אפילפסיה בצבא

אפילפסיה בצבא

שלום, אני בעל פרופיל 45 עקב אפילפסיה ומטופל בכדורי DEPALEPT 200 mg פעמיים ביום. לפני כחודש וחצי קיבלתי התקף פוקלי והנוירולוגית הפנתה אותי לצילומי CT ו EEG. עשיתי סך הכל במהלך חיי צילום EEG בשינה ו-EEG לא בשינה ותוצאותם היו תקינות ובכל זאת "הוכרזתי" כחולה אפילפסיה. ההתקף הראשון והאחרון שלי היה בגיל 16 ואני היום בן 20. רציתי לדעת האם ההתקף הפוקלי ישנה משהו לגבי המדיניות שלי כרגע בשירות הצבאי?

n3o3a3

New member
היי יניב...

בתגובה לשאלה שלך, לי יש אפילפסיה הרבה יותר קשה משלך אך גם אני עשיתי צבא. 8 חודשים לפני השחרור שלי היה לי התקף ומה שקרה איתי זה שהביאו אותי לוועדה רפואית בתל-השומר והורידו לי את הפרופיל ל-24 ושחררו אותי מהצבא. אם זה מה שיקרה לך ואתה תרצה להמשיך בצבא אתה יכול לעשות כמה דברים: א. לערער על ההחלטה שלהם ולהגיע לעוד וועדה ולנסות להוכיח שאתה כשיר להמשיך בשירות הצבאי. ב. להמשיך את השירות בהתדבות (כמו שאני עשיתי...). מקווה שעזרתי לך קצת - ושהכל יהיה בסדר. נועה.

h a l o m o t

New member
על בדיקות EEG...

הן באות לנסות לראות איפה הבעיה במוח.. איפה ההפרעה, מה לא תקין ובאיזה רמה כדי להתאים את הטיפול, יכול להיות שחוסר התקינות במוח שלך מתבטאת רק בזמן התקף ולא בצורה רצופה ובגלל זה לא רואים כלום, גם אני עשיתי EEG אחרי כל התקף וEEG בשינה לאחרונה והכל היה תקין, זה לא אומר כלום... EEG תקינים אין בכוחם לשלול, EEG לא תקין יש בכוחו לברור. ולגבי בדיקת CT היא נועדה כדי לראות אם האפלפסיה לא נגרמת מאיזשהן סיבות אחרות (גידול וכו'..) גם שלי יצא תקין, זה גם לא קשור במיוחד... כנראה זה גנטי אצלך. בקשר לצבא, לי היה התקף בבקו"ם והסתפקו בלתת לי פרופיל 45. זה מאד קשור במוטיבציה לשירות שלך, אתה יכול להוציא 21 בקלי-קלות. סביר שתקבל 24...

CT זו בדיחה, זה מעצבן אותי.../images/Emo46.gif

כיום מסיבות קמצנות ויציאת ידי חובה שולחים אפילפטים לצילומי CT . זה חסר כל ערך, רק MRI רואה את מיבנה החומר של המוח.

mori17

New member
נצל"ש

עשיתי בדיקת EEG בשינה ויש לי פעילות...זאת אומרת שיש לי עדיין אפי' למרות שאין לי התקפים? מורי

h a l o m o t

New member
ממ...

אם היה לך איזשהו התקף בחיים שלך ואין שום גורם חיצוני או זמני שנמצא (גידול או משהו כזה..) ויש עבר משפחתי אז זה גנטי, מה שאומר שנולדת עם זה ותמותי עם זה... כך שהמצאותם של התקפים או של מוקדים או אי המצאותם לא משנה כל כך את המצאותה של המחלה, המצאותם של מוקדים בEEG עוזרת לרופאים קצת להבחין ולדון על זה, זה הכל.

לא, לא, לא מדויק

יש עבר משפחתי אז זה גנטי, נכון אם אין שום גורם חיצוני או זמני שנמצא, יש סיכוי בהתאם לסוג האפילפסיה, ולאחר טיפול תרופתי של שנתים ללא התקפים, יש סיכוי של 60% לכניסה להפוגה ללא תרופות.

וגם רציתי להוסיף

שזה שהבדיקה יצאה תקינה זה לא אומר שאין אפי` אנשים נוטים לטעות בזה וזה לא נכון

mori17

New member
בקשר למשפט הראשון...

אני יודעת שעצם זה שאין לי התקפים לא אומר שאין לי אפילפסיה אז אם יש פעילות זאת אומרת שיש עדיין אפילפסיה... מורי

Son Gocu

New member
היי

לי היה התקף לפני כמעט שנה, נראה לי זה נקרא "גרנד מל", ולא הורידו לי פרופיל(שהוא 45 מתחילת הצבא ועד עכשיו, שזה שנתיים 5). השאלה שלי היא מה היא המדיניות שלך לשירות הצבאי?

למעלה