אפרופו החדשות

קטן עליהם.

גנבים, עלובי נפש. שפגעו בציבור הקוחות . אבל, את הכסף הגדול עשו הבנקים שוויסתו את המניות. לא רק שרימו את הציבור. גרפו נכסים ומשכורות שמנות לבכירים. על מאזנים מנופחים.חסרי ביסוס. בפועל הם התמוטטו. אלמלא האוצר ובנק ישראל, הבנקים,כולם היו קורסים. רוב פקדונות הבנקים, הם פקדונות של תושבי חוץ. אלמלא סתמו את הפירצה. שבעה מיליארד דולר (אז). הכספים היו נמשכים החוצה. בשפה בנקאית "בנקרוט". חברת הנכסים מ.י. זה עם ישראל כולו, שמשלם את מחיר הנפיחות העצמית. המשכורות הדשנות של מנהלי הבנקים. מזכיר לי את תנאי הפרישה הנדיבים של האדון ארנסט יפת. אמרו על כך חכמינו. מי שהורג אדם אחד הוא רוצח. מי שהורג המונים הוא גיבור לאומי.

א- פרופו קיבוצים/מושבים

האינפלציה, בשנים הראשונות לשלטון הליכוד גרמה לקריסה כספית של הקיבוצים והמושבים. הליכוד לא התנדב לתמוך בהם. נהפוך הוא. מוטטו כל סמל של השלטון הקודם. גם אם לעתים, שפכו את התינוק עם המים. חברת תוכנה, שסרקה את מערכת הרבית הבנקאית. מה שקרוי "מספרי רבית" גילתה סטיה מהותית, בחובות הקיבוצים. משמע רבית נשך של עשרות אחוזים.ששילמו הקיבוצים על חובותיהם, שלא בצדק. לחץ אדיר מצד וועדת הכספים של הכנסת. על נציגי תנועות ההתיישבות לבטל את ההסדר שהוצע. אם לא יקבלו הקיבוצים על עצמם את החוב כולו. אילץ את הקיבוצניקים, להעשיר את אוצר הבנקים. בחזקת, רצחת וגם ירשת. ככה זה , כשמנפצים אלילים.

" דן חמסן "

זוכרים את תיבות החסכון, שחילקו הבנקים? ´תיבת נח´ בבנק לאומי, ´דן חסכן´ בבנק הפועלים. כנ"ל כל הבנקים כל בנק מצא לו שם חביב לקפה הקטנה. הילדים היו אוספים את דמי החנוכה, חוסכים מהארטיק, נאמנים להבטחות הבנק. להאדיר את אוצרם. כל מי שבא,לרוקן את הקופסה, רשמו לו את ההפקדה בפנקס מיוחד. לימים, נפל קיצפם של מנהלי הבנקים, על הסכומים הפעוטים. אשר לא הצדיקו את עלויות המחשב. גילחו, את כל הכסף ל- "עמלות". לא טרחו, ליידע אף אחד. עניי הבנקים קודמים. קבצנים רחמנא - ליצלן.

איך אפשר ? בלי איזו השתנה טובה..

מנכ"ל בנק א"י-בריטניה. האדון בן ציון. נשפט על גניבה של 50 מליון דולר. למאסר. בעזרת תרגיל מסריח קטן, הצליח להשתחרר. מסיבות רפואיות. "שכיב מירע" המסכן, כפסע בינו לבין המוות. כך הגדיר אותו מנחם בגין, שהיה ממלא מקום שר המשפטים. הגיש לוועדה הרפואית בדיקת שתן, של שכנו לתא, שהיה נגוע בסרטן הכליות. יצא גדול. לא טרח, להחזיר, אגורה שחוקה, מהקנס שהוטל עליו.

אנאלייזר קטן.

למי שזוכר. או למי שלא ישכח. אם הפסיד את כספו. בתחילת ינואר 83 נפלו "המניות החופשיות". מיני מפולת, לפני המפץ הגדול באוקטובר. הובילה את ההתמוטטות, קרן נאמנת בשם "רונית". קרן שהתבססה בעיקר על מניות "אתא" למינהן. הקרן גרפה 5000 אחוז (!) חמשת אלפים !!!!!!! בשנה שקדמה לה. אפילו אנאלייזר קטן כמוני, יכול להבטיח לכם. במפעל אתא המיושן לא תפרו בגדי עבודה מזהב. בקושי מחאקי. מי שגרף את כל הקופה , היו האדונים ריגר ופישמן. יקירי העם. איפה הם, ואיפה אתא ? אז מה, אם כמה מעובדיה הותיקים לקו בהתקפי לב ? ויו"ר הוועד השמאלני המפ"מניק זועק חמס? שיילך לטאטא את הקניון, שהקימו על מפעל חייו.

שורה תחתונה - הגודל כן קובע!

אם כבר לגנוב - אז בוחטה. שתוכל להמשיך לחיות כמו לורד! איכסה איכסה.... במפולת של 83 הפסדנו איזה 3 דירות, מאז (ולמרות שהעניין בתחום עיסוקי), אני לא מושקעת בבורסה בגרוש!!! פעם אחת ליפול - תמימות, פעם שנייה - טיפשות!

magy

New member
גם כספי הבית שלנו, היה תמים

ונבלע באותה קריסת מניות ב- 83 לא ספקולטיביות, הכל ישב על סטוק ב.ל.ל. מכרנו בית. עברנו לשכירות "החכם" ידע מה עושים עם הכסף. אני ביקשתי לקנות בית אחר. "החכם" אמר ש"אני לא מבינה כלום:. "החכם" השקיע את הכסף במניות.....בניגוד לדעת "זו שלא מבינה כלום". הכסף נעלם ....... ואסור היה ל"זו שלא מבינה כלום", להגיד מילה כעוסה כי אלו היו מניות של הבנק. לא ספקולטיביות...... ואחר כך עוד כמה פעמים, ז"ו שלא מבינה כלום", לא אמרה כלום כשמניות נפלו כי בכלל לא סיפרו לה...... זה התגלה על ידי חבר שבכה על נפילה.......וסיפר שגם "החכם" השקיע ביחד איתו..... לחיי החכמים....שיודעים מה ואיפה להשקיע....... ומאבדים את המכנסיים , לא רק שלהם.....אלא של כל משפחתם.......

אורניהו

New member
ואני ,הבורסה היחידה שאני מכיר,,

זו שנמצאת בדרך לאיזמיר,בתורכיה.בורסה זאת עיר נחמדה מאד,שווקים,מציאות,וכו. אני בכלל חושב שבארץ אפשר להנות ולעשות חיים בלי כספים גדולים.אבל את האמת לומר,שאם לא אשתי[היא הבנקאית שלנו]הייתי עד היום גר בשיכון זוגות צעירים בגבעת נשר.וזה לזכותה!

אטיוד5

Active member
רגע רגע

לפי מיטב זכרוני החזירו לציבור את כספו כעבור שנתיים או חמש שנים, לא זוכר בדיוק. היה צריך רק סבלנות ולא למכור. לא ככה? מזלי שזה היה בדיוק כשחזרתי מחו"ל וממילא לא היה לי כסף אז ולא הייתי מושקע.

הסדר מניות הבנקים

היה לחוסכים פרטיים בלבד. הסדר לארבע שנים. לא נכללו בהסדר, מניות בנקים, בידי חוסכים מוסדיים. חברות וכדומה. הבורסה התדרדרה, לשפל במשך כשנתיים. ערך מניות הבנקים, ירד, בין 70 ל 80 אחוז בממוצע. על סף אבדן הכסף. הרבה עסקים קטנים וחברות משפחתיות הפסידו את כספם. המגוחך הוא, שהבנקים סירבו לקבל כבטוחות את המניות של עצמן...

משה זוכמיר

אחת העסקאות המוצלחות של בנק לאומי. מכירת,מניות "הכשרת היישוב" למשפחת נמרודי. העסקה הכניסה לקופתו המדולדלת של הבנק, ששכר בכיריו משכורת רעב. כמה עשרות מליוני שקלים. מנכלית הבנק, זכתה בבונוס על העיסקה. כשלושה מליון שקל. כסף קטן , למי שלא ראתה ולא שמעה, על ויסות מניות הבנקים. כשהיתה המפקחת מטעם בנק ישראל. אבל, דה עקא, במקרה, כללה העיסקה, בונוס נחמד גם למשפחת נמרודי. 70 מגרשים, בערך של כמליארד דולר. נכללו בעיסקה. מגרשים שהיו שייכים ליהודים, שנספו בשואה. חקירה של היורשים, העלתה, שכל מסמכי הבעלות נעלמו ואינם. כל הזכויות שייכות לבעלי החברה. אין אף מסמך, שמאשש את בעלותם. ככה זה כשעושים עסקים עם משפחת נמרודי. שימשיכו לחפש. משה זוכמיר.

למעלה