אפילפסיה והריון

רינת881

New member
אפילפסיה והריון

שלום
אני בת 27 ומתכננת הריון.
יש לי אפילפסיית נעורים מסוג מוקדי שמתאפיינת בהתקפים טוניים קלוניים כלליים.
בגיל 15 התחלתי להשתמש בלמיקטל ומהר מאוד התחילה אצל פריחה ולא הצליחה לאזן לי את ההתקפים. אז עברתי לטופמקס 200 מ"ג ביום שאיזן לי באופן מלא עד היום את ההתקפים מלבד התקף אחד קל בגיל 20 בגלל אורות מהבהבים.
היום הרופאים ממליצים לי לעבור לקפרה בגלל שאחוז המומים דומה לזו שבאוכלוסיה רגילה. לעומת טופמקס ששיעור מומים יותר גבוה של חך שסוע שפה שסועה והיפוספאדיאס.
הרופאים אמרו שאם אחליף לקפרה ואנסה לחזור לטופמקס אחרי זה יש סיכון שטופמקס לא תהייה יעילה כבר- סיכון של 9 אחוז מסיבה לא ידועה
יש גם לטענתם סיכון של 33 אחוז להתקפים בהריון.
מינון של 200 מג הוא מינון בינוני בהריון לפי מה שאמרו לי.

שאלותיי:

מה המלצותיכם?
מישהי השתמשה בטופמקס וקפרה בהריון לחוד?
יש מישהו או מישהי שהחליפה תרופות וניסתה לחזור לתרופה המקורית שאיזנה אותה ומה קרה?
יש מישהי שהייתה מאוזנת לפני הריון ואז חוותה התקפים בהריון או לאחריו ?
יש מישהי עם סוג אפילפסיה כמו שלי שהשתמשה בקפרה או מישהו ומה היו התוצאות?

אשמח לדעת מה קרה בכל אחד מהמצבים.

תודה.
אודה לתגובות כאן או במסרים אישיים.

רינת881

New member
אציין רק שרופאת המשפחה שהיא פחות מומחית ממליצה לי לא להחליף

תרופה אך אינני יודעת אם אני יכולה לסמוך על דעתה, לעומת דר אילן בלאט ונויפלד שהמליצו לי להחליף א\ך הם לא הרופאים המטפלים שלי אך יותר מומחים ממנה בתחום.
לגבי התרופה הזו טופמקס- היא ממש הייתה מצילה אותי בלילות בלי שינה קשים וידעתי שאיתה אני מוגנת מהתקפים אך חשוב לי גם בטחון העובר.
מצפה לתגובות.

אני מתייעצת רק עם אפילפטולוגים. אפילו לא עם נוירולוג.

וודאי שלא הייתי שומעת לעצתו של רופא משפחה.

na8

New member
אני שאלתי את רופאת הנשים שלי

חשבנו על הריון, אבל מאחר שאני לא מאוזנת כרגע, זה נדחה, רופאת הנשים שלי , המליצה דווקא על למקיטל למרות שגם אני אלרגית אליה, אבל טופמקס אני הייתי ממשיכה איתה ומתייעצת עם רופאת נשים וניורלוג .

קפרה - עשתה לי פריחה אחרי חודש, והתקפי זעם - תופעה ידועה של קפרה היא אחת התרופות החדשות אל אפילפסיה.
אם את שואלת אותי מה שיעצו לי זה ללכת למרפאת טרום הריון ולשאול שאלות מה קורה עם יש התקף בזמן הריון וכו' בשביל להרגיע את הלחץ הנפשי.

רינת881

New member
שאלה

שלום לך,
איך אני מגיעה למרפאת טרום הריון והאם יביאו לי אישור להגיע לשם אם אני עדיין לא בהריון?
את לא מאוזנת אחרי שפעם היית מאוזנת והחלפת כדורים להריון? לא הבנתי..אני למשל 12 שנה מאוזנת ( מלבד התקף קטן בגלל אורות מהבהבים אבל לא יודעת אם זה נחשב) אבל אצלך פתאום חל אי איזון?
אפשר לשאול גם איזו סוג של אפילפסיה יש לך ומאיזה גיל?

תודה רבה לך וחג שמח..;)

na8

New member
את צריכה לשאול בקופה שלך , או את רופאת הנשים שלך

את צריכה לשאול בקופה שלך, או רופאת הנשים שלך. והם ימליצו.

למעלה