שחוץ מהעיצוב הנקי והיפה של אפל , הם לא שמו מסך, שזה אומר עלות יותר נמוכה , וזמן סוללה ארוך יותר.. כמובן שזה גם חיסרון , ומי שחייב מסך יקנה מכשיר של המתחרים..
אבל כל הרעיון ש APPLE הלכו עליו ב IPOD הזה הוא קונספט חדש ושונה בשוק הנגנים והוא הרנדומליות - העניין הוא לא רק שהנגן מנגן ברנדום אלה שה ITUNES מסנכרן לך שירים ל IPOD ברנדומליות מתוך הספרית מוסיקה שלך - וככה בכל יום אתה לא יודע איזה יום יהיה לך במוסיקה והרנדומליות של ה IPOD הקטן הזה - תפתיע אותך מחדש כל בוקר (כמובן שאתה יכול גם לסנכרן שירים לפי בחירה שלך אבל ה"חדשנות" של אפל היא בעניין הזה.
צודקים באפל... יש לי את הiPod 20GB דור שני כבר יותר משנתיים, והוא תמיד במצב של shuffle... על 1508 שירים... אני עברתי לאחרונה ממכונית לקטנוע - ואין מה לעשות האי פוד כבד בכיס... האי פוד החדש נותן לי פיתרון נהדר לזה... מקווה לחסוך קצת כסף עד שהוא יגיע לארץ... בכל מקרה - הוא יפה, קל (22 גרם!!!) וכנראה שגם טוב... אחרי הכל הוא הבן של...
אני אישית, לעיתים נדירות עובד עם Shuffle. אין לי כמעט שירים בודדים (שלא במסגרת אלבומים שלמים). אני אוהב לשמוע אלבומים כמו שהתכוון מי שיצר אותם (מקסימום, מדלג על שירים ספציפיים). בן
תאמת תמיד הייתי מאזין רק לאלבומים ועדיין רוב הזמן ככה - אבל דווקא ב IPOD - בגלל שיש לי מלא שירים אני בדרך כלל בוחר אמן ושומע אותו ברנדום - או GENRE מסויים.