אפיית ג'חנון- שאלה.

אפיית ג'חנון- שאלה.

האם אפשר לאפות ג'חנונים בתבנית אלומיניום חד פעמית (מכוסה בנייר אלומיניום)?? אני צריכה להכין לשבת כמות היסטרית של ג'חנונים ואין לי סיר בגודל מתאים.

סנאית 12

New member
יש מתכון של זיוי האחת וזהו בקישורים

שם תכנסי לסדנאות און ליין,ותמצאי את הג'חנון שלה, היא מכינה בתבנית אלומיניום חד פעמית ויוצא לה משגע.

גחנון כן אפשרי בהחלט כנסי לקישורים

להכנס לקישורים בכחול כאן ובקישור הבא >>> סדנא לגחנון + מתכון <<< בהצלחה

חחח רשום גם על התמונה גם בקישור אך

הכנסתי 22 ג'חנונים די גדולים הגדילי התמונה וראי בקישור השני אני מראה איך לכסות התבנית בהצלחה

זיוי...את פה במקרה??

יש לי עוד כמה שאלות ותהיות.. שמתי לב שאת מרפדת את התבנית בנייר אפיה- גם מעל הג'חנונים.... האם זה נכון? האם ניתן לאפות את הג'חנונים ב 2 שכבות? (אני צריכה לאפות בערך 50 ג'חנונים) את תבנית האלומיניום- את מניחה על תבנית התנור- במרכז התנור או בתחתית? והביצים? (אני צריכה לאפות גם כ 50 ביצים). אני בדר"כ מרפדת את תחתית הסיר בפיתות- האם יש צורך? בכמה מעלות את אופה את הג'חנונים? האם את מוסיפה מים?? (אני לא אוהבת להוסיף) ועוד התייעצות קטנה- אני אוהבת לאפות את הג'חנונים עם דבש... וכבר המון זמן אני משתעשעת ברעיון של לטמון בין הג'חנונים תמרים יבשים האם נראה לך מתאים?? SORRY על כל השאלות- פשדוט מעולם לא אפיתי כמות כזאת היסטרית של ג'חנונים בבת אחת ואני מפחדת לפשל הפעם.

היי כן אני כאן בוקר טוב 50 זה יפה

שאלה לי אלייך זה ג'חנון שאת מכינה? אני מציעה לך כמו אחותי לאפות בשתים שלוש נגלות אחותי מכינה כמויות ענקיות מכינה כל פעם בנגלה ובליל שישי רק לחמם על טמ' נמוכה בכדי שהייו חמים לבוקר אני מעודי לא הכנתי כמות כזו גג 30 וגם זה הרבה אז בשתי שכבות זה כבר נראה קצת יותר מידיי כמו שאמרתי תכיני ותאפי בשתי נגלות את תודי לי אוקי בתבנית גדולה אני מניחה 2 דפי נייר אפייה וגם מעל וגם נייר כסף בכדי שיסגר היטב ועל זה עוד תבנית גדולה בכדי שיסגר היטב היטבבב וללא לחם או פיתות אפעם לא ראיתי שזה נחוץ- סורי למי שכן שם וללא מיים בשביל מה מיים??? בייצים בתבנית בנפרד עם קצת מיים בחצות הליל מעבירה לתבנית עם הגחנון ומכסה היטב היטב כן מניחה על תבנית גדולהההה של התנור (כך יותר יציב) וכן באמצע התנור חום של *70 *90 מע' אני לוקחת ללב את הגחנון בחצות או לפני שינה בודקת שלפחות חצי מהעבודה נעשתה כלומר חצי גחנון כבר כימעט חום בהיר - עד הבוקר יהייה שזוך חתיך אוקיי אם את אוהבת דבש סבבה תוסיפי ובקשר לתמרים וואווו נשמע נחמד מעודי לא ניסיתי את צריכה לדעת עם האורחים שלך אוהבים מתיקות את יודעת מה אולי חצי מהכמות תוסיפי חחחחחח מעניין אני למשל לעולם לא אעיז ואעשה עם חמאה - פשוט לא ילך אצלי בהצלחה ושהייו רק שמחות

היי ../images/Emo13.gif שמחה שאת כאן..

כן- אני מכינה אותם לבד.. הפעם הכנתי את הבצק לראשונה בקיצ'אן אייד ויצא חבל"ז... ממש בצק מעולה. ואני מכינה אך ורק עם חמאה.. אני שוקלת בכל זאת לאפות אותם ב 2 שכבות מכיווון שאני מאוד קצרה בזמן ואני לא יודעת אם אוכל לאפות בפעמיים... ואני גם זקוקה לתנור שיהיה פנוי לאפיית העוגות ושאר הדברים שאני מכינה. (ביום חמישי בלילה אני אופה את העוגות ובשבת בבוקר ממש לפני הארוח אני אופה פיצות- אז לאפות את הג'חנונים ביום רביעי בלילה זה קצת מוקדם מידי לא?) הענין אצלי הוא שאני מכינה ג'חנונים יחסית קטנים אז אולי אצליח לצופף יותר ג'חנונים בשכבה אחת. ואולי באמת אהיה הרפתקנית ואכניס קצת תמרים. מה יכול להיות רע? אצלינו כן אוהבים מתוק... בדר"כ אני אופה כ 10-15 ג'חנונים ומציפה אותם בכ 3/4 כוס דבש...כך שזה במילא תמיד יוצא מתקתק.. גם חשבתי פעם להחליף את הדבש בסילאן...ואז הג'חנונים יצאו עם טעם מעושן קלות של הסילאן... אבל זה נסיון לפעם אחרת...

יש כאלה שמכינים עם סילאן ולהכין את

הגחנון עוד היום או מחר זה בהחלט נהדר תאפי נאמר חצי מהכמות היום בלילה עד הבוקר ומחר בלילה עד הבוקר וכך התנור ישאר כולו עבורך מקסימום תקפיאי עד צהרי יום שישי כך לפחות את יודעת שחצי מהכמות מוכנה או שאולי תעזרי בשכנה או שכן טוב
בקשר לתמר אכן פרי מעניין וטעים אך שימי לב לתוספות שיש לך לג'חנון עגבניות סחוג' האם נראה לך אני מציעה לך שרק חלק מהגחנון תנסי כי ילדים לא נראטה כלכך ירצו
מזל טוב
בהצלחה

להקפיא את הג'חנון מוכן??

כבר הכנתי חלק מכמות הג'חנונים- גלגלתי והקפאתי לפני האפיה... אבל ניתן להקפיא אותם מוכנים?? זה יוצא טעים באותה מידה?

אני חושבת שהטעם לא משתנה

אני אומרת לך אחותי מכינה כמיות ומוכרת אופה חצי אפייה והמשך בבית מסדרת את הגחנונים בתבניות קטנות חד פעמיות ואחרי האפייה כשמתקרר מכסה היטב ומקפיאה וכך מוכרת קפואים חצי אפויים ובליל שישי הם ממשיכים באפייה ולחלק היא אופה לגמרי (תל-אביבים עצלניים) הם מוציאים את הגחנון בלילה ובבוקר לתנור כך הבנתי ממנה היא כרגע לא בארץ הייתי שואלת אותה אולי תנסי כמות קטנה עוד היום אפילו עכשיו אם את בבית נסי אני חושבת שזה הפיתרון האידיאלי עבורך בהצלחה

זיוי..שאלה אחרונה- אני מבטיחה!!

נזכרתי שאני יכולה להשאיל פלטת שבת גדולה.. האם אפשר לאפות עליה את הג'חנונים?? ואז תבנית אחת תהיה בתנור כל הלילה והשניה על הפלטה.. אפשרי?

היי טיפטיפ מצטערת רק עכשיו ראיתי

לגבי פלטה אין לי פלטה ואין לי מושג אך נראה לי כמו ששמים סיר לחמין אולי תנסי לשים התבנית חד פעמית בתוך תבנית של תנור או כל תבנית שמתאימה לפלטה מתחת לחד פע' או אולי איזו (באלטה=אריח מקרמיקה) מתחת לתבנית החד פע' אני ממש מצטערת שלא יכולה לעזור לך אולי יש כאן אנשים שמשתמשים בפלטה ואולי הם יכולים לענות לך שהייה לך בהצלחה ואני במקומך אופה אותם או לפחות חצי מהכמות כבר הלילה או מחר במשך היום לילה טוב

עוד משהו מה בנוגע לטורבו בתנור

האם יש לך טורבו? את יכולה להשתמש בטורובו ולהכניס 3-2 תבניות ועל פעולת הטורבו שתי התבניות יאפו כך נראה לי לפחות או שתבקשי ממי שמשתמש בפלטה לעזור לך כאן

האמת היא ש...

אני שונאת את הטורבו... אני ממש לא אוהבת את הפונקציה הזו. וגם יש לי להכניס תבנית ביצים עם הג'חנון כך שמילא אין לי מקום

תחלקי את הביצים לשתי התבניות

ואף רצוי שתרתיחי אותם קודם בסיר על הגז ככה לפחות את יודעת שהן בשלות ומוכנות עיניין המים על פלטה נראה קצת מוזר הכי טוב אם יש לך סיר גדול גדול כמו 10 ליטר כזה גדול של חמין תסדרי את הגחנונים בסיר וככה תיהיי שקטה למרות שלא נראה לי בעיה עם תבנית חד פע'

למעלה