תאומות בריאות בנות 8
כול התרופות מסוכנות ללקיחה במהלך ההריון, אולם החלק הקריטי הינו במהלך שלושת החודשים הראשונים בהם מתהווה העובר.
אז למעשה נוצרים המומים.
לכן גם נאסר אפילו להחשיף לתרופות כמו כאבי ראש כמו אקמול או אופטלגין כמדומני.
נמנעים מטיפולי שיניים לא הכרחים בגלל ההרדמה שעוברת לעובר.
כול דבר בהריון הוא קריטי לעובר כי עובר מהדם שלך לדם שלו.
איני יודעת מה המומים שיוצר הטופמקס. אני לפני שנכנסתי להריון עברתי יעוץ טרטלוגי בבית חולים הדסה עין כרם וזה היה לפני כ- 10 שנים.
בהתאם לידע שהיה אז המליצו להעביר אותי לטגרטול .
הסיבה שאז היה מירב מחקרים על טגרטול והמומים שהוא יוצר- ויתרה מכך ידוע לאתר את המומים במהלך שלבים מוקדמים של ההריון.
כמו כן, את המומים שהטגרטול יוצר ע"י מתן חומצה פולית מוגברת ניתן היה להפחית.
10 שנים ברפואה זה המון ומצטבר מידע חדש.
כפי שהסברתי קיבלתי טופמקס בסוף ההריון היות ואני יצאת מאיזון בשבוע 26 ובמטרה לנסות ולהחזיר אותי לאיזון התחילו לתגבר אותי עם טופמקס.
הרופאים סברו שהיות והיה עומס על הכבד (טגרטול עובר עיבוד דרך הכבד) טופמקס שעובר דרך הכליות יכול לעזור.
ואכן זה עזר - חלקית.
והכי חשוב הם בחנו את ההשפעות של הטופמקס על העובר - בדקו יחד עם גניקולוגים, יועצים טרטולוגים- וניתנה ההחלטה היתי מאושפזת בבית חולים.
זה ניתן בשבוע 30 להריון שלי והיה להם חשוב לשמר את ההריון ולעצור את ההתקפים.
כפי שאת מבינה כאן מערך השיקולים היה שונה לחלוטין, ונערך עם צוות שלם.
על כן המלצתי, היא לגשת לגניקולוג או נירולוג ולבקש לעבור יעוץ טרטולוגי- בהתאם לתרופות שאת מקבלת כיום.
יעוץ טרטולוגי נותן המלצות איזה תרופה רצויה תוך שיקול טובת האם והמחלה ויותר מכך מה יהיה הכי טוב להריון וחשיפות לעובר !!!!
ואז יחד עם הנירולוג שלך את אמורה לעשות שוב מערך שיקולים האם להשאר בתרופה או לעבור לאחרת בהתאם..
איזה בדיקות לבצע במהלך ההריון, איזה תוסף כמו חומצה פולית וכו'....