אפליה?

einzuc

New member
אפליה?

היום זה יום לזכרו של רבין (כמו שכולכם יודעים) ואת האמת... אני חושבת שהיום הזה מיותר... אני יודעת שיש המון אבל המון אנשים שלא מסכימים איתי... אבל תקראו עד הסוף... דבר ראשון לפני שבוע בערך גנדי נרצח והיה חוסר התחשבות מצד התקשורת... לעומת זאת כשרבין נרצח היה שבוע אבל וכל שנה יום לזכרו... מדוע לגנדי לא עשו ככה? בגלל שהוא היה ימני קיצוני? בגלל שהוא לא ראש ממשלה? בגלל דעותיו? למה? כולנו יודעים שאת היום הזה עשו בגלל שמישהו נרצח ובמקרה זה היה יצחק רבין... כולנו יודעים שאם זה היה פרס לדוגמא לא הייתה כזאת מידת התיחסות. דבר שני אני לא מבינה... אמרו שעושים את היום הזה מכיוון שזה רצח פוליטי... אבל עקרונית גם לפצועים ולהרוגים בכל הפיגועים מגיע יום זיכרון כי גם זה רצח פוליטי לא? למה לרבין עושים יום זיכרון ולהם לא? ואיך עושים לבן אדם יום זיכרון כמו שעושים ל6 מיליון יהודים שנטבחו בשואה יום זיכרון??? עזבו... ונגיד שהיום הזה מוצדק (כמו שרובכם עושים פה) למה אפליה?! למה לא עושים גם לגנדי? הרי גם לו היה רצח פוליטי! הוא לא טוב מספיק??? התקשורת פשוט מפלה!!! לא יודעת... זה לא שאני לא מעריכה את רבין ואני נותנת לו את מלוא הכבוד... אני פשוט לא חושבת שצריך להגזים כל כך בעם התגובות של העם... -עינת-

ש@לתי

New member
לעינת

יום זכרון לרבין לא רק כי הוא אדם שנרצח והוא היה ראש ממשלה. אלא כי הוא ראש ממשלה יהודי שנרצח ע"י מתנקש יהודי. יש צורך להבין ששלום ביננו קודם לשלום עם אויבנו. זהו חלק מהמסר של יום הזכרון! לזכור לא רק את האדם ואת מורשתו אלא גם את העובדה שמי שאחראי לרצח הוא אדם יהודי, אחד מאיתנו. רחבעם זאבי ז"ל נרצח ע"י פלשתינאים. רצח פוליטי הוא רצח על רקע דעה, גנדי ז"ל נרצח אומנם כי הוא איש ימין אבל זהו לא רצח פוליטי שבוצע ע"י ישראלים. יש משהו שונה ברצח פוליטי שבוצע ע"י ישראלים. כי הישראלים הם אנשים שחונכו על ערכי הדמוקרטיה והפלשתינאים לא "נהנים" מהדמוקרטיה ומהזכויות שהיא מעניקה לאזרחים. יום הזכרון הוא לא ממש לרבין הוא יום זכרון שבא להזכיר לנו שדעות לא מוחקים ואנשים אסור לרצוח, ובטח שלא לרצוח על רקע דעות שונות(במיוחד לא אנשי ציבור שנבחרו ע"י העם). אתם לא רוצים אדם כראש ממשלה?- אל תצביעו לו!! אבל לרצוח אותו?! הרוגי פיגועים לא נכללים בהגדרת רצח פוליטי.

הבדל קל בין רצח גנדי לרצח רבין

נתחיל עם זה שרצח גנדי היווה, בין השאר, פעולת טרור של הפלסטינים עלינו. רצח רבין נבע אך ורק משום שיגאל עמיר לא הסכים עם דעותיו של רבין. ונכון - שתי ההתנקשויות מהוות רצח פוליטי. ההבדל העיקרי בין השניים הוא, שאעפ"י שזאבי עשה רבות למדינה, אם זה צבא ופלמ"ח והקמת מוזיאונים וכו´, תפקידו הסתיים בסך הכל בהיותו שר בממשלה, תפקיד רם מעלה שיהיה. יצחק רבין היה ראש ממשלה. הוא היה מנהיג המדינה. רצח יצחק רבין הוא ערעור עצום של האזרחים בארץ על הדמוקרטיה. הפלסטינים לא מערערים על הדמוקרטיה שלנו בכך שהם רוצחים לנו (פעם יחידה, אני מקווה) שר בממשלה, לעומת זאת כש"אזרח מן השורה" בא ולוקח את החוק לידיו, כשהוא כאמור, אזרח של המדינה שלנו, הוא קוטל את הדמוקרטיה (וההוכחה באה לכך שלא נתניהו, ברק ושרון ימלאו קדנציה שלמה [לא, אני לא רומזת ששרון יפול, אבל הכנסת תתפזר לפני ששרון יסיים קדנציה שלמה, וכשהכנסת מתפזרת גם הממשלה]). יום הזכרון לרצח רבין הוא יום זכרון חשוב. אמנם אני מתנגדת לדרך שבה מעבירים אותו, אני מתנגדת לעובדה שמתייחסים רק למורשת רבין, נכונה או שגוייה שתהייה, הדבר פוגע באנשים שלא מאמינים בדרכו, והחינוך מנסה להשריש שזוהי הדרך הנכונה, ואין לאף אחד הרי זכות לומר לי במה להאמין. יום הזכרון לרבין אמור להיות לנו סמל שאסור בתכלית האיסור לאף אזרח לקחת את החוק לידיו ולהרוג כל אדם, ובעיקר אדם בעל מעמד פוליטי גבוה כמו יצחק רבין, בשל דעותיו. זו פגיעה שערך הבסיסי של הדמוקרטיה, של חופש הפרט, חופש המחשבה, חופש הביטוי וכן הלאה. וביום השואה, לידיעתך, יום הזכרון הרבה יותר משמעותי, ישנה צפירה, שמציינת שנכנס היום, ישנם סרטים תיעודיים, בתי הספר מקדישים לכך יותר זמן של שיחות חינוך כושלות וכן הלאה. ודבר אחרון "התקשורת פשוט מפלה!!!" לא קשור לעובדה שקיים יום זכרון ליצחק רבין. את יכולה להאשים את הממשלה שחוקקה את חוק יום הדכרון לרבין, אבל את לא יכולה להאשים את התקשורת. ואת צריכה להבין דבר אחד עינת, רבין לא היה סתם אדם עם דעות, הוא לא היה סתם מישהו שנורו בו שלושה כדורים. הוא היה ראש הממשלה שלך. ואסור בתכלית האיסור לרצוח את ראש הממשלה (או כל אדם אחר...)

למעלה