אפליה

crema2

New member
אפליה

אז ככה ביום א כשהגתי לעבודה גיליתי לתדהמתי שבסידור העבודה לשבוע הבא אני רשומה יום אחד. בלי שהמנהל דיבר איתי הבנתי ששוב ההנהלה הראשית מפטרים אותי אחרי 9 חודשים (הפעם עברו רק 8 בדיוק). כמובן שפרצתי בבכי , לא הייתי מרוכזת בכלל בעבודה. המנהל לקח אותי לצד . הוא הסביר לי שבכל תחנוןת דלק אחרי 9 חודשים מפטרים (הייתי כל כך עצובה שלא היה לי כח להסביר לו שבתחנה אחרת יש מישהי שעובדת קבוע מעל שנה ). זהו מנהל חדש שהגיע שבוע אחרי שחזרתי שנית לעבודה אחרי 3 חודשיםן שהייתי בהם בבית ורק חיכיתי לחזור לעבוד. אני מאוד אוהבת את התחנה הספציפית הזאת. בהתחלה כשפיטרו אותי ועוד עובדת התנחמתי בידיעה שככה זה הולך עם חוזה בן 9 חודשים.. אבל היום אני רותחת, ממש ככה. מאז שעזבתי 2 עובדים נשארו קבוע. היה עוד אחד אבל לא הסתדר עם המנהל והתפטר מעצמו. שמתי לב שהחברה הראשית משאיה עובדים שלטענה מועילים לתחנה. אבל אני מאוד אוהבת את התחנה . אני אוהבת לעבוד בה , אני נותנת שירות טוב (טוב אני מודה לאחרונה נהייתי אדישה אבל זה בגלל משהו אישי מתבטא בזה שלא תמיד אני מחייכת ללקוחות ). קיצר הנקודה שרציתי לדבר עליה היא שיש עובדת אחת שכבר עובדת כמעט שנה . לפי מה שסיפרו לי רק שהגעתי היה איזה פעם שהיא עבדה בתדלוק והיא ישבה בצד ונתנה ללקוח לתדלק לבד. אחרי זה התפטרה עובדת בחנות והמנהל הקודם לפני שפיטרו אותו הציב אותה בחנות. אני זוכרת איך היא הייתה מציעה ללקוחות מחו לחנות כי לא היה עבודה להיכנס לקנות מבצעים וכמובן גם בעייני היא הצטערה כמועילה. אלא שמאז שמתי לב שהמנהל שם אותה לעבוד בבקרים, להכין סידור עבודה לשאר העובדים בחנות . היה איזה קטע שהסעתי איתה ברכב והיא סיפרה לידיד איך היא רוצה קידום בעבודה והנהל עוד רצה לפטר אותה איזה חודש כי היא הייתה אדישה תקופה קצרה. לפני כמה זמן דיברתי איתה כמה אני אוהבת את התחנה . לא חשתי לרגע שיפטרו אותי לפני 9 חודשים, השאירו כמה עובדים אחרי, חיכיתי לפחות שיודיעו לי מרש ושזה לא יפגע בי ככה. במהלך השיחה איתה היא אמרה לי שאני בת 23 , שזאת תחנת דלק מסריחה (משהו בסגנון יענו ירדה שזאת עבודה זמנית ולא משתלמת). רציתי להעיר לה שהיא בעצמה בת 22 והיא בעצה לא עובדת אז מה היא שופטת אותי. קיצר התרשמתי ממנה לרעה ושאין כמוני בעבודה שמעריך את העבודה כמו שאני מעריכה. וכשכיליתי שהוא מפםטר אותי ניסיתי להתגונן העלתי בפנין ששאר העובדים נשארו והוא שוב אמר "אני לא יכול להשאיר אותך אחרייך ילכו עוד עובדים , את תראי". " לחברה לא משתלפ להשאיר אןותך כי על כל יום נוסף הם ישלמו מס הכנסה" . קיצר הוא אמר לי לא לבכות , אמר שינסה להשאיר אותי רק חודש בבית אבל לפי מה שידוע לי זה לפחות 3 חודשים , לא? כמובן הוא ניחם אותי שהוא מפטר עוןבדת אחת בחנות שהיא עובדת כבר 10 חודשים וחצי. כמובן שידוע לי שזה על רקע ההתנהגות, שהיא עשתה טעיות בלי קשר לחוזה! יש עוד עובד בדלק שהוא מלקק לבוס והוא לא עובד יותר טוב ממני או משאר עובדים ויש כמה עובדים טובים. הוא מלקק לבוס, דוחף מוצרים מהחנות ללקוחות ממש בח ולכן מקבל יותר ימי עבודה מכולם ויש לי תחושה שגם הוא ישאר מעבר ל9 חודשים וזה מרגיז ביותר. כמה מלקוחות לא סובלים אותו בגלל צורת ההתנהגות שלו אבל הוא יוצא מועי כי מצליח למכור מוצרים שבכלל לא קשורים לדלק אלא לחנות ובעצם העובד השני , ינו מתדלק עובד כפול כי הוא דוחף מוצרים במקום לתדלק . אתמול עובד אחד סיפר לי שהוא התעצבן עליו בגלל הקטע הזה שיוצא שהוא עובד לבד. אז הנה עצובה העובדת שרק מלכלכת על העבודה כמה היא זמנית "זה כולה תחנת דלק תתקדמי , מה כל החיים תשאחרי כאן". נשארת שם וזה מרגיז אותי אילו ידעו איך היא מתייחסת לעבודה ושבעינייה זאת רק עבודה ולא משהו שהיא אוהבת לעבוד בה(לפי צורת הדיבור שאמרה שביטא לי זלזול). אני מאוד עצובה, המנהל החדש הוא אחלא ואני לא באה אליו בטענה אם כי כנראה אני לא מספיק חשובה לו , עובדה המתדלק אחר נשאר ואני לא ואותי הוא רק ניסה לשכנע שיחזיר לעוד 9 חודשים ושאני 10 מבחינתו. עוד קטע שלא אהבתי זה שבימים שהייתי בחופש הוא שם מתלמדת חדשה ואני מפחדת שאם אני ירצה לחזור יהיו מספיק עובדים והוא לא יקח אותי (ביטלו את משמרת לילה ועכשיו יש שירות עצמי ועד עכשיו במילא רבנו על משמרות ולא ישתלם לו לקחת אותי בטח שאני יכביד לו על משמרות). האם אני באמת אמטרך בעבודה הבא ללקק לבוס כדי לקבל קידום . אני לא רוצה להיות כזאת אבל הנה זה מה שלמדתי בעבודה הזאת:(

תקשיבי, העצה הכי טובה שאתן לך

היא לפנות לעורך דין. מה שהם עושים ממש לא חוקי.

למעלה