אפליקציה לטיולים?

jeshu

New member
אפליקציה לטיולים?
האם למישהו כאן היה איזה רעיון לאפליקציה, במסגרת קדחת האפליקציות ששוטפת את המדינה, למטיילים ותרמילאים? אלה שכן לוקחים איתם את הטכנולוגיה לטיול הגדול בחו"ל?
קישור לדיון שהיה לנו כאן בעניין האם לקחת את הנייד לחו"ל: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=662&messageid=177706957

בכל אופן, איש נחמד ששמו ארז (שמו בתפוז erez881), הסב את תשומת ליבי לאפליקציה שהוא מפתח וכבר מפעיל. ארז סיפר לי שהוא קיבל את ההשראה לאפליקציה מטיול של הבת שלו וחבר שלה בסין. הם הגיעו למקום בו הם ציפו לקבל פרמיט לטיבט והרשויות פשוט לא הוציאו פרמיטים לאף אחד. אם רק היה לבת של ארז המידע הזה, היו נחסכים איזה 4 ימי נסיעה לא מועילים ולאו דווקא נעימים. הרעיון היה לתכנת אפליקציה שמתאימה למצבים דינמיים. אם מספר מטיילים יכנסו וידווחו שבמיקום מסויים לא נותנים פרמיט, אז מידע מהימן יגיע לנייד בזמן אמת וכך גם יקרה אם יחזרו לתת פרמיטים.

לאפליקציה קוראים "טריפלייטס" (triplights) שאחת ממטרותיה היא עידכון מטיילים על אירועים עכשוויים ודינמיים במקומות שונים. העידכון נעשה ע״י המטיילים עצמם הקרובים לאירוע וע"י גופים מקומיים. הדיווחים הינם בנושאים שונים כגון תופעות טבע ומזג אויר , אירועים חברתיים, הופעות וכו׳, תחבורה, מצבי חירום ועוד. דיווח אירוע הינו קל ונוח, המיקום והזמן נקבעים כברירת מחדל (גם המיקום וגם טווח הזמן ניתנים לשינוי). ניתן לכתוב תיאור בכל שפה, ניתן להוסיף תמונות, וידאו ועוד. מבט על האירועים גם הוא קל ונוח ואינו דורש ידע על המדווח. כל הנדרש הוא "לרחף" מעל אזור במפה ולראות את האירועים שלמטה לפי קטגוריות, זמן, מיקום ועוד. באם אינכם בקיאים בשפת תיאור האירוע, האפליקציה תתרגם לשפה שתרצו. ניתן לתקשר עם המדווח, להודות לו על דיווח שעזר, לשתף בפייסבוק ועוד. אירוע שזמנו תם, יורד מהמפה (ניתן לעשות חיפושים אחורה) ולכן הצלחת האפליקציה תלויה בדיווחי המטיילים. האירועים באזור מסויים ממוינים לפי מספר התודות או לפי זמני ההתחלה שלהם.

לטריפלייטס אתר www.triplights.com  הכולל גם מפה חיה של האירועים המשודרים מהאפליקציה ואפשר כבר עכשיו להיכנס לאתר ולראות את מפת הדיווחים העכשווית בכתובת:
http://www.triplights.com/index.html

האפליקציה היא חינמית וניתן להוריד אותה בקישורים:
GooglePlay:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tripLights.TripLights&hl=en

או ב-AppStore:
https://itunes.apple.com/us/app/triplights/id909719171?mt=8

jeshu

New member
כמו כן, אני מעוניין לציין שאני לא צד בעניין ואין לי אינטרס
כל אינטראקציה בין האפליקציה לפורום זה *איננה* כרוכה ברווח ולעולם גם לא תהיה כרוכה בשום שלב ברווח כספי עבורי, למען הסר ספק.רק נתתי במה להצגה של שירות חינמי ששוכנעתי שהוא מוצלח, אם כי טרם עשיתי בו שימוש בעצמי. אשמח אם מישהו ירים את הכפפה, ינסה את השירות וידווח לנו כאן בפורום. ארז גם אולי יכנס לכאן להגיב אם יהיו שאלות או טענות.

Blooddawn

New member
נשמע מעולה
למי שמטייל עם סמארטפון, ממש מועיל וחוסך הרבה עוגמות נפש וטרטרת מיותרת.
כמה זמן כבר האפליקציה קיימת?

erez881

New member
האפליקציה קיימת כבר
מספר חודשים וכמובן הצלחתה תלויה במספר המשתמשים שידווחו בה.
לצורך התחלה, התחלנו בשיתופי פעולה עם מלונות שיהוו את עמוד השידרה בדיווחים, כאשר אליהם
יצטרפו גם המטיילים עצמם. כרגע ניתן לראות דיווחים בגרמניה, ספרד וישראל ופה ושם גם במקומות אחרים ואנו מתרחבים :)

Blooddawn

New member
אחלה יוזמה ויזמות
בסוף אפילו אני אקח איתי סמארטפון לטיולים :) אני אמליץ עליה בכל הזדמנות.

jeshu

New member
היה לי רעיון נוסף בשבילך
דיווח למוניות שירות בישראל. אם נהג מונית מקבל דיווח שיש לו הוסעים בנקודה מסויימת, לעיתים מסובכת לעצירה, הוא עשוי לעשות את המאמץ. אני לאחרונה עומד במחלף חבצלת ומחכה לאוטובוס בזמן שלא מעט מוניות שירות עוברות בכביש החוף למטה.

jeshu

New member
האם הייתם סומכים על מידע מסוג "חכמת המונים" שמגיע
דרך אפליקציה כזו?
איך אתם מרגישים כלפי חכמת המונים במידע בטיולים באופן כללי?
אני מוכרח להודות שלי אישית יש קצת בעיה עם חכמת המונים כשאני מטייל. כבר שמעתי את אותם הקשקושים מפי מטיילים רבים וכשבדקתי לבד יכלתי לראות שהמידע היה לפעמים סתמי או יותר ייצג היסטריית המונים או דעות קדומות.

Blooddawn

New member
תלוי בחוכמה ותלוי בהמונים
עם ווייז למשל זה עובד די טוב לעניות דעתי.

jeshu

New member
וויז עובד לפי נתונים די פשוטים - תנועה זורמת או לא
מהירות נסיעה, מיקום ניידות משטרה וכו'. כאן המידע מגוון מאוד - לפי ראות עיני המשתפים, הניתוח שלו סובייקטיבי ויש סכנה לטיפשות המונים או מניפולציה. למשל, איזה פקיד ממשלתי שינסה למשוך תיירות למקום בו יש מלון בבעלות משפחתו, למשל. צריך לדעת לעבוד גם עם מידע מהסוג הזה (שלעיתים הוא יותר פרשנות מאשר מידע).

erez881

New member
מסכים חלקית
אני מסכים חלקית, מבחינתי חוכמת המונים זה סוג של מידע עליו אני צריך להפעיל שיקול דעת אישי אבל
בלעדיו יהיה חסר לי מידע כדי להפעיל את שיקול הדעת.
דרך אגב, אני מפעיל שיקול דעת על כל מידע כולל עיתונות, מידע באינטרנט וכו'. אין היום כמעט מידע שאין בו הטיה,
דווקא מידע שסופק על ידי אדם מסוים במקום מסוים ושניתן לתקשר איתו, יש בו מימד סביר של אמינות.

למעלה