אפילפסיית נעורים

xkostax

New member
אפילפסיית נעורים

יש כאן מישהו שחלה באפילפסיית נעורים ודפלפאט לא עזר לא או בקושי עשה משהו גם במינונים של 750מג ביום?

dodo1516

New member
דפלפט

לי דפלפט לא עזר.
עברתי לדפלפט כרונו (זה לא אותו דבר) וזה עזר. ואני לוקח גם קפרה שגם היא עוזרת.

xkostax

New member
מה היה ההבדל בשבילך בין דפדלפט לדפלפט כרונו?

לי אף אחד מהם לא ממש עשה משהו, כאילו הרגשתי שזה מחליש את ההתקף אך לא מונע אותי, יש לי מקרה מיוחד של JME ,אין לי גראנד מאלים רק מיאוקלונוס וגם הם לא קורים סתם ככה אלא רק על ידי רפלאקס וטריגרים ספציפיים. קפרה עזרה בהתחלה אבל בסוף נהייתה זאתי שגורמת לי להתקפים מיאוקלוניים. במקום האורה לפני ההתקף או פחד נהייה לי פשוט התקף מיאוקלוני שנמשך שנייה וגם כל העלאה של המינון רק החמירה את המצב ובנוסף לכך זמן קצר לאחר נטילת המינון של הקפרה אני ניהיה רגיש כאילו הרגע התעוררתי משינה ואז רגיש במיוחד לטריגרים שלי כמו חולה JME, משהו אשר לא היה בהתחלה (לגבי תופעות הלוואי של קפרה שהכי חזקה שלהם זה העייפות, הגוף שלי לעולם לא התרגל אליהם גם לא אחרי שנה וחצי של נטילה). המוח שלי פשוט לומד לעקוף כל תרופה וזה מעצבן, פעם היא עובדת ורגע לאחר מכן לא.

כרגע על טופמקס אבל מיותר לציין את הפדיחות שקראו לי בעבודה איתה ועל עצם העובדה שהיא שולטת פחות טוב מאשר הקפרה, הדבר היחיד שטוב בה שהיא לא עושה אותי עייף כמו בקפרה ואני יכול לתפקד כל היום בלי לרצות לישון.

דרך אגב מה המינון של הדפלפט כרונו שאתה לוקח?
ובכלל איך התקפי המיאוקלונוס שלך התבטאו אם אפשר לדעת, סתם היית מתעורר מתחיל לזוז ואז פתאום הייתה לך זריקה של היד או התקף מיאוקלוני מתמשך?

ותודה.

dodo1516

New member
הבדל עצום

הקדים ואומר שאני לא יודע הרבה ובפירוט רב כל כך כמוך על ההתקפים שעברתי בעבר כי אני פשוט לא זוכר כלום מהזמן שקודם להתקף ומההתקף עצמו.
התקפי הגראנד מאל התחילו לי בגיל 15 ועם טיפול של טופמקס ודפלפט (ביחד ולחוד) הם הופיעו אחת לשנה לערך במשך 7 שנים. לאחר שעברתי לדפלפט כרונו התקפי הגראנד מאל נפסקו לגמרי ואני כבר למעלה מ-6 שנים מאוזן. את הקפרה התחלתי לקחת בשנה האחרונה מכיוון שהרופא שלי זיהה מה שאני הגדרתי ניתוקים, סחרחורות ועוד תופעות כהתקפי אבסאנס (התקפים קטנים).
תופעות הלוואי שמופיעות אצלי הן כמובן עייפות, ובעיות ריכוז שמפריעות לי מאוד בלימודים.
בסך הכל אני יכול להגיד שעם הכדורים הנוכחיים (לשאלתך לגבי מינון: דפלפט כרונו 250X2) אני מרגיש שהם עוזרים לי ומשאירים אותי מאוזן.
מקווה שהתשובה שלי עונה לך על השאלות...

xkostax

New member
לגבי הדפלפט כרונו שאתה לוקח

אמרת 250X2 ,דפלפט מגיע רק במינונים של 500 מג'' לא?

אם אני לא טועה חציה של הכדור מבטלת את אפקט השחרור המושהה שלו, או שאני טועה?

ותודה רבה על המענה

דני1161

New member
לחתוך כרונו

אם התכוונת לחצות כדור לשניים, יש איסור (שאלתי בפורום רוקחות)

xkostax

New member
עוד לא הומצאה התרופה

שהמוח שלי לא ידע לעקוף. באופן מטומטם רק הציפיה שלי להתקף יכולה לגרום להתקף כמו ביאוס עצמי. לפעמים אני אומר מזל שאין לי גראנד מלים אחרת מה היה קורה אז, או שאולי זה לא היה קורה כי אז הייתי יותר זהיר.

גם זה משהו פסיכולוגי לדעתי. אני יכול לבדוק תטריגר בחדר ולא יהיה כלום או שאני בקושי ירגיש משהו, אבל באמבטיה איפה שנדפקתי עם הראש בברז חצי שנה כל בוקר כי למיקטל אף פעם לא עזר ולי לקח זמן להבין שעצימת עיניים מובילה להתקף, כן גורמת לי פחד כשאני על תרופות ולמעשה יכולה לגרום לי לתזוזה קטנה גם כשאני על כדור שעוד עובד איכשהו. מוזר אבל זה ככה.

חייםלוי

Member
מנהל

foxi943

New member
אני נער עם אפילפסית נעורים

גם דפלפט כרונו לא עוזר לי חחח XD

xkostax

New member
מה כן עוזר אם אפשר לדעת?

האם מה שעוזר שולט בך לגמרי?

כמו כן האם אתה מקרה מיוחד או שכמו כולם מבחינת ההתקפים?

foxi943

New member
לדעתי אני מקרה מיוחד

הנוירולוג אמר לי שדפלפט כרונו זאת התרופה הכי חזקה, אבל ההתקפים שלי רק הולכים ומשתגעים. אין משהו ששולט בי לגמרי.

למעלה