מאמרו של שמעון וולפה 4X4CL כפי שנשלח במייל
ריקויאם לידידי מנוער אפרים ביגון 4x4af ז"ל בצער רב קראתי הבוקר בעיתון שהלך מאיתנו ידידי הותיק מאד אפרים "פרויקה"ביגון ז"ל. "פרויקה" מחזיר אותי לימי הילדות בת"א הקטנה של שנות השלושים כאשר פרויקה ואני גרנו באותו רחוב שבזמנו קראו לו רח' "קיבוץ גלויות" והיום רח' ז'בוטינסקי. אני ביליתי הרבה בביתו של פרויקה שגר ממש בבית על ידי.אביו היה מהנדס חשמל שתמיד הראה לנו כל מיני חידושים בחשמל וברדיו וזאת עוד הרבה מאד לפני תקופת הטרנזיסטורים וההיי טק שלח ימינו.אמו ואחותו היו יפהפיות וזיכרון הילדות שלי עליהן חזק עד היום.למעשה פרויקה היה הראשון שהכניס אותי לשגעון חובבות הרדיו.הוא בנה לי את המשדר הראשון שהיה מכשיר קומנד סט ממלחמת העולם השניה,משדר שהיה סטנדרטי במטוסי חיל האויר האמריקאי.ציוד זה נמכר אז בתור ג'נק בחנויות מיוחדות בחיפה והיה קשה מאד להשיג ציוד במצב פחות או יותר סביר. שתי המנורות הסופיות היו 1625 תואמות 807 ועם משדר זה עבדתי שנים רבות בהצלחה גדולה מאד.מי שלא יודע אז תדעו שפרויקה עם עוד כמה חברים ייסד תחנה פירטית בשם "קול הירח" ששידרה כמה שעות ביום מוסיקה קלה,תכניות קלות לנוער וכו'.היתה לתחנה זאת הצלחה עצומה בקרב הנוער בזמנו ואת שידוריה קלטו בכל גוש דן אפילו עד חיפה.הדבר נמשך עד שמשרד הפנים, שהיה ממונה אז על התקשורת ציווה להפסיק את שידורי התחנה.היתה זאת אפיזודה נחמדה הטיפוסית לאופיו של פרויקה שהיה הרוח חיה בכל הענין המבדח הזה. בכל מקרה הייתי בקשר חברות איתן עם פרויקה כל תקופת חייו למרות הפסקות ארוכות ששהה בחו"ל במיגוון תפקידים שעדין מוקדם לדבר עליהם כיום. תמיד שנפגשנו בפגישות הקצרות שהיה מגיע לביקור בארץ נפגשנו בשמחה רבה.אני מביע את תנחומי הכנים למשפחתו,לחובבי הרדיו הותיקים מאד שעדין זוכרים אותו ולכלל משפחת חובבי הרדיו בישראל. בצער כנה ועמוק שמעון וולפה 4X4CL