אפילפסיה?

LITALURI

New member
אפילפסיה?

שלום,
לפני יומיים עבר עליי אחד הימים הנוראיים -
יש לי כלב בן 5/6 בערך , הוא פינצ'ר מעורב יפה תואר..
ישבנו בחצר איתו ופתאום אני רואה שהוא מתחיל לפרכס!!! המבט שלו היה קפוא, והוא רייר, וממש ראיתי כאילו השרירים שלו ננעלו או משהו כזה, הוא לא הצליח לעמוד:( (סתם למאמר מוסגר, בכיתי המון והייתי בטוחה שהוא הולך למות!). זו הפעם הראשונה שראינו שזה קורה לו. אחרי כמה דקות, הוא חזר לעצמו (אכל ואז הקיא ואז חזר לעצמו באמת). כמובן שצלצלתי ישר לוטרינר והוא אמר שאם הוא חזר לעצמו אז זה בסדר ושאם זה קורה שוב זו אפילפסיה).
אתמול ראינו שזה קורה לו שוב. אז לקחנו אותו אליו והוא החליט רק על פי התיאורים (ללא שום בדיקה) שזו אפילפסיה. כששאלנו להמשך טיפול אמר שאין מה לעשות ופשוט חיים עם זה..

עכשיו..יש לי כמה שאלות..
- האם אין בדיקה שעושים על מנת לשלול דברים אחרים ?
- קראתי בנט קצת וראיתי שמומלץ לתת להם כדורים, למה הוא לא הציע ?
- בזמן האחרון יש לו במלונה הרבה יונים (הוא כלב חברמן מדי, נותן להן אפילו לאכול לו מהאוכל.). אני יודעת שהן מעבירות מחלות ואני מנסה להרחיק אותן ממנו ומהבית בכלל. אבל יכול להיות שיש קשר???
- האם כואב לו בזמן ההתקף?? האם הוא מודע להתרחשויות מסביב?

עוד משהו שכל הזמן קורה (וזה באמת כבר יותר משנה) , זה שכאשר נניח הוא אוכל, לפני כן הוא מתרחק (בהליכה לאחור) כאילו הוא רואה משהו או מפחד או משהו ורק לאחר מכן אוכל. הוא חוזר על זה מספר פעמים. עכשיו בגלל המקרה הזה אני מתחילה לקשר...האם יכול להיות שיש קשר?

אני מאוד עצובה, ואני רוצה לעזור לו...
תודה רבה
ליטל

sapirdvm

New member
שאלה טובה

לא כל התקף עווית, אפילו אם נראה כאפילפסיה, הוא אפילפסיה.
אפילפסיה ניתן לאבחן על דרך השלילה: לנסות ולשלות את הגורמים האחרים שיגרמו להתקפי עווית: בעיוך של רמת הסוכר בדם, בעיות כבד, לפעמים בעית לב ועוד.
אני ממליץ לבדוק את הכלב בדקה פיזיקאלית מעמיקה. לקחת דם לבדיקת סקר כללי (להגיע בצום מאוכל של 6 שעות), בדיקת שתן (שתן ראשון של בוקר), לפעמים ממשיך לבדיקת אק"ג (במידה ויש חשד לבעיה לבבית). אם הכל תקין, יש שתי אשפרויות: האחת לעשות לכלב בדיקת CT למוח. לחפש תהליכים תופשי מקום או לזיות מוחיות שיכולות להסביר תופעות אלו.
השניה, להחליט שאכן מדובר באפילפסיה ולעקוב.
הטיפול באפילפסיה מומלץ בדר"כ אם ההתקפים תכופים יותר מפעם בחודש. אם הם מגיעים יותר מאשר פעם בחודש בדר"כ לא מטפלים אלא אם מדובר בהתקפים מאד חזקים וארוכים.
הטיפול יכול להיות בכדורים או בנוזל תלוי בווטרינר ובתגובה של הכלב לטיפול.
בכל מקרה כדאי שתדעי שכלבים אפילפטיים יכולים לחיות שנים ארוכות עם ניטור טוב וטיפול תרופתי מתאים.

LITALURI

New member
תודה רבה

תגובה מאוד עניינית, קצרה ועם זאת מעמיקה.
חשוב לי להגיד כמה דברים- קודם כל הייתה טעות במה שכתבתי, הכלב בן 9.
ובנוסף, הוטרינר החליט על פי צבע לשונו של הכלב (אדום) שיש לו קוצר נשימה ולכן יעץ לנו לא לשחרר אותו מהרצועה(שלא ירוץ).
בכל מקרה, מה מחירן של הבדיקות הללו? והאם ההמלצה היא לקחת חוות דעת נוספת אצל וטרינר אחר יראה אותו?
תודה שוב,
ליטל

sapirdvm

New member
מחיר הבדיקות

משתנה בין המרפאות השונות. יש זולות ויש יקרות

לגבי דיעה שניה: הרי כבר כאן את מבקשת דיעה שניה...

אני נתקל לא פעם בכאלה הבאים אלינו למרפאה לדיעה שניה ובסוף אומרים לי ' זה בדיוק מה שאמר/ה לנו הוטרינר/ית שלנו'...
אני חושב שכדאי לנסות להישאר עם ווטרינר שמכיר את הכלב זמן רב. מותר גם לעמת אותו בדיעה שקראת/שמעת וכו', אם אינך מרוצה תגשי לקבל דיעה 2.
בהצלחה ושבת שלום

למעלה