אפילפסיה והריון

אפילפסיה והריון

שלום,
נוטלת 400 מ"ג דפלפט ו200 מ"ג למוג'ין ביום.
היום הייתי אצל הרופא משפחה שהציע להפסיק את התרופות, אמרתי לו שאני מפחדת. אחרי זה הוא הביא לי יציאה מהסרטים על זה שדפלפט והריון זה לא בדיוק שילוב מוצלח (ניסוח שלי)
האם דפלפט מקשה על כניסה להריון? יוצר סיכון בזמן הריון? כנ"ל למוג'ין.
מה עושים במקרים האלה? הרי אם אני מפסיקה אני מקבלת התקפים

דובי1401

New member
מורכב....

היי חמודה , אני לא חושבת שהכדורים יפריעו להיכנס להריון כמו שיש סיכון... למשל, אני עם טגרטול 800מג ביום וכדי לנקות את הגוף לקראת ניסיון להיכנס התחלתי להוריד השבוע בדיוק ל700מג ביום ,נראה איך אני מגיבה לסה ואז נוריד אפילו ל600. אני מבינה באיזה מצב את נמצאת, זה באמת מפחיד נורא.... אבל אמרתי לעצמי שבע"ה אם אני רוצה ילד אני חייבת לנסות ולהיות אקסטרה קשובה לעצמי וזהירה. אני ממליצה מאוד להתחיל כבר עכשיו(או שכבר התחלת וזה מצוין) לקחת חומצה פולית שתורמת רבות להתפתחות העובר ובריאותו, אני עם זה 4 שנים גם בלי לנסות להיכנס להריון.... זה מומלץ לכל אישה .
אני לא אגיד לך תורידי מינון יהיה בסדר כי אני לא יודעת את זה.. אבל בהחלט שווה לנסות בהדרגה. שיהיה המון בהצלחה ורק בריאות

רק כדי לעשות סדר בדברים, אני לא בהריון כרגע

וגם לא מתכננת אחד בשנתיים שלוש הקרובות.
אבל כן חשוב לי להיות מצויידת וחמושה במידע יעיל.
במה יתרום לי לקחת מעכשיו חומצה פולית?

מה קורה מבחינת נושא שמירת הריון? הבנתי שבזמן הריון יש שינוי הורמונלי בגוף (דה) ולכן גם האפילפסיה יוצאת מאיזון, אם אני נמצאת במצב שבו אני חשופה להתקפים אז למעשה אני אמורה לשבת כל היום בבית?
חשוב לי להדגיש שיש לי פטיט מאל ולכן אם אני לא לוקחת כדורים מדובר בהתקפים רבים שמשפיעים על היום יום שלי ולא איזשהו סיכוי שאני אתעלף בכביש, אלא אמשיך ללכת לתוך הכביש גם אם יש משאית שדוהרת לשם ב100 קמ"ש.

האם יש תרופות שפחות מזיקות\מקשות על כניסה להריון מתחום האנטי-פירכוסי?

חייםלוי

Member
מנהל
למיקטל נחשבת לתרופה המתאימה ביותר לנשים

בהריון אבל זה לא אומר שחייבים לקחת אותה. יש נשים עם דפלפט שילדו והכל בסדר.
היריון אצל אישה שיש לה אפילפסיה נחשב היריון בסיכון גבוה (3.5% סיכון לעומת 0.5% אצל אישה בלי אפילפסיה, אם אני לא טועה).זאת אומרת שצריך להיות במעקב צמוד כלההיריון יותר מהרגיל.
כדי מאוד מאוד לקחת חומצה פולית כמה חודשים לפני כניסה מתוכננת להיריון כדי להימנע, עד כמה שאפשר מבעיות. חיפשו בפורום על חומצה פולית ייתן לך מידע על הנושא.

אני לא לוקחת רק דפלפט

למיטב ידיעתי למוג'ין מקביל ללמיקטל... פשוט למיקטל נמס ומגעיל כזה בפה, אני לא מסוגלת לקחת אותו

דובי1401

New member
הבנתי

אני לא מומחית בשמירת הריון וכל זה...אני מאמינה שכשיגיע הזמן שלי בע"ה אני אכנס לזה בתיאום מראש עם הפרופסורית שלי ומעקבים וכל מה שצריך....
גם לי יש את השאלה הזאת -שמה אני יעשה בהריון , לא אזוז מהבית? אלה הן שאלות לא קלות.. אבל אני אתמודד כשיגיע הזמן כי אני סתם נלחצת כשאני חושבת על זה לפני שהדברים קורים בכלל :(
סליחה על הבורות,אני לא יודעת מה זה "פטיט מאל" אבל אני מבינה ממה שרשמת את הסוג.

אני מאמינה שיש תרופות שאכן פחות מזיקות לעובר בהריון, למשל הסוג שאני לוקחת(טגרטול) הוא לא הדבר הכי בריא... לעומת זאת לפי מה שהבנתי "למיקטל" יותר ידידותי....

אל תתפסי אותי בכל מילה, כי תמיד עדיף לשאול את הרופא המומחה שלך את כל השאלות האלה , זה פשוט מה שאני הבנתי מהרופאה שלי.

בנוגע לחומצה פולית, חפשי קצת בגוגל ותקראי בנושא, זה מונע הרבה דברים בעובר.. הרופאה שלי תמיד המליצה לי על זה.

googit

New member
דובי... אספר לך על הצד השני

כשתהחלתי את תהליך הקליטה להריון, גם אני נטלתי, טגרטול, גם לי הורידו מינון בהדרגה וערב אחד בלב מסעדה הומה אנשים חטפתי התקף גרנד-מל, מה שהיה בהחלט לא נעים וקצת תקע את התהליך עד שהגעתי לאיזון מחדש, אצל כל אחד זה אינדיוידואלי, כן לקחתי חומצלה פולית, והתרופה לאפילפסיה הוחלפה מטגרטול ללמיקטל ועברתי איתה הריון תאומים מקסים, שאני מאחלת לכל אחת הריון כזה.

googit

דובי1401

New member

הלוואי עלי הריון קל ובריא. חלוםםםםם!!!! :)))

n3o3a3

New member
גם אני עם דפלפט ובהריון...

היי,
אני מגיל 12 עם אפילפסיה מסובכת ביותר ונוטלת כבר כ-8 שנים דפלפט 600 מ"ג ואוספולוט (שזאת תרופה שאין עליה מידע רפואי בנוגע להריון והנקה בכלל...).
לפני שנה ו-9 חודשים בדיוק גיליתי שאני בהריון (אחרי הפלה) וכמובן שנושא הכדורים ישר עלה על הפרק...
דבר ראשון שאני מציעה (גם אם זה רק לעשות לך סדר בראש ולענות על שאלות ולהכין אותך נפשית ופיזית לקראת הזמן שתרצי להיכנס להריון) זה לא לדבר על זה עם רופא המשפחה שלך... אלא עם הניורולוג שלך!!! רופא המשפחה לא יכול ולפי דעתי גם אסור לו להמליץ לך על שינוי בתרופות שלך...
אצלי 2 התרופות (גם אוספולוט וגם דפלפט) אין עליהן מידע במאגר העולמי לגביי הריון והנקה (אני חקרתי את הנושא לעומק לפני שהתחלנו לנסות...). לגביי דפלפט יש קצת מידע שאומר שהתרופה לא מומלצת ויש סיכון של כ-5% למומים שונים...
אני לא הפחתתי את הדפלפט בהריון ולא את האוספולוט... הייתי במעקב יותר צמוד ובהריון עצמו עשיתי את כל הבדיקות שיש (כולל אקו לב עובר ומי שפיר).
הכינו אותי מראש (וזה גם קרה) שהקטנה שנולדה תצטרך לעבור סוג של "גמילה" כי בסה"כ גם העובר מקבל את התרופות שלך בזמן ההריון... מה שהיה זה שבמחלקת יולדות היא הייתה בחדר שאי אפשר היה להוציא אותה משם (רק לבוא אליה - כמו תינוקות עם צהבת) והייתה השגחה 24 שעות... ביום הראשון היו לה קצת קפיצות של הידיים וזהו... היא הייתה שם שבוע ושוחררה...
היינו גם אחרי הלידה במעקב (פעמיים) במכון להתפתחות הילד בשניידר ליתר ביטחון כדי לוודא שהתרופות אכן לא עשו נזק כלשהו...
ואני יכולה להגיד ששבוע הבא היא בת שנה והיא נינג'ה מגניבה ובריאה... לא יכולתי לבקש יותר...
אז כן, זה מפחיד ומלחיץ הלא נודע אבל זה טוב שאת חוקרת את הדברים לפני!
ממליצה לך גם לדבר עם המכון הטריטורלוגי כדי שיבדקו לפי התרופות שלך אילו אחוזי מומים יכולים להיות ומה הסיכונים? אני גם דיברתי בנוגע להנקה (שוויתרתי עליה בסופו של דבר) עם המכון לרעלים בחיפה ועם המרכז ליעוץ תרופתי בבלינסון שעזרו לי מאוד וחקרו לעומק את הנושא בשבילי...
בהצלחה (-:

למעלה