"אפקט הסינדרלה?!"

Kalusa

New member
"אפקט הסינדרלה?!"

שלום לכל היועצים והיועצות שלנו... בעיה עקרונית שממש לא ברורה לי. מדוע, אם אומרים שהכדור יוצא עם השתן לאחר זמן השפעתו (4, 6, 8 או 12 שעות) מומלץ לעשות הפסקה בשבתות ובחופשות. אם ילדי ADHD זקוקים לכדור זה כדי למתן את התנהגותם ולא רק בביה"ס אז, מה קורה בפגרה מביה"ס בחיי היומיום? תודה ...

regi n

New member
ההפסקה זו המצאה ישראלית

בעולם כבר מזמן לא עושים הפסקות בימי חג או שבתות, אלא נותנים ריטלין כל יום בכל ימות השבוע, היות וזו תרופה שמאפשרת איכות חיים טובה הן למטופל והן לבני משפחתו. הסיבה להפסקות הנהוגות בארץ היא כנראה חוסר התאבון ממנו סובלים הילדים במשך השפעת הריטלין. אבל מנסיוננו אפשר לעקוף גם את הבעיה הזו עם קצת דימיון וכושר שיכנוע. בהצלחה.

zivadina

New member
הכל לפי הצורך

המומחים הגדולים באמת אומרים לקחת לפי הצורך, וכן שאין צורך בהפסקות, אותן עושים בעיקר בארץ. לפי מיטב ידיעתי, כאשר יש בעיות התנהגות, ממליצים לקחת יותר שעות וכל הימים, וכאשר צריך בעיקר ללמידה, ממליצים לקחת לזמן בית הספר ורק בימי הלימודים. בכל אופן, הייתרון של הריטלין הוא שניתן לקחת אותו לפי הצורך ואין הכרח לשמור על רצף כל יום. לרצף יש משמעות התנהגותית אבל לא כימית או פיזיולוגית. אני, כאשה שתומכת מאוד בהיעזרות בכל "קביים" שאפשר, חושבת שתמיד כדאי לקחת רק כאשר צריך, כדי לאפשר לגוף להיות גם "נקי".

פרחיה2

New member
אצלינו הריטלין משמש ככדור מרץ פרופר

השבוע הבן יקיר נשאר בישיבה גם בשבת. השבת הזו מיוחדת ובמוצ"ש היתה מסיבה. הוא לא לוקח ריטלין בשבתות, בחגים, ובימים קצרים שאין בהם לימודים כמו יום שישי. התוצאה: בכל פעם שהוא בבית הוא עיף , שוכב וישן רוב הזמן ולא מתענין במיוחד בסובב אותו. לא רוצה ללכת לפעילויות של הנוער ועוד כאלו. הפעם הוריתי לו לקחת ריטלין בשבת בבוקר על מנת שיוכל להשתתף ולהנות מהשבת ומהמסיבה בערב. עוד לא שמעתי רשמים אבל נראה לי, שאם לקח אז השבת היתה אחרת לגמרי ממה שהוא רגיל.

05 מיכל

New member
הפסקות ותופעות לוואי

בזמן האחרון נתקלתי בתופעה חדשה, אצל עצמי דווקא: אחרי כל הפסקה, גם קצרה, יש לי שוב תופעות לוואי של הסתגלות. אז אני פשוט לא עושה הפסקות של יותר מיום אחד. (גם ככה יש קצת, אבל לא נורא.) דרך אגב, זה הרגע המתאים לשאול אם מישהו יודע משהו על כשרות לפסח של סוגי הרטלין השונים. ידוע לי שקיים סוג אחד לפחות שהוא כשר לפסח, אבל אין לי מושג איזה. אין לי חשק לעשות הפסקה של שבוע! מישהו יודע?

zivadina

New member
כשרות לפסח של תרופות

ידוע לי שה"כללית" מפרסמת רשימה כזאת. זכור לי שלפני שנה ה-SR היה כשר וה"רגיל" לא כשר.

zivadina

New member
לא מצאתי שם את הריטלין

ולכן כתבתי להם. אני מקווה שהם יענו.

פרחיה2

New member
רשימת התרופות הכשרות תופיע מן הסתם

בכל בתי המרקחת , כבר אחרי פורים. בקשו אותה מהרוקח שלכם. ואם אין לו הוא יכול לברר מיד.

חגי שור

New member
תרופות כשרות לפסח

יבואן הריאלין מסר כי: ריטאלין רגיל 10 מ"ג אינו כשר לפסח. ריטאילן SR 20 מ"ג וריטאלין LA כן כשרים לפסח. אדרל וסטרטרה מיובאים ביבוא אישי ואין להם אישור כשרות. עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי סטרטרה, אם כי מבחינה טכנולוגית אני משער שלא צריכה להיות בתרופה זו בעית כשרות.

למעלה