אפילפסיה והריון

1tali11

New member
אפילפסיה והריון

לאחר 6 שנים של אפילפסיה לא מטופלת שאובחנה כהתקפי חרדה חלה החמרה במחלה ואובחנתי מיד. עברה כחצי שנה עד שהגעתי לאיזון עם שתי תרופות - טרילפטין ופריזיום. במהלך השנים שקדמו לאבחון בניתי משפחה ויש לי 3 ילדים בריאים ומקסימים. בעקבות החלטתנו להביא לעולם ילד רביעי התחלתי תהליך ארוך של "גמילה" מהטרילפטין. לצערי ההתקפים חזרו וכיום הם חזקים.אני בדילמה קשה:מצד אחד לא רוצה לסלבול ולגרור סבל לכל המשפחה ומצד שני פוחדת מהנזק שהתרופות עלולות לגרום לעובר. הייתי שמחה לשמוע מנסיונן של נשים במצב דומה, שעברו הריון תחת השפעת תרופות ואולי אפילו כמו שלי. אני יודעת שמדובר בילד רביעי אבל אנחנו מרגישים שזה עכשיו או לעלולם לא.

micmaoz

New member
אפילפסיה והריון

אני לא יודעת לגבי פריזיום, אבל אני יודעת שטרילפטין (או טרילפטל) היא תרופה מאותה משפחה של טגרטול (שלה יש פחות תופעות לוואי) וכשאני הייתי בהריון עם בני הראשון הייתי על טגרטול. בזמנו הזהירו אותי מפני מומים (בפניו, בעמוד השידרה ובגפיים) העלולים להיווצר בעובר עקב השימוש בתרופה (אך אמרו שהסיכוי קטן מאד) ועקבו אחר התפתחותו באולטראסאונד. הדבר היחיד שהתרופה גרמה לו זה, שינוי בצבע השיניים (כמו כתמים לבנים בשיניים הקבועות). אם היתה לי ברירה כיום וזו היתה החלטה לגבי ילדי הרביעי...לא הייתי עושה זאת שוב, אפילו אם התוצאה טובה. ההריון שלי היה מסובך ומאד מלחיץ בגלל הידיעה שהעובר עלול לצאת פגוע (סבלתי מבעיות חרדה, לחץ דם גבוה ודופק מהיר ולא סדיר לאורך ההריון כולו), וכאילו זה לא שינה הרבה- בתחילת ההריון היו לי התקפים גם עם התרופה(הרופא אמר שזה היה בגלל השינויים ההורמונליים) וכן בזמן הלידה ומיד לאחריה.

tropical888

New member
הי לmicmaoz

שאלה לי אליך- את כותבת שאחרי הלידה היו לך התקפים, האם זה בגלל שינויים בגוף, - חוזר ל"גודלו" או בגלל שינויים הורמונלים? ילדתי לפני חודשיים ואני לא מרגישה הכי מאוזנת למרות שחזרתי למינון שלי לפני הלידה. אשמח אם תוכלי לומר לי מה עבר/עובר עליך בתקופה שאחרי הלידה.

micmaoz

New member
אחרי לידה

אני חושבת שהכל היה בגלל שינויים הורמונליים- כשהיתה "הצפה" של הורמונים היו לי התקפים ואחר כך כשההורמונים הסתדרו גם ההתקפים פחתו...עם הזמן, הם נעלמו לגמרי. למען האמת אחרי כל לידה- מספר חודשים אחרי, ההתקפים נעלמו לגמרי ובכל פעם היתה לי הפסקה מאד ארוכה מהם. בפעם הראשונה ל-5 שנים . ממש כבר הורידו אותי מהתרופות וחשבו שנרפאתי, אבל הם חזרו. בפעם השניה ל-9 חודשים וגם אז הייתי ללא תרופות עד שחזרו. מיכל

ruthty

New member
בוקר טוב

האם התחלת תהליך גמילה על דעת עצמך או לפי הוראות רופא את יודעת שיש היום תרופות בלי תופעות לוואייחסית כמו למודקס

1tali11

New member
תשובה

הכל בליווי צמוד של רופא. התקווה היתה להסתדר רק עם הפריזיום.

ruthty

New member
בוקר טוב

לפי מה שקראתי לפריזיום אין תופעות לואי גם ללמודקס אין הגיד לך את האמת אם את מרגישה צורך בעוד ילד אז תעשי זאת אני מכירה הרבה זוגות שהם בראים והילדים יצאו לא בראים והפוך השיקול הוא שלך

tropical888

New member
הי 1tali11

אני היום אחרי 2 לידות. בשתיהן הייתי מטופלת בטריל או טגרטול CR . כמובן שלפני כניסתי להריון הורדתי בהדרגה את הכדורים מ-1200 מ"ג עד ל-800 מ"ג ליום. וכמובן הכל בפיקוח של הנוירולוג. בהריון הראשון עברתי יותר התפקים אולי גם בגלל יותר מתח שליווה אותי לכל אורך התקופה בעיקר בגלל הדאגה לילד בריא וגם המתח שהיה לי בגלל הורדה במינון הכדורים. ההריון השני עבר לי ממש יותר רגוע. גם בגלל שידעתי לקראת מה אני הולכת ובכלל הייתי יותר רגועה. היה לי בסך הכל רק התקף 1 רציני (נפילה+איבוד הכרה) כשהייתי בחודש 6+ וגם הכל עבר בסדר גמור בלי פגיעה בעובר! לומר לך את האמת, היום אני בת 37+ ואני שמחה שילדי יצאו בריאים בלי אף מום (טפו,טפו,טפו) ואני "מסתפקת" ב-2. גם בגלל שאין לי את הכוח להתחיל שוב את ההורדה במינון הכדורים וגם בגלל שאינני רוצה בכלל בקחת סיכון ולהוליד ילד בעל מום שרק יקשה על חיינו כמשפחה בריאה. לכן אני ממליצה לך לחשוב פעמיים בעיקר שאת אמא ל-3 ילדים בריאים. כמובן שזה רק נתון להחלטתך וראי זו כהמלצה חברית. שיהיה לך בהצלחה

למעלה