אפילפסיה וזכרון

hey sexy lady

New member
אפילפסיה וזכרון

יש לי שאלה: האם יש קשר בין השפעת האפילפסיה על הזכרון (או חוסר זכרון)? תמיד היו לי בעיות בזכרון לטווח הקצר (אני מסוג האנשים שמספרים להם דברים והם לא תמיד זוכרים...), אבל נראה לי שזה החמיר לאחרונה. אני לוקחת למיקטל 500 מ"ג ביום. האם מניסיו שלכם אפי' כן פוגמת בזכרון?

ufo11

New member
אין לי מושג לגבי השפעה שהוכחה

באופן מובהק. אני רק יכול לספר על עצמי שכשלקחתי דפלפט ולמדתי למבחנים של מקצועות הומניים, הייתה לי בעיה לזכור את הכל...תמיד הייתי שוכח איזה פרט, וזה לא היה ככה לפני כן! אחר כך, כשהחלפתי את התרופה, ראיתי שיותר קל לי ללמוד (בפסיכומטרי)...אני קולט יותר מהר, מצליח לשנן יותר מהר...ובכלל, יותר קל ופחות מעיק. אז אצלי אולי זה השפיע...אבל השאלה אם זה משהו מוכח ובדוק!

ענת71

New member
../images/Emo12.gifהתקפי בילבול.

ישנם התקפים של בילבול לפעמים אני מיתנתקת ומבצעת כל מיני פעילויות. לאחר מכן אני לא זוכרת כלום ממה שביצעתי. ועושה שוב את אותם פעילויות לאחר מכן אני נזכרת שמשהו פה לא בסדר התקפים כאלה פוגמים לי בזיכרון אבל אני תמיד חוזרת לעצמי.

hey sexy lady

New member
זה לא מה שקורה לי

אני מתכוונת להתנהגות יומיומית שבמהלכה אני שוכחת דברים שאנשים סיפרו לי...ואז הם צריכים להתחיל הכל מחדש והם נפגעים, אבל אין לי שום כוונה רעה. זה קרה לי גם באוניברסיטה (8 שנים יש לי את האפי'), מה שלא הייתי כותבת היה בורח לגמרי- אבל זה חומר יבש ומשעמם (לרוב), ציפיתי שנושא שקרוב אליי (חברים) יגרום לי כן לזכור... מבינים?

hey sexy lady

New member
איזה בדיקות עושים לזה?

חשבתי שאולי זה קשור לאפי' כי אני יודעת שזכרון קשור גם לרכוז. אז העלתי ספקולציה שאולי כתוצאה מחוסר ריכוז שנגרם לפעמים נוצר חוסר הזכרון.

hashy

New member
יכול להיות שאת צודקת. אבא של אפי

העלה פה ממש לפני יום-יומיים קישרו למאמר על השפעות לטווח רחוק של התקפים על המח. כתוב שם שיש סוגי התקפים וסוגי אפילפסיה אשר פוגעים לאורך זמן בפעילות המוחית [גם סוגי תרופות שונים עושים את זה - אחת מהן היא הקלונקס]. אני מציעה לך לעיין באתר ואולי לבקש מאבא של אפי להדביק אותו שוב, או לעלות אותו לטגליינס. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם הנוירולוג בנושא השפעות התרופה הספציפית. חוצמזה, מה שחשוב כרגע בדיוק כמו שענת כותבת הוא לעשות איבחון ואז טיפול. יש מרכזים מיוחדים שעושים את הבדיקות האלה וניתן ללמוד כלים התנהגותיים על מנת לשפר את הזיכרון ועל מנת לחיות עם בעיות זכרון ברמות השונות. בבית לוינשטיין ברעננה, למשל, מקבלים חולים חיצוניים במרפאת הזיכרון לאבחון וטיפול. בינתיים, אני יכולה להציע לך טיפ קטן שאני משתמשת בו - לפני שיחות אני משתדלת להתמקד. אם אני לא יכולה למדתי לדחות את השיחות לזמן אחר. אם בכול זאת אניי שמה לב שאני לא זוכרת מה נאמר אני פשוט מסבירה שקשה לי קצת להתרכז ומבקשת אז שיחזרו על הדברים. שמתי לב שאנשים מקבלים יותר בהבנה כשמסבירים להם למה לפני שמבקשים מהם לחזור על הדברים שוב. מקווה שעזרתי במשהו,

ענת71

New member
לא ידוע לי.

את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך והוא יגיד לך איזה בדיקות לעשות. שיהיה לך יום טוב.

לדעתי

מאחר ואת אומרת שתמיד היה לך בעית זכרון, אז ניראה לי שזה פשוט קצת יותר מפריע לך. ולמעשה את באותו מצב. זה קורה הרבה. שווה לבדוק. את יכולה לעשות מבחן כל שהוא כדי שיהיה נקודת התיחסות לעתיד.

מתנה ל- hashy ../images/Emo13.gif ..ולכולם

מצאתי אתר, שמיועד לשותפים שלנו לתרופות , השותפים שלנו מאפשרים לרופאים לרכוש הרבה יותר ניסיון על התרופות וזה מצוין. לא ברור לי מי מאחורי האתר, אבל הוא משעשע ומוסיף הרבה מידע שלא מצאתי בשום מקום.

למעלה