אפילפסיה והריון
שלום
אני בת 27 ומתכננת הריון.
יש לי אפילפסיית נעורים מסוג מוקדי שמתאפיינת בהתקפים טוניים קלוניים כלליים.
בגיל 15 התחלתי להשתמש בלמיקטל ומהר מאוד התחילה אצל פריחה ולא הצליחה לאזן לי את ההתקפים. אז עברתי לטופמקס 200 מ"ג ביום שאיזן לי באופן מלא עד היום את ההתקפים מלבד התקף אחד קל בגיל 20 בגלל אורות מהבהבים.
היום הרופאים ממליצים לי לעבור לקפרה בגלל שאחוז המומים דומה לזו שבאוכלוסיה רגילה. לעומת טופמקס ששיעור מומים יותר גבוה של חך שסוע שפה שסועה והיפוספאדיאס.
הרופאים אמרו שאם אחליף לקפרה ואנסה לחזור לטופמקס אחרי זה יש סיכון שטופמקס לא תהייה יעילה כבר- סיכון של 9 אחוז מסיבה לא ידועה
יש גם לטענתם סיכון של 33 אחוז להתקפים בהריון.
מינון של 200 מג הוא מינון בינוני בהריון לפי מה שאמרו לי.
שאלותיי:
מה המלצותיכם?
מישהי השתמשה בטופמקס וקפרה בהריון לחוד?
יש מישהו או מישהי שהחליפה תרופות וניסתה לחזור לתרופה המקורית שאיזנה אותה ומה קרה?
יש מישהי שהייתה מאוזנת לפני הריון ואז חוותה התקפים בהריון או לאחריו ?
יש מישהי עם סוג אפילפסיה כמו שלי שהשתמשה בקפרה או מישהו ומה היו התוצאות?
אשמח לדעת מה קרה בכל אחד מהמצבים.
תודה.
אודה לתגובות כאן או במסרים אישיים.
שלום
אני בת 27 ומתכננת הריון.
יש לי אפילפסיית נעורים מסוג מוקדי שמתאפיינת בהתקפים טוניים קלוניים כלליים.
בגיל 15 התחלתי להשתמש בלמיקטל ומהר מאוד התחילה אצל פריחה ולא הצליחה לאזן לי את ההתקפים. אז עברתי לטופמקס 200 מ"ג ביום שאיזן לי באופן מלא עד היום את ההתקפים מלבד התקף אחד קל בגיל 20 בגלל אורות מהבהבים.
היום הרופאים ממליצים לי לעבור לקפרה בגלל שאחוז המומים דומה לזו שבאוכלוסיה רגילה. לעומת טופמקס ששיעור מומים יותר גבוה של חך שסוע שפה שסועה והיפוספאדיאס.
הרופאים אמרו שאם אחליף לקפרה ואנסה לחזור לטופמקס אחרי זה יש סיכון שטופמקס לא תהייה יעילה כבר- סיכון של 9 אחוז מסיבה לא ידועה
יש גם לטענתם סיכון של 33 אחוז להתקפים בהריון.
מינון של 200 מג הוא מינון בינוני בהריון לפי מה שאמרו לי.
שאלותיי:
מה המלצותיכם?
מישהי השתמשה בטופמקס וקפרה בהריון לחוד?
יש מישהו או מישהי שהחליפה תרופות וניסתה לחזור לתרופה המקורית שאיזנה אותה ומה קרה?
יש מישהי שהייתה מאוזנת לפני הריון ואז חוותה התקפים בהריון או לאחריו ?
יש מישהי עם סוג אפילפסיה כמו שלי שהשתמשה בקפרה או מישהו ומה היו התוצאות?
אשמח לדעת מה קרה בכל אחד מהמצבים.
תודה.
אודה לתגובות כאן או במסרים אישיים.