אפילפסיה והנקה

lukov

New member
אפילפסיה והנקה

שלום לכולם!
אני חדשה פה, ומהכמה דקות שאני קוראת פה בפורום נראה שהגעתי למשפחה חמה ואוהבת :)
יש לי אפליפסיה מסוג פריימרי אפילפסי שגילו לי בגיל 13. מאז נטלתי דפלפט 500 מ"ג. כיום אני בת 28 והחלטנו בעלי ואני להכנס להריון.
לאורך כל השנים בהם נטלתי כדורים לא היו לי התקפים, ולעולם זה לא השפיע על דגרת חיי.
ברגע שהחלטתי להכנס להריון מיד קבעתי תור לד"ר בוקסר בתל השומר, וממש קיוויתי שאני לא אצטרך להמשיך ליטול כדורים, מה שעלה לאוויר מדי פעם בשיחות מעקב עם נוירולוגים.
כשהגעתי אליה היא אמרה באופן וודאי שאין אפשרות להפסיק את הכדורים הזמן ההריון והוחלט על שינוי תרופה ללמיקטל 200 מ"ג בתור התחלה.
ברגע שקראתי קצת על התרופה נבהלתי מיד, אך היא הרגיעה אותי ואמרה שכל עוד המינון נמוך אין שום בעיה וכי התרופה ללא תופעות לוואי כאלו ואחרות.
בנוסף, שאלתי אותה על הנקה לאחר הלידה. היא אמרה לי שאין יותר מידיי מידע לגבי הנקה עם למיקטל חוץ מאשר שהתרופה עוברת בחלב.
מאוד חשוב לי להניק, והמחשב כי לא אניק ברגע שאלד מאוד קשה עבורי.
האם יש פה מישהי שהניקה עם למיקטל ויכולה לספר לי על זה קצת?
תודה לכל העונות.

chendegabli

New member
למיקטל והנקה

אני כבר כמעט 9 שנים עם למיקטל. ברבות הזמן הגעתי ל-375 מ"ג. ב"ה עכשיו בהיריון שלישי. את הבנות הגדולות לא הינקתי בגלל ההוראות הרפואיות. כל הנוירולוגים שהייתי אצלם אמרו לי שלמיקטל עובר בחלב בריכוז של כ-30% (ריכוז גבוה יותר מבתקופת ההיריון), ולכן ממליצים לא להיניק. אני באופן אישי קיבלתי את זה בצורה טובה, כיוון שאני חייבת לישון רצוף כל הלילה וגם בשעות היום, כך שההאכלה מבקבוק שחררה אותי מלהיות היחידה שיכולה להאכיל את התינוק. בנוסף, ההנקה לא הייתה חשובה לי בצורה היסטרית (עליי לציין שבנותיי קשורות אליי מאוד וגם כשהיו תינוקות קטנות היו קשורות אליי אע"פ שלא הינקתי אותן). מן הסתם גם עכשיו זה יהיה ככה, רק עם בנות גדולות שיוכלו בתקווה להיות לעזר.... אני דווקא רואה יתרונות רבים בהאכלה מבקבוק

מקווה שעזרתי!

דובי1401

New member
כל הכבוד לך חן :)

אין לי ניסיון ... אני גם בדילמות שלי... אנחנו לא עם אותו כדור כך שלא אוכל להמליץ מידע אישי.
רק אוכל להגיד שנאמר לי שטגרטול הוא הכדור שעובר בכמות הכי מזערית בחלב...ולא עושה שום דבר.

chendegabli

New member
זה בד"כ תלוי במה שנותנים לך בהתחלה

אותי אבחנו מיד אחרי החתונה, כך שזה היה ברור שאנחנו רוצים להיכנס להיריון מתישהו, ולכן התאימו לי את התרופה ה"ידידותית" ביותר בהיריון. מה שחשוב הוא להיזהר בתקופת ההיריון ובמיוחד אחרי הלידה מהתקפים. יש נשים רבות (ואני ביניהן) שהטריגר להופעת התקף אצלן הוא הפרת איזון הורמונלי (מעבר לעייפות וכל הבלאגן של הגוף אחרי הלידה), ולכן צריך להשתדל להישמר בתקופה הזו ולא להתאמץ יותר מדי, לישון טוב, לאכול טוב ולהיות רגועים כמה שאפשר....

דובי1401

New member
מעניין....

לאחר הלידה האיזון ההורמונלי מין הסתם משתגע.... מזה אני מפחדת נורא, ממה שיהיה במשך/אחרי הלידה...
אני מקווה שיהיה בסדר... הריון ראשון והכל נורא מלחיץ .....
&nbsp

chendegabli

New member
את צודקת

זה באמת מלחיץ, ואני לא אגיד לך שלא היו לי התקפים אחרי לידות (אני מקווה שלא יהיו....), אבל זה לא אומר שנתנזר ונשבית את קיום העולם..... בקיצור- אני אמרתי שהאפילפסיה לא תנצח את תכנון המשפחה שלנו. אני יודעת שאם לא הייתי עם אפילפסיה יש סיכוי שכבר היו לנו יותר ילדים, אבל ילדים צריכים אמא בריאה קודם כל.... בעזרת ה' יהיה בסדר, תחשבי טוב ותתפללי הרבה.... בכלל, כל חוסר הודאות שאנחנו חיים בו גורם לנו להגיד תודה שקמים בבוקר, להתפלל ליום טוב, ולהתפלל ללילה טוב כשהולכים לישון. נראה לי שמי שחווה את חוסר הודאות ביום-יום מזדהה עם זה יותר מאחרים....

דובי1401

New member
כנראה שרק אנחנו מבינות את זה...

ואת כל כך צודקת.... אין ספק שאני מודה להקב"ה כל יום מחדש ומתפללת לימים טובים ובריאות העובר....
&nbsp
תודה לך חיבוק ענק

למעלה