אפילפסיה-אלצהיימר

אפילפסיה-אלצהיימר../images/Emo35.gif../images/Emo23.gif

בגיל מבוגר מתמודדים עם שתי בעיות נפילה רצינית בזיכרון ואפליפסיה לאורך שנים מה לעשות

היי

בשנים האחרונות יש יותר ויותר מודעות לבעיה של אפילפסיה ב"גיל השלישי". באי"ל תרגמנו חוברת מיוחדת בנושא הזה שיצא בארה"ב. חשוב מאוד להתייעץ עם נוירולוג גריאטרי, כל' מומחה לנוירולוגיה דוקא אצל אנשים מגיל 60 ומעלה. לצערי אין ניסים, אבל התאמה נכונה של תרופות יכולה לעזור. חשוב מאוד לקחת בחשבון את כל התרופות שבן אדם נוטל עבור בעיות רפואיות שונות. לפעמים יש איטראקציות בין תרופות ולפעמים ריבוי תרופות בעצמו פוגע בזיכרון. בהצלחה, חני

hashy

New member
להדאיג את עב"מי הצלחתם, להרגיע אותו

לא ממש... האם יש קשר בין אפי לאלצהיימר? יש אפילפסיה שניגרמת מזיקנה? האם יש קשר בין אפילפסיה לאיבוד הזיכרון [אם כן זה מסביר הרבה מאד דברים ששכחתי...LOL]? תרגיעו אותו!!!

ufo11

New member
אני ממש ממש מודאג עכשיו. אני לא

רוצה לגדול בידיעה שזה מה שהולך לקרות לי:(((((

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא מודאג ואני הרבה יותר קרוב

בגיל ממך. האמת שחוץ מלקחת את הכדורים פעם ביום אני בכלל לא מתייחס, בשום דרך שהיא אל "המחלה". היא לא קיימת בשבילי. ולכן אני גם לא מודאג מה יהיה כשאגיע לגיל הנ"ל. לפחות לא במה שקשור לאפילפסיה.

ufo11

New member
גם אני חי עם האפילפסיה ואין לי בעיה

עם זה. הפחד שלי הוא מאלצהיימר האם יש קשר בין אפילפסיה לאלצהיימר? זו מחלה נוראית...פשוט נוראית.. ואם זה מה שהולך לקרות לי כתוצאה מאפילפסיה... אז... טוב אני לא אמשיך

TheDarkPheonix

New member
היי מושי

היי מושי, כמה שאני יודע אין קשר בין שתי "המחלות", אז אתה יכול להיות רגוע. אם אתה מבין קצת בפיזיולוגיה אז ככה: אפי פוגעת בנוירונים ובנוירוטרנסמיטרים שבמוח, לא יותר מזה. אלצהיימר - שהוא תורשתי אגב,
,פוגע בתאים הסומטים סנסורים במוח הקידמי בעיקר וגם באונת העורף בחוש הראייה. אין קשר בין שתי "המחלות" אז אתה יכול להרגע. אגב, אם למדת קצת על גנים רציסיבים ודומיננטים אז תבין שהסיכויים לחלות באפי בתורשה גם אם שני ההורים "חולים" הם לא 16% אלה יותר לכיוון ה5%. באלצהיימר זה צריך להיות בחישוב גס מאוד משהו כמו 2%.

ufo11

New member
אני בכלל יודע שאם שני ההורים חולים

באפילפסיה, אז הסיכוי שלילדים יהיה הוא 2.4 - 4 אחוז. אני יודע שזה מה שגורם אלצהיימר, פשוט זה נורא הפחיד אותי. כי כבר ראיתי תופעות של אלצהיימר וזה פשוט נורא...

למעלה