אפליקציות

bogib

New member
אפליקציות

בפורום סלולאר כתבו לי לגבי אמינות אפליקציות מגוגל פליי, שאלתי אם אפשר להוריד משם אפליקציות ומשחקים ללא כל חשש לתוכנות זדוניות ורוגלות-
"בשביל זה צריך לקרוא את רשימת ההרשאות שהאפליקציה מבקשת, ולשאול את עצמך - "האם האפליקציה הזו צריכה את ההרשאות הללו?". אם התשובה היא "לא" או "לא ברור", ואין הסבר למה צריך את ההרשאות הללו, עדיף שלא להתקין את האפליקציה"
איפה אני רואה את ההרשאות הללו ואיך אני יודע אם היא צריכה את זה או לא?
דוגמא לאפליקציה-
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outfit7.talkingtom

BobboVilla

New member
כאשר אתה נכנס מהמכשיר ולוחץ על "התקן"

לפני ההתקנה עצמה יפתח לך חלון עם רשימת ההרשאות - צירפתי את הרשימה (יש אפשרות להציג עוד הרשאות - כדאי תמיד ללחוץ עליה כדי לראות את הכל). אני אעבור על ההרשאות (בקצרה), וגם לחיצה על כל קבוצה תציג הסבר קצר על ההרשאות.

Modify or delete the contents of your USB storage - יכולת לכתוב ולמחוק קבצים.

Read phone state and identity - לקרוא מה "מצב" המכשיר (בשיחה, בנדידה וכו') וכן את זיהוי המכשיר. לפעמים זה נחוץ כדי שאפשר יהיה לקשר הישגים במשחקים למכשיר שלך, אבל זו הרשאה עמומה, ואני לא מבין אותה לחלוטין.

Full network access - גישה לרשת. די ברור.

Record audio - הקלטת אודיו, גם כן די ברור.

Modify system settings - שינוי הגדרות מערכת. איזה הגדרות בדיוק? לא ברור. אני לא מכיר את האפליקציה, אבל אם אפשר ליצור בעזרתה רינגטון, אז יכול להיות שזו הכוונה.

Test access to protected storage - אני חושב שזה דומה להרשאה של כתיבה על ה-USB Storage. אני לא בטוח לחלוטין.

Google Play billing service - שימוש במנגנון החיוב של חנות האפליקציות. כלומר תוכל לרכוש פריטים מהאפליקציה עצמה, מבלי להזין אליה את נתוני כרטיס האשראי שלך, אלא היא תעשה שימוש במנגנון האימות שקיים בחנות האפליקציות עצמה. כלומר אתה סומך על גוגל שתגן עליך, ולא על איזה כותב אפליקציות לא ברור.

Receive data from internet - לקבל עדכונים ב-Push מהרשת.

View network connections - לראות את החיבור שלך לרשת, כלומר שהאפליקציה תדע כאשר אתה מחובר או לא מחובר. אפליקציה שצריכה לגשת לאינטרנט צריכה את ההרשאה הזו, כי אחרת היא תנסה כל הזמן להתחבר גם כאשר ניתקת את החיבורים, מה שיגמור לך את הסוללה יותר מהר.

Control vibration - להפעיל רטט.

Prevent phone from sleeping - להשאיר את המסך דלוק כאשר האפליקציה בשימוש.

shoosh2607

Member
מנהל
גם מהמחשב - לא רק מהמכשיר

וזו אותה הרשאה שגם אני לא הבנתי אותה

BobboVilla

New member
נכון, שכחתי את זה

בעיצוב הקודם היה אפשר לראות את ההרשאות גם בלי ללחוץ על "התקן".

BobboVilla

New member
זה כי אני לא מתחבר לחשבון גוגל בדפדפן

אז כל פעם שאני רוצה לראות הרשאה של אפליקציה אני מפעיל Extension של פיירפוקס שהופך את הלינק ל-QR Code, מפעיל קורא אופטי בטלפון, ונכנס לחנות האפליקציות משם. מי אמר "לא מסובך בכלל" ולא קיבל?

shoosh2607

Member
מנהל
גם אני לא

פשוט נכנסתי ללינק וזה נראה לי הכי הגיוני אז ניסיתי.
מקסימום היה מתקין לי את החתול המעצבן הזה

אין ספק, יש לך דרך מיוחדת לפשט דברים....

BobboVilla

New member
אני עקשן

אם אני מחליט שאני לא עושה משהו, אז אני אשקיע זמן ומאמץ כדי למצוא דרך חלופית, ולא משנה כמה קשה/ארוכה/מיותרת היא
.

BobboVilla

New member
לא כשאני גולש מהמחשב ומסתכל על קישור

להתחיל לחפש את האפליקציה הנכונה (במיוחד אם יש כמה אפליקציות עם שם דומה) לוקח יותר זמן ומאמץ. פשוט לא הייתי צריך לרשום למעלה "כל פעם"
.

shoosh2607

Member
מנהל
בלינק שנתת

כשאתה לוחץ על install אתה מקבל את הרשימה (זה עדיין לא יתקין כלום - על מנת להתקין תצטרך ללחוץ שוב על install).
בדוגמא שנתת אין הרשאות לא ברורות אבל יש
Phone calls
read phone status and identity
מה זה מעניין אותם?

shoosh2607

Member
מנהל
לא מסובך בכלל

אני לרוב מאשרת אלא אם כן משהו ממש חשוד.
קצת נסיון ותרגול ואתה שולט בזה

bogib

New member

אז אפשר לקבל רשימה של הרשאות חשודות שאתם כבר מכירים?
ותודה שוש ותודה BobboVilla על הפירוט המטורף בהודעה למעלה :)

shoosh2607

Member
מנהל
אין דבר כזה

זה תלוי אפליקציה.
אני אתן לך דוגמא - אפליקציה של חייגן צריכה גישה לשיחות שלי, נכון? על מנת להציג שיחות אחרונות וכו'.
אפליקציה של פנס צריכה גישה לשיחות? לא. בשביל מה?
לכן אין דבר כזה "רשימה חשודה" - זה הכל תלוי באפליקציה ובהגיון.
אבל אל תדאג - אם הזמן אתה תדע להבחין

bogib

New member
איזה כיף שאתם פה :)

ומצד שני לא נעים לי לחפור, כי זה סמרטפון ראשון שלי ויש לי כל מיני שאלות ותהיות ואתם נורא נחמדים גם פה וגם בפורום סלולאר, אז שתי שאלות אחרונות (בינתיים, בינתיים)-
אני מתקין WAZE, כדי להשתמש בו צריך לאשר את הGPS?
ואיך משתמשים בפלאש כפנס?

shoosh2607

Member
מנהל
תציק חופשי

לגבי וויז - אני מניחה שכן - זו תוכנת ניווט אחרי הכל.
לגבי הפנס - לא יודעת. לא משתמשת בפנס

bogib

New member
עשיתי חשבון בגוגל ולחצתי על האייקון של

"חנות פליי", שאל להגדיר חשבון חדש או קיים, הגדרתי לו, ואז הוא טוען, כתוב שיקח כמה דקות, אבל הוא אומר שהוא לא מצליח, כי יכול להיות שהמכשיר שלי לא מותאם או משהו כזה

bogib

New member
הסתדר

כנראה היתה בעיה בקליטת האינטרנט, אבל זה הסתדר והאפליקציה הראשונה עם החתול הזה ירדה ופועלת :)

למעלה