אפקסור, לפונקס והשמנה

yuvalfrr

New member
אפקסור, לפונקס והשמנה

במשך תקופה של כחצי שנה נטלתי אפקסור ולפונקס. בתקופה זו עליתי כ 40 ק"ג. לפי מיטב ידיעתי שתי התרופות מקושרות להשמנה , אך ידה של האפקסור על העלינוה וניתן לקרוא עשרות עדויות של אנשים שעלו במשקל בשימוש עם אפקסור. לגבי לפונקס העניין מעומעם. לפני כחודשיים הפסקתי ליטול אפקסור ואני נוטל לפונקס בלבד. המשקל לא יורד אלא רק התייצב. שאלתי היא , האם העובדה שאני עדיין נוטל לפונקס מבטלת את האפשרות להפסיד את המשקל שצברתי? אני מתאמץ לאכול נכון ולעשות ספורט (ובעבר ירדתי כ 30 ק"ג בדרך זו) והמשקל לא זז. מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין?

לא ברור לי מקור המידע שלך

אם תתבונן למטה בתשובה לשאלה של דודו חמוד תראה שלפונקס היא תרופה הגורמת להשמנה. בעבודה שהפרסמה לפני כחודשיים שבדקה את הנושא בנוער ובילדים הראו עלייה של 4.6 ק"ג +/- 1.9 ק"ג במשך 6 שבועות בלבד. לא מצאתי נתונים דומים לגבי האפקסור. נהפוך הוא, בטיפולים לא ממושכים נקבע כי אפקסור לא משפיע משמעותית על המשקל. אין לי מושג לגבי העדויות אותן אתה מכיר, זה שאני מצאתי. ( לא מצאתי השוואה ישירה בין שתי התרופות בנושא המשקל ) אם נסכם: לפונקס כרוך בהשמנה ניכרת ומוטב להתיעץ עם הרופא המטפל בנושא.(קיימות תרופות מאותה משפחה המשמינות פחות.)

yuvalfrr

New member
אפקסור

אם תריץ חיפוש "Effexor weight gain" בגוגל תמצא המון עדויות בפורומים שונים של אנשים שהשמינו עם אפקסור. אני מכיר את המחקר בנוגע ללפונקס אבל סברתי שעליה של 4.6 ק"ג היא שולית. אני העליתי 40 (!) ק"ג.

4.6 ב-6 שבועות זה מדהים!

לגבי העדויות האישיות , זה מרשים אבל לך תדע האם זה אכן מדעי, אולי בכלל המתחרים משמיצים את התכשיר? עדיף להסתמך על מחקר מדעי מבוסס. יעוץ דיאטני חשוב מאוד, אבל רק אחרי שתדבר עם הרופא המטפל בנוגע לתרופות שלך. יום טוב

מומלץ שתיגש לדיאטנ/ית

אני אישיית נתקלתי גם בדיאטנים טובים ולכן ה/ יש מעט כאלו (דיאטן) אך אלו לא מאכזבים. מציע לפנות לדיאטן או דיאטנית קליניים שיוכלו להתאים לך תפריט בהתאם לתרופות. אכן ידוע שתרופות SSRI מעלות במשקל לרוב כ- 10-15 % ודווקא אפקסור ידועה במעוררת פחות בעיות של השמנה. חסרים פרטים על גילך ןעל בעיות נוספות שמצריכות בירור וייעוץ מבוקר ומעקב של תזונאי/ת

למעלה