אפרטיף ודג'סטיף...

Nadav L

New member
אפרטיף ודג'סטיף...

מישהו יכול לתת לי הגדרה טובה ומורחבת לשני סוגי המשקאות האלו?

Nadav L

New member
ועוד שאלה...

מה ההבדל בין דרמבוי לדרמבוי קרים...?

Crazy_Bitch

New member
מה שאני יודעת...

אפרטיף- בדרך כלל מריר יותר והמטרה שלו "לנקות" את הפה מטעמים אחרים ולפתוח את כל בלוטות הטעם.. פרט לזה הוא מגביר את תחושת הרעב. בתכלס, המטרה שלו היא לגרום לך להנות מהארוחה הקרבה. דז'סטיף- שותים אחרי הארוחה, רבים מכילים תמציות וטעמים מכל מיני עשבים שונים ולכן טעמם מריר. המטרה היא לאו דווקא קינוח, אלא הקלה על העיכול, בעיקר אחרי ארוחה כבדה. דרמבויי- ליקר על בסיס ויסקי עם טעם חזק של דבש. דרמבויי קרים- אותו דבר עם שמנת... יותר נימוח וקליל.

siete

New member
נכון! צודקת...

המטרה של משקה קינוח רק באה מאוחר יותר. במקור הדג'סטיף בא לסייע בעיכול - (digest) ובאמת הרבה תרופות ישנות מבוססות חזק על אלכוהול - ואכן להרבה דג'סטיפים יש טעם של תרופה - כי זה מקורן (ייגרמייסטר הוא מאד תרופתי). דוגמה לאחד שממש עוזר אחרי ארוחה גדולה הוא גראפה. (גישה כוללנית יותר תאמר שגם משקאות שלא למטרות בריאותיות אלא למטרות קינוח בלבד הם דג'סטיפים.)

siete

New member
הגדרה קטנה ומצומצמת...

לדעתי הדבר היחיד שקובע זה - הגדרה של שורה: האם שותים את המשקה/קוקטייל לפני או אחרי האוכל. מה שמאפיין אותם (זה *לא* הגדרה וזה לא תמיד נכון - יש יוצאים מהכלל) זה: 1. באפרטיפים זה אחוז אלכוהול נמוך יותר מדג'סטיפים היות וזה לא נעים לשתות משהו חזק מדי על בטן ריקה. 2. ולאפרטיף יש בד"כ פחות מתוק ויותר חמוץ - היות וחמוצים פותחים את התאבון - ומתוקים זה לקינוח (לדוגמה וואיט ראשן עם כל השמנת הוא ממש קינוח). גם קוקטיילים מוגזים הם אפריטיפים. נראה לי שאפריטיפים גם נהוג לשתות יותר לאט. דוגמא שממחישה את כל העסק: יש איזה קוקטייל קלאסי בשם סיידקאר שכביכול הומצא עבור איזה אופנוען רעב שנכנס לבאר והיה לו ממש קר - אז הברמן המציא משקה מבוסס קוניאק כדי שהבחור יתחמם מהר - הבעיה שברנדי זה דג'סטיף קלאסי - ולכן יש בקוקטייל גם לימון - ז"א חמיצות - כדי שהקוקטייל בכ"ז יהיה טוב לפני האוכל. מה שקצת מבלבל אותי למשל זה שמפניה - במקומות מסויימים מגדירים אותו כאפרטיף - כנראה בגלל הגזים, ובמקומות אחרים שמים אותו יחד עם יינות קינוח מתוקים - ז"א דג'סטיף.

Crazy_Bitch

New member
וודקטיני

מנה וחצי - שתי מנות וודקה זילוף וורמוט לבן -מערבבים- בכוס ערבוב עם 4-5 קוביות קרח ומסננים לכוס מרטיני מצוננת

lior29rg

New member
עוד תוספת...אפריטיף, תמיד יבוא עם

נשנוש בצד, כלומר לפני הארוחה העיקרית עושים בצרפת (משם המקור) אפריטיף, סלטים קטנים, גבינות קלות, כל מיני נשנושים ולידם אלכוהול. אין חוקיות מה יהיה שם, יכול להיות שם בירה, ויסקי, קוניאק, Ricard, הכל הולך. לגבי משקאות דג'סטיף העיקרון הוא על משקה חזק שיעזור לעיכול. ארמנייק למשל.

למעלה