אפי היקרה

maayan15

New member
ברור שעדיף לא לטעות...

אבל עדיף לטעות ושעובדים סוציאליים ייחקרו מאשר להשאיר ילד בבית מכה עוד דקה...בסה"כ...לא כ"כ ממהרים להוציא ילדים מהבית...

shellyland

New member
הרגעו!

לא כל כך מהר מוציאים ילד מהבית, גם במקרים בהם יש סיבות מוצדקות לעשות זאת. אבל התערבות של שירותי הרווחה בכל מקרה היא חיונית, כי הם היחידים שיכולים לברר באמת מה קורה שם, בבית האימה הזה. ולמקרה שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב קודם: לא מומלץ לפנות למשטרה!

dana2909

New member
לסמוך על האינסטינקטים

תמיד אמרתי שיש בגופנו מנגנון משובח, שנקרא אינסטינקט, ולמרות שאנחנו מתעקשים להתעלם ממנו הוא עדיין מתעקש לעבוד ולא סתם. אם האינסטינקט שלך אומר שמשהו פה חשוד, עדיף שיבואו ויבדקו סתם, מאשר לפספס את זה. ולהרגע בבקשה, זה לא יהרוס חיים של אף אחד. אם כבר, זה רק יראה להורים שהילד שלהם משדר אותות מצוקה. אני לא משתגעת על הארגון הזה, כי מבחינתי הוא לא הוכיח את עצמו אבל אני לא מכירה מישהו אחר שמתמקצע בנושאים הללו חוץ מאל"י (צירפתי את הכתובת).

אפי היקרה

אז ככה. יש לי שכנים, שיש להם ילד בן 9 אני חושב... אנחנו שומעים כל הזמן מהבית שלהם צרחות וצעקות, ופעם אחת ראיתי את הילד שלהם במדרגות יושב ובוכה, ושאלתי אותו מה קרה, אז הוא ברח. אני כמעט בטוח שהם מכים אותו. אבא שלו הוא בריון שכונתי כזה, כבר כמה פעמים ראינו אותו בחוץ רב עם כל מיני אנשים, היתה איזו שמועה שהוא פעם הלך מכות עם מישהו בחוץ, בקיצור, אני מאמין שזה לא בית חם לילד הזה, ועוד יותר מפחד שיש איזו סכנה לחיים שלו, כי הצרחות שאנחנו שומעים שם לפעמים לא מותירות יותר מדי סימני שאלה... לא נפרט. עכשיו, מה אני אמור לעשות? למי לדווח על זה אם בכלל? אני רוצה לדווח, אבל אני מפחד ממנו, ופוחד שהוא יגלה מי "הלשין" עליו ואז הוא יבוא לחפש אותי... מה אתם מציעים לעשות?

shellyland

New member
מבחינה משפטית חלה עליך חובת דיווח

ואני לא מדברת בכלל על מה שחל עליך מבחינה מוסרית. פנה לפקידת הסעד באזור מגורייך. בדרך כלל אפשר להגיע לפקידת סעד תורנית דרך חיוד לקו החם של העיריה או המועצה המקומית (106 ברוב הערים). עדיף שתדווח לה ולא למשטרה - כך "תסבך את עצמך" כמה שפחות, תבטיח שהנושא יטופל בצורה רגישה ולא אלימה, שלא כמו במקרה של תלונה במשטרה, וגם לא תוזמן לחקירה. וסיפור אישי: בבית גרה בחורה צעירה וחברה טובה, שבמשך כל שנות ילדותה סבלה אלימות קשה בבית ורק בעקבות התערבות של אחת מחברותיה בגיל 15(!) הוצאה מהבית והחלה לשקם את חייה. אחד הכעסים הכי גדולים שנותרו בה היום, לאחר טיפול אינטנסיבי של שנים, הוא לאו דוקא על אביה, למרות כל מה שהוא עשה לה, אלא על כל אותם דודים, שכנים, מורים וחברים שראו בדיוק מה קורה אבל פחדו להתערב. פעם אפילו אחד השכנים, שהוא שוטר בעצמו, אחרי שראה אותה בוכה במדרגות (מוכר?) נכנס לאיים על אבא שלה שלא יעשה זאת שוב. האבא אמר לו "בסדר" ושם הסתיים הסיפור. הוא המשיך להכותה בכאזריות רבה (זרק אותה מכל המדרגות, ניסה להצית אותה באש, כלא אותה בשירותים ליומיים שלמים וכו´) כולם המשיכו לשמוע את הצעקות מהבית ולראות את הסימנים על גופה (ונפשה!) ואיש לא עשה דבר! תקרא את מה שסיפרתי כמה וכמה פעמים, ואז תחליט את להתערב או לא. אם זה לא יספיק, אני מוכנה להפגיש אותך עם אותה בחורה שתשמח לספר לך מה זה עושה לילד כשההורים הופכים אותו לשק חבטות ולאף אחד בסביבה לא אכפת מספיק על מנת להתערב.

סליחה

אבל אין לי ספק שאני אתלונן עליו, רק שאלתי באיזו דרך לעשות זאת כדי ששמי לא יעלה בחקירה. תודה על תשובתך.

shellyland

New member
../images/Emo45.gif

אם אתה זקוק לחיזוקים, אני מוכנה לתת לך את כל החיזוקים בשעולם! סליחה את נשמעתי תוקפנית מדי, סיפורים כאלה וכמו של מעיין על ההתחלה של בוקר יום ראשון עושים לי איכסה גדול בנשמה.

shellyland

New member
תיקונים ואפשרות נוספת:

חיוד-חיוג בבית=בביתי אפשרות נוספת היא לברר היכן לומד הילד ולדווח ליועצת בית הספר. מכתב רשום בהחלט יכול לעשות את העבודה. כך אתה מבטיח שהם אכן יקבלו את המכתב ויכול לכתוב אותו בעילום שם.

tali_le

New member
חייב לעשות משהו

אני כן מסכימה עם מה שכבר כתבו לך, יש לך חובה, בעיקר מוסרים לנסות ולעזור לילד הזה בנוגע למה לעשות אני לא בטוחה שפנייה מיידית לרשויות הסעד תהייה הכי יעילה שכן, כל עוד אין הוכחות הילד לא יוצא מהבית וחקירה בעניין עלולה להביא ליותר אלימות כלפיו אם יש לך אפשרות אולי כדאי לפנות לגורם חינוכי כלשהו שקשור לילד, מחנך, מנהל, יועצת בית הספר בשכונה שבה אתם גרים - הם אולי יוכלו לגשש ולעזור להוציא את הילד מהבית במהירות במידה והדבר אכן נחוץ אם לא, אז גורמי הסעד הם הכתובת - אבל חשוב לדבר איתם ולתקשר איתם כדי באמת לנסות ולהמנע מהגברת האלימות כלפי הילד... טלי

The ArchAngel

New member
ועכשיו תורי לומר לכם

לא להכנס להסטריה... קודם חייבים לוודא שאכן מכים אותו. אם בגלל ה"כמעט" בטוח שלך יתלשו את הילד מביתו, וההורים שלו הם אנשים שמאוד אוהבים לצעוק אבל אלימות פיזית לא הייתה שם, אז זה עניין אחר לגמרי. לדעתי תבדוק פעם אם לילד יש חבולות, שריטות או דברים אחרים ותנסה לשאול אותו על זה. כמובן שתוכל להתלונן במשטרה והם כבר יחקרו את העניין, אך במקרה כזה סביר להניח שאכן שמך יעלה.

maayan15

New member
ולדעתי אלימות נפשית גרועה בדיוק

כמו אלימות פיזית!...מפצעים הרבה יותר קל להחלים... לך לעובדת סוציאלית ותגיד מה אתה שומע ורואה...לא יותר מזה...משם הם ימשיכו את העיניין...

freedom rider

New member
עדיף לעשות את הטעות הזאת

מאשר את הטעות השניה. אם שירותי הרווחה יבדקו ויגלו שהוזעקו לשוא, זה עדיף על מצב שבו הילד סובל, ומישהו מתמהמה מלהזעיק עזרה בגלל החשש שאתה הבעת. לא יתלשו אותו מהבית כל כך מהר. אני מכיר כמה עובדות סוציאליות שעוסקות בדיוק בזה, ואני משוכנע שהן וחברותיהן (מה לעשות, רוב העובדים הסוציאליים הם עובדות - אבל זה נושא לדיון אחר) עושות את עבודתן נאמנה.

d@r121

New member
מכיוון ששמעת

חלה עלייך חובת הדיווח ואם לא תדווח תעבור על החוק... חכן התקשר למוקד הסוציאלי בעיר מגורייך (חפש בדפי זהב) אמור להם את הפרטיים "היבשים" יש חשד שאבא מכה את בנו אתה שומע צרחות הילד לא נראה טוב וכו´... תגיד שאתה רוצה להשאר אנונימי וזהו....

עד כמה שידוע לי

שירותי הרווחה בודקים כל טיפ וכל מידע שמתקבל, בין אם הוא אנונימי ובין אם הוא מזוהה. קרו כבר הרבה מקרים שהיו אזעקות שוא (חלקן מחשש כמו שלך, וחלקן מנקמה ורוע) וכל מקרה נבדק לגופו. אני מניחה שעכשיו אתה יודע מה אתה צריך לעשות, וטלפון אחד, מקסימום שניים ללשכת הסעד או ליועץ בית הספר יעשו את העבודה. שאלה אחרת: יש ילדים נוספים בבית? האם שמעת צרחות שלו או של מישהו אחר? איפה האישה/האם בכל העסק, האם אתה מכיר אותה?

ל יב י

New member
|רמקוללפנות לאל"י -אגודה להגנת הילד

ולתת עליו כמה שיותר פרטים כמו שם, כתובת, בית הספר שבו הוא לומד. אתה יכול להשאר בעילום שם אם אתה רוצה אבל אז גם לא תהיה לך הזכות לברר מה קורה בטיפול המקרה. אני מדברת מנסיון. כמה שיותר מהר יותר טוב.

למעלה