אפרופו מכתבים

אפרופו מכתבים

התחרות של שבלולית גרמה לי לפתוח את המייל שלי. כן, יש שם די הרבה מכתבים אליו. ואפילו לא תשובה אחת. מצרפת לכם פה אחד מהם, עם כמה שנויים הכרחיים. הוא מהתקופה שלפני הסוף, אם כי זה לא המכתב הלפני אחרון. הסיבה שאני מצרפת אותו היא כדי לשאול, בעיקר את הגברים שבחבורה - מה הייתם עושים? (...) מה שאני מנסה להגיד זה, שאני (...) בת 28. וחצי. בלי משפחה ובלי בית. אני מחפשת שותף לחיים. והפעם אני הולכת על כל הקופה. גבר שיתאהב בי בלי בושה או פחד. שלא ירגיש צורך להצטדק ולהמעיט אותנו תמיד לעיני כולם. כזה שירצה להוריד לי את הירח. (זה, אגב, לא רגש מופרך כמו שאתה מתעקש לעשות ממנו. אתה פשוט לא מתקשר עם אנשים ברמה כזו שהם יגלו לך). כזה שיסתכל עלי כמו גבר, כמו חבר, כמו נפש לתקשר איתה. והכי חשוב, הפעם הוא יישבע לי בכל היקר לו, שהוא לעולם לעולם לעולם לא יראה אותי במצוקה ויפנה לי את הגב. "ככה זה ואין מה לעשות" לא יהיה קיים בלקסיקון הזוגיות שלי. לעולם. וכמובן שגם מצידי. כשאוהבים מישהו מתאמצים בשבילו, לא בורחים לדרך הקלה. אם אני רוצה אינטימיות ויחסי מין ומשפחה וילדים זו לא רק הבעיה שלי, ואפילו אם זו הייתה רק הבעיה שלי – מי שאוהב אותי לא יראה אותי מתייסרת. הפעם יהיה לי שותף. מישהו שיהיה נחמד לבוא איתו לבקר את המשפחה, ולצאת לטייל לפעמים ביום יפה ולהיפגש עם חברים בלי לחשוש ממה שיגידו עלי. לדבר איתם סתם, בכנות. לא חייבים בדיחות בכל מחיר. ולשאלתך, מה אני מציעה בתמורה, התשובה שלי היא פשוטה – אותו הדבר. הכול תמורת הכול, כולי תמורת מי שמתמסר לי כולו. אני הולכת לחפש לי שותף שרוצה את זה כמוני. אחרי כל מה שהיה, אנחנו חברים טובים שמה שקושר אותם זו טרגדיה משותפת. אני מודה שאין בי הרגע שום משיכה או רצון להמשיך הלאה. משיכה, אהבה, רצון להישאר, כולם נולדים מתוך אינטימיות ושיחה, מתוך חיזור. כן, גם בתוך הנישואים. אני יודעת שבנית על שקט נצחי, אבל גם אנשים שהתחתנו צריכים שיסתכלו עליהם לפעמים, שישאלו מה כואב להם, שיירתמו לעזור להם להמשיך הלאה. אני לא מרגישה אהובה במיוחד למרות שאמרת לי שאתה אוהב. להגיד זה קל, זמין ובחינם. אני מאמינה שכשאוהבים מישהו רוצים שהוא יהיה מאושר. אני חוזרת שוב: החסך במין, המחסור בשיחה, הכאב של החוסר בילדים. כל אלו הם לא רק הבעיה שלי. לא עוד. (...) תבין, חסרה לי התחלה חסרת גבולות. אני מרגישה שמלכתחילה זה הלך לכיוון שבדיעבד אני לא רוצה להיות בו. עכשיו אני מחפשת שותף נלהב שלא מפחד לחיות, שנהנה בחברתי ושמח לעשות איתי. מישהו לרוץ איתו. אתה בטח חושב עכשיו "כן, ומה את תעשי?". ובכן אני איהנה בחברתו גם. זה הדיל, זו החובה וזה הפרס. פשוט להיות ביחד, הכול תמורת הכול. אני בכל זאת חושבת שאני שווה את המאמץ, ואני אתמסר למי שיתאמץ בשבילי. אני אפילו לא יודעת אם יש טעם לשאול בשלב הזה, בכל זאת הגענו עד הלום. אני שואלת בכל זאת ותענה בכנות, רק לעצמך: מה הסיכוי שזה יהיה אתה? אנשים לא משתנים. אתה תמיד מנפנף לעומתי באמירה הזאת, שכאילו נותנת לך את הזכות לא לעשות שום צעד. וזה נכון. אבל זה נכון לשני הכיוונים. גם אני לא הולכת להשתנות. אני תמיד ארצה שידברו איתי, ואני תמיד ארצה שירצו בשבילי ואפגע כשלא יקשיבו לי. ואני לעולם לא אמשך למי שלא מקיים איתי קשר נפשי רציף. אני מגלגלת את הכדור אליך, בפעם האחרונה ובלי טיפת מחויבות מצד מי מאיתנו – אלו החיים שאני רוצה. נניח שהיית פוגש אותי היום, היית מוכן להתחייב להם? מה שלא יהיה, אני מבטיחה להישאר תמיד חברה שלך ולנסות להקל כמה שיותר. אין בי נקמנות, רק עצב. לפעמים הדבר הנכון הוא כואב. אני מבקשת שתעשה אותו הדבר. הכאב הזה של המחסור בהורות הוא בלתי נסבל. אני הולכת בקרוב להיות אמא. איתך או בלעדיך. אני מתחננת שתעזור לי להגיע לשם בקרוב.

נפלא ....

זה כבר פעם שניה או שלישית שאני קורא בפורום הזה על נשים צעירות שבני הזוג שלהם לא מחפשים או לא נותנים או לא מציעים אינטימיות ומין . איך אפשר לקיים זוגיות בריאה ללא קשר שהוא גם פיזי. הציפיה של לפני והחיבוק אחרי ללא מילים שווים פי 10 ממכתבים או דיבורים על אהבה. זה הופך להיות חברות ולא זוגיות אם אין קשר אינטימי גם. שוב ,גם, ולא רק, או בעיקר. נסיכה את צעירה , וכמו שאשה חשובה ומיוחדת אחת סיפרה לי ,את צפויה "לחוויות מתקנות" בהמשך, כך שאחר כך לא תביני איך הצלחת לשרוד ככה.ויש חיים אחרי ( אגב שאני אומר לך אני גם אומר לעצמי :) )

לא יודעת אם יש או אין חיים אחרי

אבל אלו אכן לא היו חיים. וזה בדיוק מה שרציתי. חוויה מתקנת. פשוט קיוויתי שזה יהיה איתו. כשבעלי לא הגיב דיברתי איתו שוב וגם כתבתי לו מכתב נוסף. קצר. התחננתי שוב שיעזור לי להימשך אליו, שלא יתעלם ממני. חשבתי שאולי הסופניות של כל זה תנער אותו, ופתאום הוא יגלה שבעצם הוא מעדיף להילחם מלוותר על הנישואים. איפה. גם על הנוסף לא הגיב. כשלחצתי היו לו המון סיבות: אנחנו גרים באותו בית, הרעיון להתחיל מההתחלה פוגע ברגשותיו, ובכלל, הוא כבר קנה לי פרחים פעם וגם מתנה, כך שלמעשה אין יותר מה לעשות. איפה נרשמים לחוויה מתקנת?

פארדון1

New member
דבר הגבר

כתבת כל כך יפה. הנישואים שכתבת שאת רוצה מוצדקים ויפים ומוצלחים, אני תוהה מי האידיוט שוויתר עליהם. אם הייתי מקבל מכתב כזה מאשתי הייתי קודם כל עונה במכתב שכן, אני מוכן לנסות להיות שותף, ומצרף לו גם שוקולד או פרח. אחר כך הייתי מזמין אותה לדייט באיזו מסעדה טובה, שואל מה כואב לה ומבטיח את עזרתי. אבל, אבל, זה רק בהנחה שהייתי רוצה שהיא תהיה השותפה. לפעמים הדרך היא הבעיה ואפשר לתקן. לפעמים הרצון הוא הבעיה. אם בעלך הצליח להתעלם מקריאה כל כך נואשת לעזרה כנראה שאתם לא שותפים. תמצאי לך מישהו שאוהב אותך, והוא מעצמו ירצה. .

touti

New member
סתם שאלה...את בטוחה שהוא קרא?

זה נשלח באמייל, אולי לא הגיע, לא קרא? למה לא שמת לו את המכתב מעל הכרית?

הוא קרא

כמובן שאני בטוחה שהוא קרא. שאלתי אותו. לא יודעת למה לא שמתי לו על הכרית, יודעת שזה לא היה משנה. זה לא המכתב היחידי שהוא התעלם ממנו. ואחרי שאמרתי ובכיתי וכתבתי והתחננתי, אתמול הוא אמר לי שוב שהוא בכלל לא ידע שהוא אמור לעשות משהו...ושהוא לא יכול לחזר אחריי כי לא אמרתי לו שאני רוצה להיות איתו. העניין הוא, שמי שמסוגל להתעלם ממני בצורה כזו, אני באמת לא רוצה להיות איתו. אז אולי זה היה מעגל קלאסי של "מי יתחיל". לא אכפת לי. בעלי בחר להיות אטום ופסיבי והעדיף לשחק במחשב במקום לחזר אחרי אשתו. העדיף לנסוע לבד להורים במקום להיות באיזה צימר או בפריז או ברומא עם אשה שטען שהוא אוהב. בחר לחפש דירה במקום לבנות אשתו בית. לא יהיו יותר מכתבים. אבל אולי בעלי הבא יהיה מהסו שכותב מכתבי אהבה. ואני יודעת שאני תמיד אענה.

touti

New member
אולי מכתב חדש?

אבל בעל גישה שונה? מכתב שאומר לו, כמה את רוצה להיות איתו, שהוא הגבר שחלמת שיהיה השותף שלך שיצעד איתך מחובק יידים ושלוב זרוע עד הזיקנה. תכתבי לו שהוא האבא האידיאלי שאיתו את רוצה להקים משפחה. שאת בשום פנים ואופן לא מוכנה לוותר עליו, הוא אהבת חייך, את לא יכולה לדמיין את חייך בלעדיו וכל גבר אחר יהיה כצל על פניו. כיתבי לו שהאהבה שלך אותו מכרסמת בך, ממלאה אותך ואת לא צריכה ולא רוצה אף אדם אחר לאהוב מלבדיו. כיתבי לו כמה ששנהנת כשהוא קנה לך פרח, כמה הערכת את ההליכה לים, את הצפיה בשקיעה, כמה את מייחלת לכל מבט שלו אינטימי ושרק הוא יודע איך להתסיס אותך, וידיו מלבות את התשוקה שלך, ורק איתו את מרגישה אשה. כיתבי לו שהגרושים הם רגעי חולשה ואת בעצם רוצה לשקם, נכון, את בטוחה שהוא בסדר, ואת בטוחה שאת בסדר, ושניכם באמת בסדר, ואולי כדאי לשבת ביחד וללמוד שוב מהתחלה את הצפיות שלנו, את הרצונות שלנו ולהרגיש איך האהבה זורמת לנו בעורקים. כיתבי לו שאת רוצה להיות האשה היחידה שחוקרת את גופו, שנוגעת בנשמתו, שכמהה לליבו. כיתבי שאת רוצה דף חדש, בוא נשכח את מה שהיה, בוא נשכח את מה שנאמר, בוא נתחיל מהתחלה.. כמו זוג אוהבים לפני חופתם כשהצפיה מאחדת אותם לרגעים מיוחדים בחיים. ובעצם צריך להנות מהפרורים, מהסוכריות הקטנות שהחיים מזמנים לנו. ואת רוצה רק אותו. ואת בעצם רוצה לדעת, אם הוא רוצה רק אותך. ואם כן את מחכה לו במיטה, כמהה ומשתוקקת... חחחח טוב במילים שלך:) אולי נסחפתי, אבל מקווה שהרעיון מובן:)

לא

כבר כתבתי לו שאני רוצה דף חדש ולא נעניתי. הפעם לא. את יודעת, הוא יכול היה לכתוב לי את כל הדברים שהצעת בעצמו אם היה רוצה. שאני האמא האידיאלית לילדיו, שהוא בשום פנים ואופן לא מוכן לוותר עלי. אבל הוא לא עשה את זה. הוא היה מוכן לוותר. והאהבה שלי אליו לא מכרסמת בי - לראות גבר פסיבי, אטום ומוותר מראש זה לא הדבר הכי מרגש. האהבה גססה פה הרבה זמן, ביקשתי ממנו שיעזור לי להתאהב בו מחדש. הוא ויתר וגם אני מוותרת. להתחתן הייתה יוזמה שלי, גם להתגרש הייתה יוזמה שלי. בעלי מתנהג כמו בובה בלי שיקול דעת - לא עלה על דעתו ליזום גירושים אם רע לו או לנסות למנוע אותם אם טוב לו. הוא פשוט צופה מהצד בחייו. את יודעת, רק לפני שבועיים עוד הייתי בטלטלת רגשות. ומרות שאני מכירה אותו חשבתי -מה יקרה אם פתאום הוא יתוודה שהוא בכלל רוצה להיות נשוי לי, אם פתאום הוא יחליט שזה לא כזה נורא לנסות עורר את האהבה עד שתחפץ? כמובן שהוא לא עשה את זה. אתמול היינו בדיון ברבנות. הסתכלתי עליו, באיזו מהירות ויעילות הוא סוגר את הקצוות כדי לסיים אותנו. זה קל לו יותר מליזום פיקניק עם אשתו, כזה אדם הוא. אתמול השלמתי סופית עם הרעיון. מי שלא נלחם עלי, אני לא אלחם עליו.

למעלה