אפי היקרה

golDenBerg

New member
אפי היקרה

אז ככה. אני כבר המון זמן חולם שאני יושב באיזה בית קפה, או סתם הולך ברחוב, ואיזו מישהי או ילדה עוברות את הכביש, ואני קולט שמשאית או אוטובוס מתקרבים אליהן והן לא מצליחות לברוח, ואז אני קופץ ומציל אותן, אבל נפצע קשה מאוד, ולפעמים אני גם מת. ואני גם חולם על זה שאני גם עובר באיזה מקום ואני רואה מישהי נאנסת ואז אני עוזר לה וחוטף מכות בזמן שהיא בורחת או שזה שתקף אותה יורה בי. הקטע הוא שאני כמעט תמיד קם בבהלה בקטע של הפגיעה של המשאית או האוטובוס או היריה ולפעמים ממש בוכה. בכי אמיתי ואני לא יכול להפסיק. וזה לא חלומות שמופיעים רק בלילה, אני לפעמים גם חולם בהקיץ על זה. תוך כדי עבודה, תוך כדי הליכה. אפילו כבר כמה פעמים חלמתי שהבחורה שבחלום היא מישהי שאני מכיר, או מישהי שנגיד עברה כרגע ברחוב. סתם הפנים שלה נתפסו אצלי בראש. זה לא נראה לי נורמאלי בכלל. מה נראה לכם הסיבות לחלום דברים כאלה? מופרעות נפשית? *הערה: כתבתי את ההודעה גם בפורום "חלומות", אבל היות והמנהלת הודיעה על פרישה ואני מניח ששם היא לא תענה לי, וראיתי שהיא נמצאת פה, ואת הפורום הזה אני מאוד אוהב ומעריך, החלטתי לכתוב פה. אני לא מחפש חוות דעת מקצועית, אבל העניין מאוד מציק לי וחשוב לי לדעת מה דעתכם.

nutmeg

New member
המנהלת של פורום חלומות

פורשת כי נמאס לה שאף אחד לא טורח לקרוא את החלומות המפורשים כבר וללמוד משהו. כל אחד פשוט מגיע ומיד שופך את חלומו בלי להסתכל ימינה או שמאלה ולהיות קצת בענינים. אנשים פשוט רוצים באופן הכי אגואיסטי לקבל פירוש לעצמם עם החלום שלהם וזהו. למנהלת פורום חלומות די נמאס לדבר עם עצמה פחות או יותר. האגואיסטיות כל כך בולטת שאפילו לא טרחו לקרוא שכבר פרשתי וממשיכים לכתוב חלומות כאילו כלום. לא גדול?? מעניין מתי ישימו לב. נראה לי שתוך יות יתחילו להתעצבן שאין יחס ואולי אחר כך אולי יתחילו גם לקרוא הודעות.

zimes

New member
לא מדויק, nut

למשל - לגבי - אני כמה ימים לא הגבתי לפרשנות שלך, אבל קראתי, וקראתי וקראתי... למעשה - בעיה אינהרנטית של פורום עם מומחה אחד היא המצב שאת מתארת. יש מומחים שלא רואים בזה בעיה. מה שאת רוצה, בעצם, לעשות הוא לבנות קבוצה של אנשים שמומחים בחלומות, כאלה שבאים עם ידע, ואחרים שילמדו את הנושא ממך. זה לא ברור לגולש הממוצע שיש לו חלום מוזר ונזכר (או אומרים לו) שקיים פורום חלומות. אם את רוצה בכ"ז לתת לזה צ´אנס - צריך להיות פרסום מסוג "בואו ללמוד לפענח חלומות". side effect של זה יהיה פורום אליו כל אחד יכול לבוא עם החלום שלו. ומה שאת באמת צריכה זה מרץ. או - מנהל שותף מלא מרץ. נכון? חלק נכון? כלום לא נכון?

zimes

New member
אופס!

זה לא פורום מנהלים כאן? אז איך זה שפה יש המון מנהלים שאני מכירה, ושם לא?

nutmeg

New member
חשוב לי מה שכתבת כאן

אבל באמת יש בעייה עם "פורום מומחה" - ביחוד שהמומחה לא ממש רוצה רק לשמוע את עצמו. גם יש בחלום משהו נורא פרטי שלפעמים אחרי הפירוש לא ממש רוצים לבוא ולספר בפורום למה הפירוש קשור ואיך... ואז נשארים ברמה של "חלמתי חלום מוזר..." ותשובה על הסימבוליקה + כמה אפשרויות יישום וזהו. יכול גם להיות שהמומחה הספציפי הזה, יש לו ציפיות מוגזמות - גם על זה חשבתי

zimes

New member
אולי, באמת, את רוצה

להעביר את הדיון לפורום מנהלים? יש לך בכלל כח להתעסק עם זה?

nutmeg

New member
ובקשר לך

חלומות על הרג רצח ואלימות מרמז על רגשות כעס מאוד עמוק ובסיסי כלפי מישהו או משהו. האדם שנרצח בחלום רק מייצג תכונות כלשהן שכלפיהן יש לך את הכעסים הללו. לחילופין, יכול להיות שיש בך אגרסיה עצורה כלפי עצמך או כלפי מישהו שאין ביכלתך להפגין את הכעס כלפיו. החלום מאפשר לך להפגיו כעס ואלימות בלילה היכן שאפ אחד לא נפגע. חשוב לציין שחלומות על רצח יותר שכיחים בתקופות דיכאון.

אפרתש

New member
שאלה לי אליך -

אין כאן רק הרג ורצח, אלא גם מוטיב הגיבור. לא סתם - הגיבור מקריב את עצמו. זה לא משנה את משמעות החלום? רצון להתבלט? לזכות בהכרה? אולי סוג של התמודדות עם מצב קשה? (במקום לחלום שאני נפגע בפיגוע, לחלום על פיגועים - אבל אני הגיבור).

כן..

טוב, זה סתם ניחוש, אני לא מבין בזה הרבה, אבל זה נשמע כאילו אתה רוצה שיתנו לך הערכה וכבוד לדברים שאתה עושה. ולא נראה לי שרק במעשים הירואים כאלה שאתה ממש מת בסוף, אלא בכל תחומי החיים שלך. אתה רוצה לזכות ביותר תשומת לב ושיכבדו אותך יותר, ואולי נראה לך שרק אם תמות יתחילו אנשים באמת להעריך אותך. זה נשמע כאילו לא טוב לך סחיים ואתה לא מקבל מספיק יחס, שאתה בורח לחלומות גם בהקיתץ וחולם שאתה כן מקבל את הכבוד הראוי.

נוטמג

בעיה אחת בתשובתך. בחלומות שלו הוא לא רוצח ולא משתמש באלימות, אלא מציל מאלימות. יש הבדל. ויש גם אלימות נגדו.

nutmeg

New member
התיחסתי לאלימות

כ"נוכח" בחלום. כשאלימות נוכחת בחלום בדרך כלל זה מקושר עם כעסים מצטברים שאינם באים לידי ביטוי בחיים הערים. הרי אפשר לחלום חלומות גבורה גם בלי אלימות הרג ורצח. בקשר למוטיב הגיבור - אכן לא התיחסתי. בדרך כלל אם החולם רואה את עצמו כגיבור בחלום, החלום מאותת לו לשים לב עוצמות שלו כמו גם לחולשות שלו. לעתים חלומות גבורה מייצגים את סגנון ההתמודדות של החולם עם אתגרים המגיעים ממחוזות הלא מודע. אם לחבר את שני חלקי החלום - יכול להיות שמדובר בחלום שמראה לך שיש בך את הכוח כמו גם את היכולת לעמוד מול אלימות וכעס ואת ההבנה שכעס, גם אם הוא מאוד מאיים והרסני, לא ממש ממית אותך ואתה יכול לעמוד מולו ללא חשש. לא יודעת מה קורה בחייך נכון להיום, אבל יכול להיות למשל שאתה מאוד כועס על מישהו ופוחד לבטא את הכעס כלפיו מחשש לפגוע ולהפגע מעצם ביטוי הכעס. החלום אומר לך שלא כך הוא וכי יש לך כוחות לעמוד בביטוי הכעס של עצמך (כמו גם ביטוי כעס של אחרים).

אולי יכול להיות

שיש מישהו בחייו שנמצא בסכנה, והוא מנסה להציל אותו ככל יכולתו, אבל אולי חושש שהוא לא יצליח או שכוחו לא יעמוד לו? האם אתה מרגיש שאתה רוצה לתקן את העולם, להציל את מישהו - שאתה יודע שעומד בפני סכנה גדולה?

למעלה