אפליקציה לניווט

Drill Bit

New member
אפליקציה לניווט

שלום!
מישהו מכיר ומשתמש באפליקציה טובה לניווט חינמית?
אודה להמלצה
חג שמח!

gb228

Active member
OPENCPN - אבל יש מגבלה מסוימת

זן תוכנה/אפליקציה שקיימת הן למחשב אישי (חלונות/לינוקס) והן לאנדרואיד. אבל היא לא מגיעה עם מפות וזו מגבלה מסוימת. היה פעם מקור פיראטי למפות וקטוריות אבל הוא כבר לא קיים והמפות בו במילא כבר לא מעודכנות. יש מקורות חינמיים למפות תואמות אבל למיטב ידיעתי אין בהן כיסוי של הים התיכון. הדרך הרלוונטית היחידה שאני מכיר היום למה שלא מכוסה היא לסרוק מפות נייר.
נראה לי שהאלטרנטיבה הסבירה היא אפליקצית NAVIONICS - לא חינמית, אבל מחיר סביר בהחלט. צריך להזהר קצת כי הם מקבלים עדכונים ממשתמשים ולא תמיד בודקים אם העדכון מדויק.

JustSailing

New member
גם תלוי במכשירים שתרצה להוסיף - AIS

OPENCPN תומכת בצורה קלה מאוד בהוספת AIS ומסוגלת לרוץ על טאבלט או מחשב קטן.
אני גם אוהב את NAVIONICS בשל הממשק הנוח אבל כנראה שלטווח הארוך זה יהיה OPENCPN.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

mot264

New member
ראיתי בפעולה Opencpn

נויוניקס עדיין לא תומכת ב AIS וראיתי את התועלת בהפלגות הבינלאומיות.
אך, לאזורינו לא מצאתי מפות מתאימות כמו נויוניקס.
יש צידע איכן למצוא מפות לאזורינו עבור Opencpn ?

gb228

Active member
על פי האתר של OPENCPN - אין חינמי לאזורנו

המפה היחידה לאזורנו היא מפה מסחרית במחיר של 400 יורו לכיסוי השטח של יוון, טורקיה וחופי ישראל.
יש מפות מסחריות בעלויות יותר נמוכות אבל אין בהן כיסוי של האזור שלנו - יש לאיזורים של קרואטיה ומערבה
הדף הזה מאפשר לבחון צעד אחרי צעד האם קיימת מפה, חינמית או מסחרית, לאזור שמעונינים בו ומה צריך לעשות כדי להתקין על OPENCPN
[URL]https://manuals.o-charts.org/index.html[/URL]

אני בודק את OPENSEAMAP רק שזה יותר מסוכן מהשטויות שעשו אז
נוויוניקס עם האיים מול חדרה.......

gb228

Active member
ללא קשר לאמינות - הרושם שלי הוא שזו ממש לא מפה ימית

יש אמנם ציונים כמו מצופים, מגדלורים וכו, אבל אין עומקים ואלמנטים כמו שוניות ומכשולים תת ימיים (אלא אם פיספסתי משהו - אני מסתכל במפה שיש באתר ולא ניסיתי עדיין להוריד קובץ KAP עבור OPENCPN)

mot264

New member
מפות חינמיות

גם אני חיפשתי מפות חינמיות ולא מצאתי. הגעתי לנויוניקס אשר נותנת דיוק טוב מאד למה שמוצג. גם אני מצאתי טעויות קטנות אך אלו באים בצמוד למה שהמקור מוסר.
לדוגמה היא במוצג היום חוות גידול דגים מערבית ממרינה אשדוד: הפלגה שביצעתי שבוע שעבר לאשדוד לקראת ערב: מסומנים מצופים קרדינאלים אך בפועל לא היו .
גם במפות C-map Embark מופיעים.
אם בוטלו לגמרי שהרספ"ן היה צריך לעדכן.
לאחר השואה , אני תומך בנויוניקס בגלל דרך ההפעלה הכללית, ניווט וכו".
בהצלחה !

zina71955

New member
כל מפה אלקטרונית חינמית או לא אשר אינה מאושרת על ידי

IMO היא הזרדית במידה מסויימת ושימושה הו באחריות המשתמש. זה קריטי לאוניות פחות קריטי ליכטות שאנחנו מפליגים בהן.

למעלה