אפילפסיה מוקדית

• פותח הנושא r345
  • פורסם בתאריך

r345

New member
אפילפסיה מוקדית

שלום, אני חושדת שסבלתי תמיד מאפילפסיה מוקדית פשוטה ( אולי טעיתי במונח). האם ידוע לכם אם יש דרך שניתן לאבחן בעיות כאלו בודאות, כי בדיקת EEG לא תמיד יכולה לקלוט מצב כזה. תודה מראש.

שרונמר

New member
אצלנו גילו מוקד

אחרי חצי שנה והמון אי אי ג'י ווידאו אי אי ג'י. המוקד התגלה לאחר שבני חווה התקפים מסוג שונה, שמיעת קולות, כאבים ברגל ימין, שחולפים לאחר דקה, תנועות שחוזרות על עצמן. צריך לתאר את ההתקפים לאפילפטולוג טוב.

r345

New member
לשרונמר

תודה בעד תשובתך. אני שמחה לשמוע שהבעיה של בנך התגלתה ומקווה שעם טיפול הוא ירגיש יותר טוב.

r345

New member
לא מתמצאת בזה כל כך

אני חושבת שאפילפסיה לא מוקדית מתבטאת בפירכוסים קשים יותר המלווים בדרך כלל באבדן הכרה, אם איני טועה...

שרונמר

New member
ההבדל בין מוקדית ללא מוקדית

הוא בכך שכאשר כש מוקד אפילפטי ההתקפים חלקיים. כאשר יש התקפים כלליים אין מוקד ברור, ואז הפרכוס קורה במספר מוקדים במוח בו זמנית. ההתקפים קשים יותר במצב כזה, זה מה שהסבירו לנו.

lliioorr6

New member
ההבדל הוא:

בהתקף הנגרם מהפרעה מוקדית יכול להתבטא בריחות מוזרים הנעה לא רצונית של גף או ראייה של צורות או הבזקים כל זה תלוי במוקד שבו נגרמת ההפרעה החשמלית במוח לעומת זאת בהתקף הנגרם מהפרעה רב מוקדית\ כללית הוא נגרם במספר איזורים בו זמנית ובדרך כלל מתבטא בפירכוסים כלליים של הגוף ואף איבוד הכרה , בהתקף זה יש מעין סערה חשמלית כללית במוח אשר גורמת לתופעות חזקות יותר מהפרעה מוקדית.

למעלה