אפילפסיה וטוראט

galshifi

New member
אפילפסיה וטוראט

שלום לכולם, האם מישהו שמע על קשר בין אפילפסיה וטוראט? תודה ולילה טוב, גל.

הלנה

New member
אני מכירה משפחה

שיש בה ילדה עם אפילפסיה ושני ילדים עם טוראט (בני דודים)....אז אולי יש איזה שהוא קשר גנטי... ואולי זה מקרי.

חגית35

New member
הן הולכות ביחד לא מעט

זה עולה פה מידי פעם - הנה דוגמא אחת חפשי בפורום אפילפסיה בתוכן ההודעות (השתמשי בחיפוש ישן)

galshifi

New member
יש מקרה שנתקלתי בו

ובו הופיעה הפרעה בדיבור שמורכבת מהאטה בדיבור וטיקים ווקאליים. הרופאים אומרים שההאטה נובעת ככל הנראה ממוקד אפילפטי אך ישנם גם טיקים מובהקים. המעניין הוא שהם הופיעו יחד ובאים לידי ביטוי ביחד. זה גרם לי לחשוב שאולי שתי ההפרעות מזינות אחת את השניה איכשהו או שהתקף אפילפטי היווה טריגר לטיקים. מי יודע, אולי יש מקרי טוראט שנובעים מאפילפסיה...?

חגית35

New member
לא ידוע לי אבל

יש הלימה גם עם ADHD ידוע שהן הולכות יחד לא ידוע על סיבה תוצאה, יש השערות על מיקום במוח ... אגב, האם עשיתם בדיקת EEG לשלילת התקפים גם קלים? יש לעשותה רגיל ובחסך שינה. האטה בדיבור אופיינית להתקף קל

galshifi

New member
כן

בוצעה בדיקה שהראתה גלים פתולוגיים קלים ועל סמך זה קבעו כי מדובר באפילפסיה של ילדים.

חגית35

New member
קישור למחקר שקראתי פעם

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=15011163 קישור

שביק

New member
יש כניראה קשר בין טוראט, אפילפסיה,

אוטיזם ופרקינסון. אלו הן 4 מחלות שונות ובכל זאת יש ביניהן קשר אולי גנטי ואולי פעילות הדופאמין אשר בעלת השפעה. לא ארבה במלים כי קשה לי לכתוב בגלל השבר ביד.

טוראט ופרקינסון???

חשבתי שזה צריך להיות "קשר הפוך"... הרי בטוראט יש עודף בדופאמין, ובפרקינסון חוסר בדופאמין ! אפשר פירוט ?

אפשר לפרט יותר לגבי הרקע לשאלה../images/Emo35.gif

אני, אישית, לא נתקלתי במקרים רבים של טוראט יחד עם אפילפסיה שעוברים במשפחות. בכל אופן מצאתי מחקר של בוב קינג שיכול להיות קשור לנושא. אני מציעה להגיע לכנס הקרוב שלנו בשניידר (יום שלישי 16/1/2007), שם יציג בוב קינג ממצאים מחקריים חדשים ועדכנים לגבי טוראט. שם גם ניתן יהיה להציג שאלות לגבי אפילפסיה וטוראט.

למעלה