אפקט המכשפה?

אפקט המכשפה?

אתמול בלילה הלכתי לישון, התקשיתי להרדם (ישנתי כמה שעות בצהריים) בשלב מסוים הרגשתי כאילו אני נכנסת לתוך חלום, המוח שלי כאילו הקרין וידאו קליפ עם כל מיני דמויות מצמררות (כולל מוסיקה לא פחות מצמררת) הייתי מודעת לגמרי למה שקורה וניסיתי לזרום (למרות שפחדתי...מאוד)עם העניין ואפילו לנצל אותו בשביל לחלום חלום צלול. כמה רגעים אחרי נגמר לו "הוידאו קליפ" ולצידי במיטה ראיתי מן ילדה גותית מוזרה, ששכבה מולי ורק הסתכלה עליי במבט מפחיד באותו הזמן הרגשתי לחץ עצום בבטן, כאילו מישהו ממש לוחץ לי על הבטן...מרפה ולוחץ,מרפה ולוחץ.זה היה נורא. אני זוכרת שכל הזמן הזה שיננתי לעצמי שזה סתם הזיות ועוד כמה רגעים הכל ייגמר ואז אוכל להנות מחלום צלול, אבל בשלב של הלחצים בבטן הספיק לי וישר הערתי את עצמי,די בקלות. ייתכן מצב של אפקט המכשפה ללא שיתוק שינה?

FantasyCrawler

New member
אולי בעצם חיצללת?

אולי בעצם התעוררת בחצלול ולא ידעת? אם היית עושה בדיקת מציאות זה היה יכול לעזור, כי באמת כפי שכתוב באחד המדריכים שיש מצב שתקום מWILD כשלא יהיה לך כוח יותר להתרכז או משהו כזה ובעצם אתה בחצלול ולא ידעת או משהו כזה.. זאת דעתי, אבל תחכי לאלו שמבינים יותר..

Vall3y

New member
חחח התעוררת בחצלול ולא ידעת

איך זה בדיוק חלום צלול אם היא לא ידעה?

Bluescale

New member
בשיתוק שינה

מה שמונע מאיתנו לזוז זה אנחנו. ז"א השיתוק כן קיים אבל בכל אופן כאשר את ממש תרצי לזוז את תצליחי. חוץ מזה, אנדרנלין הוא הנוגדן של סרטונין שגורם לשיתוק שינה. יכול להיות שזההיה חצלול אבל אני מאמין שלא

dudwity

New member
המערך הרטיקולרי

גורם לנו למיטב ידיעתי לשיתוק שבשינה. ישנם מקרים מתועדים רבים של אנשים שהקיצו מהשינה לפני שהמערך הנל חזר לתפד והחזיר להם שליטה בשרירים. אנשים אלה חוו במספר גדול מהמקרים חרדה נוראית ותחושת חנק כאילו מישו לוחץ להם על החזה או מצמיד אותם בכח למיטה. אני חושב שהרבה מתחושות אלה גרמו לאנשים לחשוב כי נחטפו על ידי חייזרים או כי זרים נחכו בחדר וביצעו בם כל מיני דברים שהשתיקה יפה להם חחח. האם זהו אפקט המכשפה? (סליחה אני דיי בור בתחום ההגדרות אני יותר טס על אינטואיציה).

YugiBoy

New member
שאלה -

אני לא חושב שזה היה אפקט המכשפה, אולי חלמת על אפקט המכשפה, כי אפ"המ זה כשאת כיווכול כבר ערה, אבל מרגישה את הכל ולא יכולה לזוז או לעשות משהו... גם לא לפתוח עיניים... ככה לפי מה שהבנתי. עכשיו השאלה: איך הערת את עצמך? יש דרך להעיר את עצמך מתוך חלום? אפשר הרחבה?

Bluescale

New member
יש מספר טכניקות להעיר את עצמך:

1. מיידי. בשליטה גבוהה מאוד קל לומר לעצמך או אפילו רק לחשוב על זה ולהתעורר. זה הכל 2. דלת (אוטוסוגסטיה) - אתה אומר לעצמך "מאחורי הדלת הזאת נגמר החלום ואני אתעורר" פוסע ופותח את הדלת ועובר דרכה. (לא חייב שזו תהיה דלת) 3. התרגשות - מהתרגשות יתר אנחנו מתעוררים בגלל שההשפעה של הסרטונין יורדת מרוב האנדרנלין שמופרש בגוף בעת התרגשות גדולה. אז אני מציע לקפוץ מחלון מקומה מאווווד גבוהה או לברוח בבהלה ככה באמצע החלום ומישהו כבר יופיע מאחוריכם לרדוף אתכם. 4. עדיין לא ניסיתי אבל - עצימת עיניים ואמירת זה סוף החלום - באופן מחזורי עד שזה קורה.

YugiBoy

New member
תודה (= אפשר גם

לעשות כפתור או ידית... זה כל כך מגניב שבחלומות אפשר להלביש לעולם המחשבות והרצונות צד פיזי, זה כל כך קסום (=

העניין הוא

שלא זכור לי שנרדמתי, רגע אחד שכבתי עירה במיטה וניסיתי להרדם ורגע אחרי הרגשתי שאני כאילו נמשכת לתוך חלום, אני זוכרת שלא הייתי עייפה וידעתי בכל רגע נתון שאם אפקח את עיניי אתעורר לגמרי, ומזה ניסיתי להמנע,בהתחלה לפחות.רציתי כבר להרדם אז ניסיתי להתרכז ודי התאמצתי ל"הכנס" לתוך החלום (כמו שמתעוררים באמצע חלום טוב ואז מנסים לחזור אליו). המודעות שלי הייתה מאוד גבוהה, חשבתי באופן צלול לגמרי,זכור לי שהרגשתי ברגע מסוים שאני כאילו נופלת לתוך המיטה אבל ידעתי שאני שוכבת על הצד לכיוון הקיר וזו התנוחה שבה מצאתי את עצמי ברגע שפקחתי את עיניי,כל הזמן הזה "הרגשתי" את הגוף הפיזי שלי ששוכב לו באותה תנוחה. בחלומות הצלולים הבודדים שהיו לי, למרות שהייתי מודעת לעובדה שאני בחלום החשיבה שלי הייתה עדיין מעורפלת. לגבי השיתוק, לא נסיתי בכלל לזוז,גם שהרגשתי לחץ וכאב בבטן, אז יכול להיות שבאותם רגעים כן הייתי משותקת. איך הערתי את עצמי? פשוט פקחתי את העיניים כשרציתי.

למעלה