אפילפסיה אצל כלב

נעה 24

New member
תודה לכולם....

שני דברים.... הראשון כיצד אני יכולה לפנות לדר קישון.... השני לגבי שאלת הקצף מהפה, הרופא אמר לי שבזמן ההתקף היא פולטת רעלים מהגוף מה שנשמע לי מאוד טיפשי . כי כמו שזה נראה לי זה פשוט רוק מוקצף. מכוון שעברתי הפלה של עובר שלא התפתח התחילו לבדוק האם יש קשר להימצאותה של היפיפיה שלי בבית הן מבחינת טפיל בצואה והן מבחינת מחלת הנפילה. אני פוסלת את הדברים הללו על הסף ולכן פניתי בשאלות אלו אליכם. התעודדתי לשמוע שהכלבה אינה חשה דבר במהלך ההתקף כנראה שהכאב הוא אצלי תודה על ההענות נעה.

נעה 24

New member
אפילפסיה אצל כלב

אני לא יודעת אם זהו הפורום הנכון.... ניסיתי בפורום כלבים אבל שם רק שפטו אותי ולא ממש ידעו לעזור לי. יש לי כלבה בת שלוש שנים מתוכם שנתיים מאובחנת. אנחנו לא מצליחים לאזן אותה למרות שהיא מקבלת שלוש פעמים ביום פנוברביטול ועוד פעמיים kbr . בארץ הוטרינר אמר לי שהיא יכולה לחיות כך כל חייה ולא אמורה להיות שום בעייה עם העניין. לפני שנה עברנו לארצות הברית ומאז המצב רק החמיר . והיא אינה מצליחה להסתגל למזג האוייר אנו נעים בין תקופות בהן יש התקף כל יום לבין פעם בשבוע. אני מרגישה שהיא סובלת ההתקפים הם שונים, ארוכים יותר ולאחר מכן היא לא מאופסת לפחות שעה. מידי פעם היא מאבדת את הראייה והשמיעה לשעתיים אבל לאחר מכן חוזרת להיות כלבה חייכנית ומקסימה. הווטרינר אומר שאין מה לעשות בנדון. אך לי מאוד קשה לראות אותה סובלת. האם יכול להיות שלא נצליח להאזן אותה לעולם? מישהו מכיר ואולי וטרינר טוב בניו גרזי? כיצד אני יכולה להקל עלייה בזמן ההתקף או לאחריו? האם הקצף שיוצא לה מהפה יכול להזיק לתינוק שנוגע בו? אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון ומקווה שמישהו יוכל לעזור לי. נעה

לנועה - יש אתר שהוא משתתף בו

אני לא יודעת אם מותר לי להגיד פה באיזה ... אז אני אכתוב לך בתיבת מסרים כי יש לי גם כלבה שהייעצתי בנושא הריסת הבית שלי ולא ויתרתי עליה אסור לדעתי לוותר על בעל חיים בקלות זה אחד הדברים הנפלאים שיש החבר הטוב של האדם על תוותרי עליה חלום חיי הוא ללמוד אילום ושיקום בני אדם באמצעות בעלי חיים זה הדבר הכי מופלא בעולם בעיניי - לא לוותר יקירה אני אברר וארשום לך במסרים

נעה 24

New member
תודה, אני מחכה למסר

ממך. האמיני לי אני לא מוותרת עלייה וזו הסיבה שאני מחפשת תשובות. עוד בארץ התמודדתי יפה מאוד עם המחלה והתעקשתי לקחת אותה עימי לארהב למרות הסייגותם של החברה של בעלי( ועד שמצאתי בית שמוכן לקבל אותה בכלל פרחה נשמתי ) מה שמפליא אותי זה הקלות בה קבע הווטרינר כי הטיפול בכלבה הוא מעיק ויקשה עליי לתפקד שתתרחב המשפחה והתשובה המטופשת שנתן לגבי הקצף.(היא נבדקה על ידי שניים שונים ) זה נכון שהיא מאוד תלוייה בי(שייש התקף בעלי תקוע באדמה לא מסוגל לעשות כלום) אני מודה שהחיים שלי סובבים סביבה ואין לי שום בעייה עם זה . מה שאני מעניקה לה הוא אפילו לא חצי מהאהבה שאני מקבלת חזרה. לילה אנא השתדלי להשיג לי את הפורום של דר קישון במהרה תודה נעה

נעה 24

New member
לילה תודה, ישנה בעייה עם

עם כניסה לאתר של ידעות אחרונות מארהב זה בתשלום וצריך ללעשות מנוי לאתר שלהם. ידוע לך על דרך אחרת או פורום יעוצי אחר לבעלי חיים בו יענה לי ווטרינר?

ברור שאפשר לטפל בה!

ד"א: היא ממש מותק של כלבה!! יש לי ידידה וטרינרית בארץ (שהיא בין היחידות מסוגה בארץ), אני יכולה לשאול אותה ספציפית על אפילפסיה של כלבים. אבל בינתיים, תרופות של אנשים הם אפקטיביות גם אצל כלבים (במינונים קטנים יותר, כמובן) דוגמה- בבעיות נפשיות של דיכאון אצל כלבים, סוסים ותוכים- משתמשים בפרוזאק ופריזמה. עוד דוגמה- כימותרפיה של כלבים(היה לי כלב קטן ומתוק עם סרטן בעמוד השידרה) זהה לזו של אנשים והם בדרך כלל מגיבים לטיפול טוב יותר מאנשים. אפילו לעובדה שהכלבה שלך קטנה בגודל לא גורמת לעודף סיכון (אלא אם-כן מדובר בהרדמה מלאה...). לדעתי הגישה של הוטרינר בניו-ג'רזי שונה מזו של מרבית הוטרינרים בארץ, כנראה בגלל שיטת "פס היצור" האמריקאית.... לא משנה. שיהיה לך ולביתך המאומצת בהצלחה!

לא ידעתי האמת שאי אפשר להיכנס

תנסי דרך אתר החיפוש של GOOGLE להיכנס לד"ר קישון ואולי תצליחי ישירות להיכנס... בהצלחוחה

תני לה ממני קשקוש גדול בזנב

נשיקה ענקית באף ולקוק גדול ביותר ... אני כבר אוהבת אותה בשם כל האנשים שאוהבים בעלי חיים

נעה 24

New member
תודה לכם אנשים יקרים

הצלחתי להכנס לפורום, מסתבר שרק קריאת העיתון היא בתשלום...(וגם זה לא ממש ברור) הכנסתי הודעה ואני מקווה שיוכלו לעזור לי. כי כרגע חיי סובבים סביבה בפחד יומיומי והקושי הכי גדול מבחינתי זה שאני לא יודעת מה באמת עובר עליה והאם היא סובלת. תודה לכולם אשמח לעדכן ברגע שיהיו לי תשובות אנא החזיקו אצבעות לי ולקטנטונת שלי נעה.

מחזיקים מחזיקים ../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif../images/Emo107.gif

ואני אישית מאמינה מכל הלב שהמצב יסתדר תעדכני בסדר???

qt1

New member
הופלה נועה מקבלת שם תשובות מעולות

, עושה רושם שיהיה בסדר!

בטח בסדר קיוטי הלינק שלי על שם

הכלבה שלי הרי קוראים לי סמדר .. חחח... אני מטורפת על בעלי חיים כל מה שקשור אליהם ממיס אותי מודה...

qt1

New member
היי נעה וברוכה הבאה../images/Emo39.gif

לי עד לא מזמן היה כלב לברדור עיוור שאימצתי מתנו לחיות לחיות,אני יכולה להבין את הכאב שלך כשאת רואה את הכלבה שלך סובלת,ואני לא ממש יודעת מה ליעץ לך, לצערי...
כדי למצוא וטרינר טוב בניו ג'רזי, כדאי שתשאלי בפורום ישראלים בארה"ב, אולי שם ידעו? צר לי על שאינני יכולה לעזור,אין ספק, מצב לא נעים.

חייםלוי

Member
מנהל
ערב טוב תבדקי את האתר

הזה (תחפשי בעמוד את המילה epilepsy ע"י ctrl+f ותיבת המילה. יש שם חומר על אפילפסיה אצל כלבים. מסתבר שזו תופעה נפוצה.

נעה 24

New member
תודה רבה על התגובות....

לצערי זה לא ממש עזר לי. הייתי מעוניינת לדעת אם הכלבה סובלת במהלך ההתקף עצמו או אינה מרגישה דבר? קבעתי תור לרופא ממומחה לאחר התייעצות עם הווטרינר . הוא טוען בניגוד לווטרינר בארץ שלא ניתן לאזן אותה ומכוון שהיא כל כך צעירה שנשקול להרדים אותה ולחסוך ממנה שנות סבל. מכוון שאני מוכנה להמשיך לטפל בה כל עוד אדע שהיא לא סובלת, החלטתי לקחת אותה לצילומי ראש מקיפים ובדיקות דם כלליות שיבדקו האם ניתן לעשות משהו. היום חשבתי לעצמי איך ייצור כל כך קטן ומקסים יכול לסבול כל כך , הלוואי והייתי יכולה לקחת ממנה את הכאב. אנא החזיקו לי אצבעות שהכל יהייה בסדר תודה נעה של צ'יקה .

חייםלוי

Member
מנהל
אנ לא יודע איך זה אצל כלבים

אבל בתור מי שעבר כמה התקפים - זה לא כואב. ייתכן שיש לה חרדה אבל בזמן התקף נמצאים בחוסר הכרה. לא נראה לי שצריך ל"הרדים" את הכלבה בגלל זה. תחפשו וטרינר אחר שמוכן לעבוד ולחפש פיתרון ולא להתחמק ע"י הרדמה.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo32.gif אם מזכירים את ד"ר קישון

הרי השותף שלי בפורום יידיש תרגם דברים נבחרים מכתבי אביו אפרים קישון והספר יצא עכשיו בהוצאה גרמנית שמתעסקת בתרגום ליידיש של יצירות שונות. כך תרגמו שם את הנסיך הקטן, את סיפורי האחים גרים ועוד.

למעלה