אפילפסיה וטיפול

bonita30

New member
אפילפסיה וטיפול

כלב בן 7 התחיל לקבל התקפי אפילפסיה לפני כ4 שנים, לאחר זעזוע מח . עד היום לא טופל בשום כדור מקבל התקפים קלים יחסית(ללא ריור .ללא איבוד הכרה ונשימה,עד דקה ) בתדירות של אחת לחודש חודשיים והיו גם מקרים של פעמיים בחודש קיבל המלצה חמה להתחלת טיפול תרופתי שכוללת שילוב של פנובריטון + KBR שמעתי דיעה מחברה בעלת כלב אפילפטי, שבדרך כלל לא משלבים בין החומרים ובטח לא בתחילת טיפול אלא מנסים ראשית טיפול באחד מהם ולאחר כמה זמן מסיקים מסקנות לגבי חומרים נוספים. אשמח לשמוע את דעתכם

טיפול באפילפסיה

אני אישית ממליץ לטפל כמה שפחות, כאשר תדירות ההתקפים נמוכה. אם ההתקפים קלים וקורים פעם בחודש, לדעתי אפשר לוותר על התרופות. אני נוהג להתחיל טיפול רק עם פנובטרביטון. תוספת של KBR נהוג לתת רק כאשר הטיפול בפנוברביטון כבר לא יעיל, או אם הפנוברביטון גורם לנזק לכבד. מומלץ להיועץ גם בעצת נוירולוג (בבית החולים הוטרינרי). האידיאלי הוא לעשות גם CT, אך העלויות מהוות מכשול לעיתים.

מסכים בגדול עם ד"ר אסף

פרט להסתייגות קטנה - אם התדירות יותר מאחת לחודש (וכדאי ממש לתעד זמן מסויים על לוח שנה כדי לוודא) אז כן מומלץ להתחיל לטפל. במקרה שלכם הרקע ידוע (טראומה) לכן לא בטוח שכדאי לרוץ ל CT. עם זאת דברים כמו בדיקות דם (שעולים פחות וזמינים יותר) כן הייתי ממליץ, גם מהסיבה שהטיפול לאורך הזמן יכול לפגוע בכבד וחשוב לדעת מהי נקודת ההתחלה.

bonita30

New member
תודה לשניכם על התשובה../images/Emo140.gif הוא עבר

בדיקות דם והכל יצא בסדר עבר גם בדיקה נוירולוגית ידנית מקיפה אני שוקלת ברצינות להגיע איתו לפגישת ייעוץ בבית דגן אמרו לי במרפאה שהסיבה שכדאי להתחיל לתת לו תרופות למרות שההתקפים הם בערך אחת לחודש מכיוון שהמוח מתקבע על זה ואז כל דבר שגורם לכלב להתרגשות יתר עלול לגרום להתקף (היו מקרים שהוא קיבל התקף תוך כדי נביחות סוערות , אבל מרבית המקרים קרו ללא גורם חיצוני) אני גם בודקת אפשרות לטיפול ברפואה אלטרנטיבית (דיקור וכו')

bonita30

New member
דבר נוסף-התקפים אפילפטים לאחר הרדמה

כלבי עבר הרדמה לצורך ניקוי שיניים לפני כשבוע הבנתי שהשתמשו בכל חומרי ההרדמה הרצויים וכמו כן בגז איזו הודיעו לי מראש שייתכן שיקבל התקפים כשיתעורר מסתבר שהוא אכן קיבל כמה התקפים במהלך השעה שעתיים הראשונות מהרגע שהתעורר ואמרו לי שאחד מהם היה התקף קשה
ואני חשבתי לתומי שכל חומרי ההרדמה שמשתמשים בהם לכלב אפילפטי אמורים למנוע התקפים . בינתיים עבר שבוע והכלב צמוד אליי רוב שעות היממה והוא בסדר (חוץ מצואה רכה )

למעלה