אפילפסיה והריון

pregPetel

New member
אפילפסיה והריון

היי אשמח לשמוע ממי שכבר התנסתה.
אני מוגדרת כחולת אפילפסיה מזה שנתיים. ההתקף הראשון (טוני קלוני) היה לפני 3 שנים בגיל 27, אחריו לא הותחל טיפול אחרי שEEG וMRI יצאו תקינים. כעבור שנה התקף נוסף ומאז טיפול של 200 מ"ג למיקטל ביום. מאז הכל תקין.
היום אני בהריון בחודש רביעי, ומאז תחילת ההריון המינון עלה ל-250 מ"ג ביום. בסקירת מערכות הכל יצא תקין כולל שפה וחך לא שסועים (אני יודעת שזאת אחת מתופעות הלוואי של הלמיקטל).
בבדיקות האחרונות רמת התרופה בדם ירדה מאוד (מתחת למינימום) וכעת אני מניחה שיעלו לי את המינון ל-250 מ"ג ביום.
הרופא אמר לי שכל עוד נשארים בגבול ה-400 מ"ג ביום לא ידועות תופעות לוואי, אך אני חוששת שלפי התקדמות ההריון ורמת התרופה בדם,אסיים את ההריון ב-500 מ"ג ואני מאוד חוששת.
מישהי היתה בהריון עם למיקטל? באיזה מינון? האם הכל היה תקין? ההריון, הלידה והתינוק?
שאלה נוספת- היום הגוף צריך כמות גדולה של למיקטל כי הוא מתמודד עם עוד יצור קטן ששואב ממני את כל המשאבים שלי, אבל מה קורה יום אחרי הלידה? אני אמשיך לקחת את הכמות הגדולה עד שאראה רופא? האם בבי"ח עושים בדיקת מינון תרופה בדם או שיש צורך לעשות מעקב באופן פרטי לאחר הלידה?

תודה לעוזרים ולעוזרות!

דובי1401

New member
קודם כל מזל טוב

אנחנו במצב די דומה, גם אני נכנסתי לרביעי ברוך השם ועד עכשיו בדיקות תקינות, אבל אני לא לוקחת למיקטל אלא טגרטול.
לפי מה שאני יודעת למיקטל הוא כדור מאוד ידידותי עבור נשים בהריון, אני לא דוקטור ולא פרופסור וכמובן לא יכולה לשלול מומים וכל זה.... אבל הרופאה שלי אפילו רצתה שאני יעבור לטגרטול בזמן שאני מנסה להיכנס להריון כי הוא עדיף. מאחר ופחדתי נורא להחליף כי אני (טפו טפו טפו) מאוזנת פשוט החלטנו על הורדת מינון עד 600 (הייתי לוקחת 800) והיא אמרה שזה מספיק .
כמובן שאל תפסיקי עם חומצה פולית 5 מ"ג עד שהרופא שאת במעקב הריון איתו יגיד לך שזה מספיק (אני במעקב כפול גם רופאת נשים בסיכון גבוה וגם פרופ' נוייפלד שממשיכה את המעקב כל חודש בבדיקות דם וכדו')
&nbsp
לא הבנתי מדוע, אם את מאוזנת, יש להגדיל לך את המינון בגלל שאת בהריון? שוב, אני לא רופאה אבל אצלי הורדנו את המינון למינימום בכדי שאוכל להתחיל לנסות.
&nbsp
לא בטוחה שעזרתי יותר מדי..... אבל הפואנטה שלי היא שהלמיקטל אמור להיות ידידותי יותר לנשים בהריון....
שיהיה המון הצלחה ובריאות!!!
&nbsp
&nbsp

חייםלוי

Member
מנהל
אני מסכים עם שאמרה דובי1401 (מזל טוב גם לך)

למיקטל היא תרופה ידידותית להריון. אני מניח שהרופא ביקש להעלות מינון בגלל ירידת התרופה בדם, דבר שעלול לגרום להתקפים.

סליחה...לחצתי בטעות לפני שסיימתי לשאול

רציתי לדעת מדוע הוחלט שאת חולה באפילפסיה למרות שבדיקות eeg וmri היו תקינות?
ביצעת וידאו eeg?
פשוט אני בתהליך כ"כ מורכב וארוך של ניסיון לטפל באפילפסיה,שרק בשנתיים האחרונות איבחנו,וגם אצלי הבדיקות שביצעת תקינות. אז קבעו לי תור לוידאו eeg......
אודה למענה,
בברכה

דובי1401

New member
הייי.....

אם זה משנה.... גם אצלי הבדיקות תקינות חחח הרופאה שלי תמיד מבקשת לבדוק עוד ועוד ועוד....
ועדיין לא הגענו למסקנות מה זה באמת(גם לי זה הגיע בגיל קצת שקשה היה להשלים עם זה)
&nbsp
הפסקתי לשאול למה ואני פשוט חיה את החיים שומרת על עצמי ...

חייםלוי

Member
מנהל
גם אצלי היו תוצאות הבדיקות תמיד תקינות זה לא הפריע

להתקפים לקרות

delibaby

New member
אפילפסיה בהריון

אני לוקחת קפרה וטגרטול ולא למיקטל, שנחשבת ידידותית אבל אני אלרגית אליה.
יום אחרי הלידה היתה לי הרעלת טגרטול בגלל שהרמה בדם עלתה משמעותית כך שאני ממליצה מאוד להיות מודעים לזה - גם לך וגם לדובי 1401..
בהריון הקודם לא היתה בעיה, אבל הפעם בגלל שילדתי תאומות - 10 ק"ג התנדפו להם תוך כמה שעות ולמחרת לא יכולתי לראות בפוקוס כלום.. רמת התקשורת שלי ירדה למינימום ורק אחרי שלושה ימים כשרצו לשחרר אותי ולא הסכמתי קראו לנוירולוג שאבחן תוך שנייה וחצי שמדובר בהרעלה.
ילדתי באיכילוב כי אני מטופלת במרפאה שם ושם גם עשיתי את המעקב של "הריון בר סיכון" בשתי הפעמים ובכל זאת למרות כל התלונות, הבכי וחוסר האונים - שלחו לי נוירולוג רק אחרי 3 ימים. (התקשרתי גם לרופא המטפל שלי אבל לא הצלחתי ליצור איתו קשר).
אני לא מתכוונת להפחיד או משהו.. גם לי העלו רמות במהלך ההריונות כדי למנוע סיכויים להתקפים, היה לי פעם אחת בהריון הראשון ופעמיים בהריון השני - וטפו, טפו, טפו - כולן יצאו מושלמות.

דובי1401

New member
מוזר לי שהעלו לכן מינון....

ולי המליצו להוריד

אני כבר לא יודעת מה טוב.... לא חשבתי על איך אני ארגיש היה לי בראש רק איך העובר ירגיש ושלא יהיו מומים חלילה

&nbsp
מבולבלת

למעלה