אפי היקרה

Dor K

New member
אפי היקרה

יש לי חבר טוב, שאנחנו מסתובבים ביחד כבר כמה שנים טובות. הוא נשוי, ואני בקשר טוב מאוד עם אישתו. הבעיה היא שהוא טיפוס שאוהב להנות, ואני מקבל פעם ביומיים בערך איזה טלפון שנצא לשתות איזה בירה, או נלך לאכול משהו, ולא כל כך מתלהב שאישתו תבוא. הדבר מאוד צורם לי, כי הוא ממש בשיטתיות מתעקש שהיא לא תהיה בחברתינו, ואפילו בביתם, כשאני אצלו ואנחנו רואים כדורגל, אז הוא מתייחס אליה בזילזול ודואג להעיף אותה מהאיזור... לא יצא לי לדבר איתה על הנושא הזה, אבל מכמה מבטים שהצטלבו, אין לי ספק כי היא ממורמרת מהמצב (ובצדק), ולדעתי רוצה לדבר על זה ואולי לקבל תמיכה. השאלה היא, אם מותר לי לדחוף את האף בכלל. אני יודע מכמה משפטים פה ושם שערכתי עם חברי, שלדעתו היא ממש קרציה, ומתלוננת כל הזמן וזה כל מה שיש לו להגיד. מה לדעתך, אפי, וכמובן שאני אשמח אם עוד אנשים יגיבו, אני צריך לעשות? אני רוצה לדבר איתה, חשוב לי לשמוע מה דעתה, מה מציק לה.. ממה שזה נראה, המצב ממש מציק לה, וקשה לי לראות את זה. מצד שני, אני לא רוצה שזה יפגע לי ביחסיי עם חברי. אנחנו מהצבא ביחד, והקשר איתו חשוב לי מאוד, למרות שלפעמים הוא יכול להיות מאוד מעצבן בגישתו השוביניסטית. תודה מראש על התגובות...

אוי, זה מסוכן נורא

להתערב ביחסים בין בני זוג, בעיקר כשאחד מהם חבר שלך. האמת, להגיד לך - הוא נשמע לי חרא של בנאדם. מספיק לי לשמוע איך הוא מתיחס לאשתו כדי קצת לנחש שהוא אגואיסט, משפיל אותה, וסביר להניח שאם הוא עוד לא בגד בה, זה יקרה בקרוב. אני פשוט הייתי מתרחק ממנו. כל כך נחמד להיות בחברתו שאתה לא יכול לוותר עליו? כי אם תדבר עם אשתו, מה יצא לך מזה? מה תהיה, המגשר ביניהם? לא יודע, פשוט לא סובל אנשים כאלה. יש להם ילדים?

ariegur

New member
שברת שילמת היקר, הזהר במסקנותיך:

הבחור פה מאוהב באישת חברו. ראיתו המאוד סוביקטיבית מציגה את החבר כ"שמוק" ממש לא בטוח שזו האמת האוביקטיבית. אריה

איזה בחור זהב

אתה נשמע לי, לא יעזרו כל תירוציך !!! ראשית, איני רואה כל בעיה בלשוחח עם האישה: התעלמות ממצב שנראה לך בעייתי נראה לי לא אנושי, ולא התנהגות אזרחית מהוגנת. ללא קשר שהוא חברך, היא כנראה זקוקה לעזרה או לכתף תומכת או לאוזן קשבת (אין יותר מושגים עם איברי גוף, כך שממשיכה אני), ומדוע שלא תקשיב? זו לא כמובן חייבת להיות שיחה שתתנהל בצורה הזאת:"תגידי, נכון שישי לכם בעיות? את רוצה לדבר על זה"? אלא זו יכולה להיות אפילו שיחת טלפון תמימה בה אתה מחפש אותו (ויודע בוודאות שהוא לא בבית) וכך אולי תתגלגל השיחה לכוון הרצוי. אכן נשמע שהבית שלהם אינו מתנהל בצורה תקינה, ואכן יכולה להיות אפשרות שגם היא חלק מהבעיות. כמובן ההזדהות הראשונית שלי היא כמובן איתה, ותסלח לי שהוא חבר שלך, אבל הוא נשמע לי פוץ נפוח. נסה לשוחח איתה, נראה מה תעלה בחכתך. אולי אחרי שיהיה לך מספיק מל"מ (מודיעין למבצע ) תוכל לבנות אסטרטגיה. לא הכרחי לאבד את החברות בגלל שיחה אחת שהתגלגלה למחוזות לא ברורים, ואם יורשה לי - יכול להיות שזו לא כזאת חברות אמיצה ששברון הלב מאבדנה יהיה בלתי ניתן לאיחוי. וסליחה שאני לא מתאפקת: זה שאכלתם מאותו מסטינג והוא יודע לנתח מהלכי כדורגל באופן מבריק, או שהוא משלם בשביל כולם על סיבוב הבירה לא הופך אותו לבנאדם נפלא, וגם לא לחבר טוב. ואני מזהירה אותך, אם יתברר בשיחתך עימה שהוא נבלה סרוחה - אני אכנס לתמונה ואז יהיה רע ומר !!!

Dor K

New member
אפי

אני יודע היטב שהוא די פוץ, במקרים מסויימים. אבל במקרים אחרים הוא חבר אמיתי. הוא עזר לי כשהייתי זקוק לו, והוא בהחלט לא אחד שאוותר על חברות עימו. אין אדם מושלם, גם לו יש חסרונות. אני בהחלט חושב שכדאי לדבר עם אישתו, הבעיה שאני מפחד שהיא תילחץ מזה, ותכחיש הכל. היא בחורה מאוד מופנמת, ואני לעולם לא אראה אותה, למשל, מגיבה למעשיו. בכל מקרה, אני אנסה לדבר איתה, אולי בכל זאת אצליח. תודה על התגובות.

הייה זהיר בבחירת חבריך...

כן, דבר איתה. מתישהו כשתדע שהוא לא יהיה בבית, בקר אותה. דבר איתה. אל תפחד לאבד את הקשר עם חברך, מוטב לך אפילו בעצמך לנתק קשר עם אנשים מושחתים כמוהו. אתה יכול לנסות פעם להביא מישהי לפגישתכם וכך יהיה לו קשה להתנגד להביא את אישתו. ברור שהכי טוב להם להפרד...

שרוניק

New member
מה כל כך טוב בחבר הזה?

טוב, אולי בגלל שאני אישה אני ישר תוספת עליו עצבים. בחיים לא יתיחסו אליי ככה. למה היא מסכימה לזה? נו, תדבר איתה כבר !!!

Dor K

New member
../images/Emo4.gif

היום הרגשתי אדיוט. אדיוט וחסר אונים. התקשרתי אליה היום ושאלתי אותה אם בא לה לצאת איתי לשתות קפה. ככה בכיף, אני מזמין. היא מעט הופתעה מההצעה, אבל הסכימה בשימחה ויצאנו. ישבנו שם, שתינו ודיברנו על כל מיני דברים, וניסיתי להפנות את השיחה לנושא שעליו תכננתי לדבר. שאלתי ככה, כדרך אגב אם הכל בסדר בינה לבין בעלה.. היא ענתה לי את ה"בסדר" הכי לא בסדר שיש. שאלתי אם קרה משהו שהיא רוצה לספר לי עליו, היא אמרה שלא, הכל בסדר גמור, הם סתם רבו וכלום לא קרה.. ניסיתי ללחוץ עליה שתספר לי מה קורה, והיא התחילה לדבר. מה אני אגיד, נצבט לי הלב. הבחור משפיל אותה, לא עוזר בבית בכלל, שוביניסט נוראי.. הייתי בשוק פשוט. היא התחילה לבכות שם, ושלחתי אותה לרחוץ את פניה, ופשוט לא האמנתי שזה ככה. אני מכיר את הבנאדם הזה כל כך טוב, או חשבתי שאני מכיר. ידעתי שיש לו קצת את הקטע הזה של להרגיש "הגבר" בבית, אבל לא ידעתי שזה עיקבי ובצורה כזאת. שאלתי אותה אם הוא מרביץ לה, והיא הכחישה בתוקף. אני מקווה מאוד שהיא לא סתם אומרת. חטפתי את העצבים של החיים שלי, ואמרתי לה שהיא חייבת לעזוב אותו ומייד. היא לא רוצה. היא אומרת שהיא אוהבת אותו, וגם יש להם ילדה והיא לא רוצה לפגוע בה. ניסיתי להסביר לה שאסור לה לחיות ככה, והיא רק התחילה שוב לבכות ואמרה לי להפסיק. היא ביקשה שאקח אותה הביתה. אני לא יודע מה לעשות עכשיו. אנחנו אמורים להיפגש מחר, יום שני זה היום שאנחנו יוצאים לפאב. הוא הצליח לעורר בי כאלה תחושות נוראיות, שאני פוחד שאני אכניס לו אגרוף לפנים ברגע שאראה אותו. אם הוא היה לידי היום אחרי הצהריים בבית הקפה, הייתי עושה זאת. מה אני אמור לעשות. אני מרגיש כל כך עיוור וחוסר אונים נוראי. מה עושים עכשיו?

Hole In The Sky

New member
דור... קודם כל אני חושבת שזה

ממש ממש נחמד מצידך.. שאתה מנסה ורוצה לעזור ומראה על אבירות! אבל.. מצד שני אתה בטוח שאתה רוצה להתערב ביחיסים שלהם? אני מבינה לאיזה מצב ניקלעת.. וזה באמת קשה. אז יש לך שתי ברירות... או לתפוס מרחק- או ללכת עם זה עד הסוף.. וללכת אל מול חברך הטוב ולדבר איתו. מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר מזה. משי.

תשמע, אני גאה בך !!!

האמת, מעט חששתי שתיסוג מהתכנית ברגע האחרון, כל הכבוד! ולעניננו: חשדתי שזה העניין, והואיל ואתה כבר בעסק, אתה חייב להמשיך עם זה, אבל בעדינות שאין כדוגמתה: אני מקווה שהצעד הבא לא יפוצץ לך את הבלון בפנים ,אבל בוא ננסה: היום בערב אתה נפגש עם הבעל. אתה יושב מולו ואומר לו שיש לך דבר חשוב לשוחח עליו, אתה אוהב אותו כחבר, אבל אתה מרגיש שאתה חייב להגיד לו את זה, כי הוא יקר לך ונישואיו יקרים לך. כמובן שאתה לא מצייץ ולו ושניה אודות שיחתך עם אשתו, אבל אמור לו שאתה מרגיש שישנה בעיה בבית, שזה צורם לך, שאתה מעריך הן אותו והן את אשתו, וחבל לך שקשר כזה יורד לטמיון בגלל עוורון וחוסר טיפול מצד שניהם. נסה לפתוח אותו לדבר על הדברים שמציקים לו בנישואים, ובשום פנים אל תיצור את התחושה שאתה נגדו ואתה מאשים רק אותו. לצורך העניין כרגע הנך החבר שלו שבא לעזור. בשאיפה השיחה תתגלגל לכך שהוא יספר קצת על תחושותיו ורצונותיו מהחיים: כמובן שלדעתי הפתרון הדחוף ביותר לשנים הם לגשת לטיפול זוגי, ויפה שעה אחת קודם. איני בטוחה שהוא מסוג האנשים שמסוגל בשלב זה להתעלות על עצמו ולפתור את בעיותיו עם אשתו במו ידיו. יכול להיות ששיחה אחת לא תספיק כדי לשכנע אותו שיש כאן בעיה חמורה, שאם היא לא תטופל, הוא עלול לאבד הן את נישואיו והן את משפחתו. נכון שהדחף הראשוני שלך הוא להעיף אותו לאלף עזאזלים, אבל בכך לא תעזור לאשתו, אלא רק תותיר אותה עם בעל עלוב, ללא חבר שאולי יכול לסייע. והכי חשוב - אל תלחץ, אל תרים את הקול, ואל תיתן לכעס שנמצא כרגע להעיב על המטרה העיקרית: להביא את השניים האלה להכרה שהנישואים שלהם בבעייה רצינית והם זקוקים לטיפול דחוף ביותר !!!

שרוניק

New member
תגיד, יש לה אינטרנט?../images/Emo62.gif

אולי שהיא תבוא לפה ונדבר איתה. יש גם עוד כמה פורומים שיכולים לעזור לה. ממש נשבר לי הלב מהסיפור הזה. היא חייבת לעשות משהו, אחרת היא סתם מבזבזת את החיים שלה (וגם את שלו, בעצם). ונורא חבל על הילדה שלהם, מסכנה

Dor K

New member
נפגשתי איתו אתמול

אז הלכנו אתמול, הכל היה רגיל. ישבנו במקום הקבוע שלנו בפאב, שתינו ודיברנו. כמו תמיד, אחרי בערך 6-7 דקות, נגמרו לנו הנושאים לשיחה..
אז החלטתי שמישהו צריך להתחיל לדבר על הנושא, ורוב הסיכויים שזה לא יהיה הוא... אז שאלתי אותו מה קורה בבית. נראה לי שלא הכל שקט שם, שאלתי בתמימות מוחלטת. הוא אמר לי הכל בסדר. אתה בטוח? כן. נפלא. עכשיו מה אני אמור לעשות? (וזה מקוצר, כי מישהי החליטה שאני לא זריז מספיק... את עוד לא ראית אותי במיטה...
)

שרוניק

New member
למה לא המשכת לדבר???

אי אפשר להגיד שנראה לך שאולי הוא קצתעצבני, אולי היא מעצבנת אותו, שסתם יצא לחשוב על חיי נישואים, וזה נראה לך נורא קשה.... ידעתי שאני צריכה לעשות את זה. אי אפשר לסמוך עליכם, הגברים !

למעלה