אפליה על רקע עדתי

AVI715

New member
אפליה על רקע עדתי

שלום ברצוני לדעת אם בעלת דירה שסירבה להשכיר לי את דירתה.משום שאני לא דתי. יכולה לעשות כך? ואם כן האם יש עילה לתביעה כנגדה? תודה אודי

אפליה על רקע דת

אבי שלום, ראשית, ציינת בכותרת פנייתך כי מדובר באפליה על רקע עדתי. אלא שמגוף פנייתך עולה כי מדובר באפליה לכאורה על רקע דתי/מצפוני. כמו כן, אבקשך להרחיב בדבר הנסיבות המאפינות את סירבה. למה חשוב לה עניין הדת? האם זו שכונה בעלת אופי דתי? האם היא גרה בסמיכות לדירה וכו'? בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

AVI715

New member
המשך

בהמשך לתשובתך השכונה היתה בעבר שכונה דתית,אך כיום מעורבת מאוד,ככל שידוע לי בעלת הדירה כן גרה בסמיכות. כמו כן היא שאלה אותי למוצאי!! אשמח לתשובתך

תגובה

אבי שלום, לכאורה יש כאן התנהלות לא שיווניות של בעלת הנכס. היא מפלה אותך על רקע דתי ועדתי. מנגד, מתוקף זכותה הקניינית בנכס שלה, יש לה זכות לבחור את דייריה גם לפי קרטריונים תרבותיים. אלא אם כן אתה מעוניין לנהל הליך עקרוני, כדאי לך לשקול ברצינות להמשיך הלאה. לא ברור שכמות הכסף והאנרגיה שתשקיע בתביעה שכזו שווים את הטרחה. עו"ד יוסי מאוטנר

AVI715

New member
אבי

תודה ואם אפשר עוד שאלה האם חובה על המשכיר להראות את הדירה בשביל השוכר ,ברגע שאתה מודיע על עזיבה? והאם אתה יכול לסרב ולהגיד לו שיראה אותה ברגע שאני יעזוב אותה? תודה מראש על השקעתך בפורום!

תגובה

בדרך כלל יש סעיף בהסכם השכירות שמדבר על הצגת הדירה לשוכרים עתידיים. במידה ואין סעיף כזה, הרי שדי הגיוני ומקובל לאפשר למשכיר להציג את דירתו. קשה לי להבין איזה טעם יש לשוכר להתנגד. כמובן שהשוכר יכול לדרוש מהמשכיר לתאם איתו מראש מועד מוסכם להצגת הדירה. ערב נעים, עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה