אפריקה...

אפריקה...

ש-לום:) פעם ראשונה שאני פה אז קודם כל - נעים מאד. אני מתכננת לטוס באזור יולי לאפריקה - כרגע ההתמקדות היא על דרום אפריקה וקניה . אני טסה לתקופה של כחודשיים... קודם כל הייתי שמחה לשמוע ממי שהיה ,או מכיר מה יש לעשות שם איפה הכי מומלץ לטייל,לישון לאכול...וכו' כמו כן , האם יש דרך להגיע מדרום אפריקה לקנייה בנסיעה באוטו, כמה זמן זה אמור לקחת, ואיפה יש מקומות לעצור בדרך ולישון... תודה תודה תודה. המטיילת המתלבטת :)

kogawa

New member
קשה לענות לזה

מכיוון שבין דרא"פ לקניה ישנן ארצות משגעות, ואם הייתי צריך לבחור הנחיתה היתה בדרא"פ אבל משם הייתי בורח ככל שניתן יותר מהר, בכל מקרה, המדינות בוצוואנה, זמבבוואי, זמביה מלאווי ובמיוחד טנזניה לא פחות מרתקות, וכן גם המשך סיבוב לאתיופיה ואוגנדה (שלא לדבר על רואנדה ובורונדי). לגבי דרכים להגיע אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית או לטוס, אבל הדרך המומלצת היא התארגנות של 3-4 אנשים לרכישה משותפת של לאנדרובר, ומכירתו בארץ האחרונה. לגבי זמנים, ניתן לעשות זאת בקבלנות ותוך שבוע את בארץ, וניתן גם לטייל שנים - תלוי בקצב שלך. אבל, וזו נקודה חשובה בתכנון, ברכב קנוי יש להוסיף מקדם של 50% לפחות, לתקלות שקורות לרוב, ולהשאיר עוד 2-4 שבועות למכירת הרכב (בנתיים אפשר כמובן להמשיך לחופים ו"לבזבז" זמן שם. מקומות לישון מתחלקים למלונות זולים שניתן למצוא בכל חור, לקמפינג בשערי השמורות ובמקומות מסומנים, ולוג'ים שעלותם היא כעלות הזהב בפי גרוזיני. בכל מקרה לאפריקה כדאי להגיע עם אוהל ושק"ש (עצים למדורה ניתן לקנות ולא חובה אופטימוס). יולי זה המון זמן, אז תתחילי לחרוש וללמוד, ונסי להאריך את הזמן - חודשיים זה ממש מעט זמן, אפילו רק לקניה.

natyh

New member
בננסיעה ברכב

דרך שמורת הבושמנים ... אז ככה צפריר עשה זאת במספר חודשי טיול .. אז ואם הדרך בוציתאו חסומה זאת אומרת יקח קצת יותר . תכנני על שנה ומעלה לטיול של חודשיים ... נתי

חי בר

New member
חודשיים זה כמעט שום דבר בשביל

אפריקה בכלל, ובשביל טיול דרא"פ <-> קניה. נסיעה מדרא"פ לקניה באוטו בחודשיים? אם הכוונה לרכב שכור, אז חבל על הזמן.. אם הכוונה לקנות רכב, אז תצטרכי זמן כדי לקנות, זמן להתארגן (זו לא נסיעה פשוטה- בלשון המעטה- צריכים לבדוק היטב את תקינות הרכב לפני שיוצאים, לדאוג לחלפים מינימליים וכו'), וכמובן זמן כדי למכור את הרכב בסוף הטיול. חוצמזה את צריכה לברר מה המדיניות הנוחכית של מעבר ברכב מבחינת מיסוי וכו' (כי את קונה בארץ א' ועוזבת את ארץ ב' בלי רכב?). גם צריך לברר בממסי או משהו כזה אם צריך שם CARNET DE PASSAGE אני לא בטוח אם עדיין מקפידים על זה. בכל מקרה- חודשיים זה כלום זמן לפרויקט שכזה.. כבישים בדרא"פ עוד סבירים, בזימבבואה נניח עוד סביר, אבל משם יש עדיין קצת דרך ארוכה עד קניה- צריך לעבור מזימבבואה למוזמביק או זמביה, מלווי, טנזניה וכו' הנסיעות שם הם בכבישים מחורבנים (בין אם זה דרכים סלולות או דרכי עפר), בלילות זה כמעט בלתי אפשרי לנסוע ומסוכן מאוד וכו'. אל תצפי ליותר מדי מקומות שתוכלי לנסוע 100 קמ"ש ויש דרך ארוכה מאוד. צריך גם לדעת להסתדר לבד עם תקלות ברכב, לפחות במידה מסוימת. אם אתה רוצה להנות ממסלול כמו שתיארת (דרא"פ לקניה או בכוון ההפוך) צריך קצת יותר זמן הרי רוצים גם לטייל בדרך ולראות דברים, לא? מקומות "לעצור בדרך ולישון"? אם הכוונה לעצור בצידי הדרך ולישון באוהל, למשל, אז רוב הסיכויים שלא יהיו הרבה מקומות שתרגישי מספיק בטוחה לעשות זאת, בעיקר לא לאורך צירים מרכזיים. אבל- ברוב העיירות שתמצאי בדרך יש "בתי מלון" ברמה זו אחרת (אל תצפי למלונות *****, לרוב אלו "מלונות-פשפשים" אבל זה מה יש). כמובן שבאזורים פחות מאוכלסים אפשר לישון בצידי הדרך אני חושב שכדאי להמנע מזה אם אפשר.

natyh

New member
ומראיית מספר סרטים

ומעט תיכנון וקצת נסיעה . יש הרבה מכשלות בדרך חסימות משטרה שטדדים בוץ גיאות . לא קל . עדיף טיסה . נתי

sela v

New member
לא נכון

אני טיילתי באפריקה 4 חודשים, וזה בכלל לא מה שאתה מתאר. פשוט קניה, ודרום אפריקה רחוקות אחת מהשנייה. מומלץ אם רוצים חודש פה וחודש במדינה האחרת, להגיע בטיסה ממדינה למדינה. פשוט לא כל כך נעים לסע 4-5 ימים באוטובוסים ממדינה למדינה, וגם צריך ויזות למדינות בדרך, ככה שטיסת המשך לא צריכה להיות יקרה בהרבה. נשאלת השאלה אם את יודעת מה את רוצה לראות? אולי כדאי בחודשיים לראות שתי מדינות קרובות יותר כמו קניה ואוגנדה או אתיופיה וקניה או לבקר בטנזניה? ניירובי הוא מקום מצויין להתחיל בו את הטיול, ומשם תראי כבר מה יצא, רק תזהרי!!! ניירובי היא לא העיר הבטוחה ביותר בעולם, אבל אם נזהרים לא צריך לפחד כל כך.

קודם כל תודה לכולם, שנית,

בעיקרון הדגש הוא לראות בעלי חיים וכמובן ספורט אתגרי(צלילה, צניחה חופשית בנג'י וכדומה) דרום אפריקה מצאה חן בעיני כי היא קצת יותר מודרנית משאר הערים וגם כי נותר בי הרושם שהיא טיפה יותר בטוחה. (אני טיפה פחדנית לא לצחוק) בקניה ביקרתי לפני כמה שנים והתלהבתי כך שחשבתי לחזור עכשיו ולטייל קצת יותר לעומק וכמובן לטפס על הר קניה שלא עשיתי זאת אז. על רעיון הנסיעה בין קניה לדרא"פ הבנתי שעדיף לוותר כך שאכן אבדוק אפשרות טיסה. האם אוגנדה,טנזניה ואתיופיה בטוחות? ובכלל מה יש לראות שם? (בקשר לאלו אני בורה גמורה עוד לא יצא לי לבדוק) תודה תודה תודה.

natyh

New member
אתיופיה טנזניה וכולי

יפהפיות , האם בטוחות לא יודע . נתי

ושוב איתכם ושוב תודה....

הפעם אשמח לשמוע חוויות מאלו מכם שטיילו באוגנדה ואתיופיה בעיקר על תנאי הלינה (אני טיפהל'ה מפונקת כמה שזה נשמע מצחיק או עצוב.) , האם גם במדינות אלו יש ספורט אתגרי או שהכל נחשל שם? איך היחס לתיירים? ובכלל מה יש לראות שם? תודה שוב.וחג שמח.

sela v

New member
אוגנדה

באתיופיה עדיין לא הייתי, אבל באוגנדה הייתי בפעם השנייה לפני קצת יותר משנה. איזה ספורט אתגרי את מחפשת? באוגנדה יש רפטינג על הנילוס, יש כמה חברות שמציעות רפטינג. אפשר למצא אותן באינטרנט או באכסניות שתשהי בהן בקמפלה, בזמנו הייתה רק אכסניה אחת בקמפלה, היום יש לפחות עוד אחת. קישור לאכסניה שאני ישנתי בה, מהדף על אוגנדה. תנאי הלינה באוגנדה השתפרו מלפני 6 שנים, אז הייתי שם פעם ראשונה. יש הרבה יותר מלונות ברמה סבירה, ובמחיר של עד 10 דולר ללילה. מבחינת היחס לתיירים אוגנדה היא אחת המדינות הפחות בעיתיות, וממש נהנתי לדבר כמעט עם כל מקומי. מה יש לראות שם? יותר נכון מה אין לראות שם? בעצם קניוני קניות גדולים אין, אבל חוץ מזה יש כמעט הכל. שמורות טבע מדהימות עם כמעט כל החיות, למרות שבטנזניה ובקניה יש בשמורות קצת יותר חיות (אני מדבר על אריות, קרנפים וכו'). יש את השימפנזים, גורילות (עסק יקר). יש את הר אלגון, והר הרבנזורי (תסתכלי במאמרי הפורום בקטגורית אפריקה). יש את איי ססה על אגם ויקטוריה שמאד יפים, ועוד ועוד ועוד... את יכולה לבלות חודש בקרלות באוגנדה. עוד דבר שמאד אהבתי זה ללכת עם המקומיים לכנסיות הקש (הן עשויות מקש) ביום ראשון, לא ראיתי בהרבה מקומות איך אנשים לוקחים את העניין בכזו רצינות, והם גם שרים מאד יפה.

natyh

New member
טוב נו

אולי הדברים השתנו מעט , כאמור אני איני מומחה והזכרתי סרטים. מן הסתם בסרטים נראים הדברים שונים משהו . אך עדיין המשטרה היא משטרה והשודדים הם שודדים ,והבוץ הוא בוץ . השאלה היא מי הוא מי . את ניירובי אהבתי, ובעיקר את מוניות הרולס רויס המזויפות . ואל תפספסי את בומאס אוף קניה עם ריקודי המסאי שמתנשאים לשני מטרים גובה וקופצים לעוד שני מטרים . נתי נתי

חי בר

New member
בטיחות באפריקה?

אני לא חושב שיש מדד שיכול לדרג השוואות בטיחות בין מדינות שונות. לצורך העניין, אני בטוח שיש הרבה מאוד אנשים בעולם שידרגו את ישראל כמקום מסוכן הרבה לפני קניה, למשל. גם בין מדינות באפריקה עצמה קשה לעשות השוואות, כל מדינה שונה והמצב "הבטחוני" בה יכול להשתנות מרגע לרגע. וגם בתוך אותה מדינה יש אזורים שיכולים להיות מוסכנים פחות ואחרים יותר. בערים גדולות יש מקומות נוטים יותר לפורענות מאחרים. אנחנו טיילנו שנתיים וקצת באפריקה, והמדינות הכי "מסוכנות" שאנחנו היינו היו דרא"פ, זאיר, אתיופיה וקניה. לפי הסדר הזה. שוב, תלוי מתי ואיפה. בדרא"פ היו לנו כמה תקריות שהיו הדבר בכי מפחיד שקרה לי בחיים- אני אקדיש להן שרשור נפרד בהמשך. אז מה צריך לעשות? להיות מטייל זהיר, או נבון. שלב ראשון שניסינו היה לשאול בשגרירות- הם בטח יודעים הכי טוב. הבעיה היא שהם קצת קיצוניים מדי בכסת"חיות שלהם. באדיס אבבה קצין הבטחון אמר לנו לא להתרחק יותר מ-50 ק"מ מהבירה. כן, בטח... מה שאנחנו עשינו היה בעיקר לקרוא עיתונות מקומית- היא לא תמיד הכי אוביקטיבית אבל בד"כ אם יש אזורים מוכי קרבות, מלחמות שבטים, שודדים או לאיודעמה זה בד"כ משתקף גם בעיתונות. צריך לקחת בחשבון ששוד הוא לא כל כך נדיר באפריקה- ולא רק תיירים נשדדים- חלק לא מבוטל של קורבנות שוד וכייסות הם מקומיים עניים ביותר. לא פעם שמענו על אוטובוסים שנעצרו בצידי הדרך ושודדים לקחו מהנוסעים את המעט שיש להם. בניירובי יצא לחברה שלי להשדד בצהרי היום ברחוב ראשי והומה אדם, וגם יצא לנו לראות את השרידים של אדם שנתפס כשהוא גונב ארנקים בתחנה המרכזית ועשו לו לינץ' במקום- שמו עליו קולר עשוי מצמיג בוער. עוד דוגמא- נסענו להחזיר את הג'יפ לחברת השכרה וחבר שלי שם על הדאשבורד של הרכב את הפאוץ' שלו, ובאחת הרמזורים מישהו שלח יד דרך החלון חטף את הפאוץ' וברח. בעצם תמיד הסתובבנו עם פאוץ' חיצוני שיש בו רק כמה שטויות בבתור פתיון לכייסים ולא פעם ירדנו מאוטובוס צפוף כשהריצ'רצ'ים שלו פתוחים בלי שהרגשנו. על התיק הקטן שלי יש חתך של סכין יפנית שנעשה כדי לנסות להוציא מכל הבא ליד- תרתי משמע.. סוג אחר של שודדים/גנבים בלא מעט ארצות אפריקאיות שביקרנו הם הצבא והשוטרים המקומיים. לדוגמא, נסענו בצד של זמביה של ה-CAPRIVI STRIP, בכביש שהוא מלא בורות בגודל של בריכות שחייה, מהירות נסיעה לכל היותר 20-30 קמ"ש בקושי עוברים להילוך שני. פתאום קופץ לנו שוטר שהתחבא בשיחים ואומר לנו "WHY ARE YOU SPEEDING!", התחיל להגיד שנסענו מהר מהמותר- הבדיחה הכי טובה ששמעתי בחיים שלי- מהר מהמותר בזמביה? בכביש הדפוק הזה?? אין שם אפילו חוק... טופ, השוטר מתעקש נסעתם מהר חייבים לשלם קנס או לבוא לכלא. הבעיה היתה שזה היה כבר השוטר השני שנקט באותה שיטת פעולה באותו הבוקר. אז עשינו חישוב מהיר שאם כל 10 ק"מ מחכה לנו שוטר שמבקש 50$ קנס- בקצב הזה נתרושש עד שנצא מזמביה. אז לשוטר השני פשוט שמנו גז ואמרנו לו שלום יפה- הוא היה בלי נעליים אז אני לא חושב שהיה מצליח לרדוף אחרינו יותר מדי. בהמשך הדרך הארוכה הזאת בסופו של דבר פגשנו רק עוד 2 "שוטרים" שקפצו מהשיחים (לאחד היו נעליים, לשני היתה רק חולצה של שוטר אבל לא היו לו מכנסיים בכלל)- אפילו לא טרחנו לעצור לנפנופי הידיים שלהם. מוסר השכל? כנראה שאם אתה רוצה להתפרנס בזמביה ממתן דוחות "מהירות" לתיירים כדאי שתהיה הראשון על הכביש- לאחרים כבר לא מאמינים יותר. בתור בדיחה אמרנו שאנחנו נוסעים על כביש אגרה
עוד סיפור על שוטרים- הוא *לא* קרה לנו אבל סיפרה לנו את זה חברה טובה מאוד שהיא מאוד נאיבית ותמימה ואני חושב שהוא אמין: החברה נכנסה לאכול באיזה מסעדה מקומית בניירובי, וניגש אליה בחור צעיר דובר אנגילת מעולה. הוא פתח איתה בשיחה ושאל מאיפה היא. כשענתה שהיא מישראל הוא אמר לה "באמת? מאיפה" אז היא אמרה מרחובות. הבחור מאוד התלהב ואמר לה שהוא סטודנט שקיבל מילגת לימודים לחקלאות במכון וולקני ושהוא נוסע בעוד כמה חודשים ללמוד שם. טופ, הבחור לא ביקש כסף ולא כלום ונשמע לה אמין ובשום אופן לא עורר את חשדה- מה גם שמכון וולקני זה לא בדיוק מוסד מוכר כל כך, והוא בעצם לא ביקש כסף, תרומות או שום דבר אחר. לפני שהלכה הוא ביקש שתרשום ביומן שלו את הכתובת שלה ואמר שישמח לפגוש אותה בישראל כשיבוא ללמוד. זהו. יצאה מהמסעדה, כעבור איזה 10 דקות עוצרים אותה שני שוטרים ומבקשים לראות מסמכים מזהים. הם אומרים לה שעצרו פעיל מחתרתי נגד השלטון ושביומן שלו מופיעה הכתובת שלה והיא חשודה בחתרנות נגד הנשיא מוי שהעונש עליה כבד מאוד ושהיא צריכה להתלוות אליהם מייד לתחנת המשטרה למעצר. החברה שלנו- שכאמור הייתה מאוד נאיבית- מספרת שהיא החווירה כמו סיד והתחילה לגמגם שהיא לא ידעה שום דבר ושלא התכוונה. השוטרים אמרו לה שהם כמובן מאמינים לה שלא היתה לה כוונה רעה ושאפשר לסגור עניין עם קנס בלי מעצר. אז היא אמרה להם שאין לה בעיה לבוא למעצר ושהיא תתקשר לשגרירות להודיע להם הרי מדובר על האשמה חמורה מאוד והיא חפה מפשע! אז השוטרים הסבירו לה שוב- לא צריכים לבוא לתחנת המשטרה- אפשר לפתור במקום. היא התעקשה שחייבים לפתור את זה בצורה מסודרת היא עכשיו פוחדת אולי בשדה התעופה יעצרו אותה שוב? בסוף הם שהתייאשו ממנה שהיא לא מבינה מה הם רוצים הם פשוט אמרו לה ישר ולענין- תתני לנו 20 דולר ותלכי כבר לעזעזל! לקחו הכסף והלכו. בקניה יצא לנו להיות באזור הצפון כשהיו מריבות בין שבט הפוקוט לשבט סמבורו ובין שבט טורקנה לסמבורו. אני לא בטוח מה המקור למריבות אבל לדעתי הם יכולים ללמד את הבדואים בית ספר לנקמת דם. בכל אופן, מריבות כאלה לרוב זה פשיטות על כפרים, שורפים את הבקתות, גונבים בקר, פה ושם רוצחים ו/או אונסים את הנשים. יצא לנו פעם אחת לראות את הפצועים מגיעים למרפאה באחד המסיונים וזה לא מחזה הכי מלבב שיש. חבר שלנו, נשוי לאישה קנייתית והוא הבעלים של חברת טיולי אופניים בקניה (HIKING & CYCLING KENYA) סיפר לנו שהיה מקרה של זוג מטיילים שטיילו עם אופניים בצפון ומסיבות לא ברורות- הותקפו בלילה והאוהל שלהם נרגם באבנים. הבחור נפגע קשה מאוד בראשו. ההתקפה לא היתה על רקע שוד- כלום לא נלקח מהם. לך תדע מה היה. "כלל אצבע" שאימצנו לעצמנו כשטיילנו במקומות נידחים- אם המקומיים היו מסתובבים בלילה חופשי בחוץ, אז גם אנחנו. אם הם מסתגרים בבית ואין נפש חיה בחוץ- אז גם אנחנו. אפשר להרגיש הרבה על המצב רק מהתבוננות באוכלוסיה המקומית. מומלץ ללמוד לדבר כמה מילים ומשפטים שימושיים בכל שפה לפי האזור שנמצאים בו- איך לברך, איך לומר שלום, כוונים, איפה יש מים דברים מהסוג הזה. כן, יש סכנות באפריקה. לרוב האנשים יש חיים קשים ביותר, ולמרות שהם עניים, ולמרות שיש להם נשק, ושאתם נמצאים במקום נידח שאין בו שום חוק או שאף פעם לא יגלו אותם אם יעשו משהו- למרות כל זה- רוב האנשים כנראה טובים והגונים מיסודם ולא נעשים פושעים למרות שהם ידועים שיש עליכם כסף וציוד ודברים בשווי שהוא בשבילם חלומי מארץ האגדות. כל אחד מאתנו הוא בממוצע איזה 5000$ מהלך על שתיים בטיול. ובכל זאת עוברים טיול מהנה וחוזרים עמוסי חוויות ואני אפילו בטוח שלרוב יש מעט מאוד אינסידנטים של שוד וגניבה יחסית לכמות הזמן שמטיילים.

sela v

New member
מטייל

שלוקח ברצינות את האזהרות (לא הפחדות), ולא עושה שטויות לא צריך להקלע בבעיות. באמת לפי דעתי קשה לעשות השוואה איפה יותר מסוכן, כי אם יקרה לך משהו אז מבחינתך אותו מקום הוא הכי מסוכן. אין בעיה בטחונית באפריקה, בעצם יש קצת, אבל היא די נמוכה, ובגלל זה היו כמה פיגועים כמו בשגרירות האמריקאית ובמטוס הישראלי. כמו שחי בר אמר יש שידרגו את ישראל כמקום מסוכן, והכל זה יחסי, וכמו שאת יודעת שלא כדאי להכנס ככה סתם לרצועת עזה, מבחינת אדם מבחוץ כל ישראל אותו דבר, ודבר דומה לגבי אפריקה. אני ממליץ להזהר במיוחד בערים ובמקומות היותר תיירותים, שם את מטרה, במיוחד עם צבע עור שונה, ופעם אמר לי ישראלי ממוצע תימני, שבארץ הוא נחשב שחור, ובאפריקה לבן

sela v

New member
הסיפור על החברה שלך

הזכיר לי סיפור דומה שקרה לי, וכבר ספרתי אותו בעבר בפורום, אבל אם יש דרישה אני ארשום אותו שוב. לגבי השוטרים, הם לא הראו לכם תעודה? למרות שנראה לי שלא קשה להשיג תעודה מזויפת, נראה לי שדווקא הנהגים המקומיים הרבה יותר פחדו מהמשטרה, ואני נסעתי באפריקה תמיד בתחבורה ציבורית, ומעולם השוטרים לא עשו לי בעיות. חוץ מפעם במבעבר גבול, שיצאתי ממדינה אחת עם דרכון A ונכנסתי למדינה השנייה אם דרכון B בלי להגיד להם, והפקיד מה זה התעצבן. בכלל הרבה פעמים מי שנוסע עם אוטו נראה הרבה יותר עשיר, וגם ברוסיה נתקלתי שעושים דילים עם השוטרים בעניין קנסות. מה שכן אם אין לשוטר אוטו, ברוב המדינות תשימו גז, הכי נורא תגידו שלא ראיתם את השוטר. מה כבר יעשו לתייר שנסע קצת יותר מהר?

כמעט שנה..

באפריקה בלי שום תקלות. זה המזל שהיה לי. אני מקווה שגם לך, אבל שוב, מעבר לזהירות בסיסית ובגרות של מטייל, זה עניין של מזל. מה שבטוח, שהמזל הכי גדול שלך הוא שבחרת לנסוע דווקא לשם.אשמח לענות על שאלות ספציפיות דרך מסר אישי. בכל מקרה, תהני

natyh

New member
טוב נו2

אם אתה מתעקש בלילה הסתובבתי בניירובי עם שקית ניילון בתוכה היה משהו ... כשהתקרבו אלי ילדים חבורות גדולות שלחתי את היד לתוך השקית ומה שבטוח החזקתי ביד מה שצריך , לא היה צריך .... גם בקולומביה במעבר הגבול בסירה מטומאקו ללימונס באקוודור שייט בגונגל בסירה רק אני ועשרים כושים השתמשתי באותה השיטה .. וגם אז לא היה צריך ... נתי

natyh

New member
ובקשר לבטיחות

מאחר ומגיעים לקניה ישראלים רבים , הפכה זו למדינה מסוכנת ויש בה פיגועים נגד ישראלים . ולכן כדאי להתרחק ממקומות נופש לישראלים . ראי מומבסה . נתי

למעלה