם הבא לא יזמינו אותו ליום הולדת, ואני מאד מאמינה לבן שלי, כי הוא לא שקרן, שמעתי את זה שוב לקחתי ללב עצרתי את המכונית ניגשתי למורה, למרות שהבן שלי לא נתן ןסיפרתי לה את הסיפור, ואיך היא אומרת דבר כזה לפני כל הכיתה, ואז המורה אומרת לי מפתאם זו לא היתה הכוונה, ובכל זאת אני מאמינה לבן שלי. החלטתי לכתוב לה מיכתב שעם הבן שלי הבין דבר כזה שלא יזמינו אותו יותר, אז גם הילדים בכיתה הבינו אותו דבר, ואני מבקשת ממנה שבשיעור חברה שתסביר את העניין באופן כללי, בלי להתייחס לבן שלי אישית, שיש ילדים שזה פשוט לא בשליטה שלהם, והילדים האלה הם ילדים טובים. מה אתן אומרות, ממתינה לתשובה מהירה, תודה שלכן פזית

פזית היקרה,

קראתי בעצב את הסיפור, כאב לי, פשוט כאב לי. יש לי כמה דברים להגיד: קודם כל פני בבקשה למנהלת עם העניין, בקשי פגישה עם היועצת והמנהלת והמורה, ואל תתביישי להגיד את כל מה שיש לך בלב באותה פגישה, אני יודעת שכבר נפגשת עם המורה ועשית ככל יכולתך להבהיר לה מה הבעיה ואיך להתמודד, את יכולה להרשות לעצמך להתרגז עכשיו - יש לך את כל הסיבות. שנית, חזקי את בנך, הסבירי לו במילים פשוטות שאת יודעת שקשה לו, שאת יודעת שהוא מאוד רוצה, ושאת גם מכירה אותו מספיק בשביל לדעת שהוא ילד מקסים ונהדר. ועכשיו שאלה, מה לגבי מינון ריטאלין לשעות אחרי הצהריים? בזמנו דיברנו על זה ולא חזרת אלינו עם תשובה, חבל, עושה רושם שבמקרה זהז של יום ההולדת ריטאלין היה נותן פיתרון למצב והילד לא היה צריך לחוות את כל הסיטואציה הזו מלכתחילה. אנא חזרי עם תשובה בעניין. אפרת

אפרת היקרה

שלחתי למורה מיכתב ענייני, נעזרתי ברלי, זה עזר המורה התקשרה אלי אתמול בערב והתנצלה, ואמרה שהיא תדבר עם הילד לבד ותבקש סליחה. המורה הוסיפה שהיא תפתח את הנושא ברגע שתתקיים עוד יום הולדת, ותבהיר את הדברים באופן כללי, ולא אישי. בדבר כדור נוסף אחר הצהריים, התייעתי עם הרופא והוא אישר עוד חצי כדור אחר הצהריים למקרה הצורך, ולהבא אני כבר הייה יותר חכמה, אבל מה שעבר עלי בסוף שבוע אני לא יכולה לתאר, לקח לי כמה ימים להתגבר אבל היום אני כבר יותר טוב. כמובן שלא נתתי לילד להרגיש בשום דבר, הוא פשוט ילד נבון מקסים, עם המון מוטיבציה לשפר ולעשות, התמודדות של היום יום היא הקשה. אבל הייה בסדר תודה מכל הלב על הכל. שלכם פזית

דליה.ד

New member
שלום פזית../images/Emo20.gif

מזמן לא שמענו ממך! טוב פתרת את הבעיה לפעמים כנות היא הפתרון הטוב ביותר. וגם בדרך של מכתב אם קשה בעל פה. נראה לי שאת אשה עדינה והיה לך קשה עם כל הסיטואציה אבל נראה שפתרת אותה מצויין. הרעיון לשוחח עם הילדים הוא מעולה, גם במקרה של הבן שלי המחנכת שוחחה עם הכתה ואמרה להם שנדר ילד טוב וחמוד ומקסים ומה שקורה לו לפעמים זה לא בשליטה. ומיד שאר הילדים מצאו עוד דברים טובים בנדר - כמו שהוא חרוץ ואוהב לעזור ושכיף לבוא אליו ושיש לו אחיות ש"חבל על הזמן" כמה הן יפות....סתאאאאם! טוב שאת שומרת על הדימוי העצמי של הילד שזה דבר בעייתי אצל הילדים שלנו שהם מרגישים כל הזמן "לא בסדר". חזקי ואמצי, את אמא נהדרת וכולנו איתך! או לפחות אני...ואפרת בטוח!!!!!

למעלה