אפייה עם טוסטר אובן

אילנית5

New member
אפייה עם טוסטר אובן

אני מעוניינת להתחיל לאפות עוגות ועוגיות אך בתור משתמשת בטוסטר אובן רציתי לדעת האם אני צריכה להתייחס אחרת לחום התנור כפי שמוצע במתכונים או שמא אחרת כמו כן איך להתייחס לזמן האפייה????? עזרו לי להפסיק לשרוף עוגיות או להגיש אותן נאות... תודה

אפייה נכונה

אכן, בטוסטר אובן האפייה- גם הזמנים וגם הטמפרטורות- משתנים. זאת בגלל שחלל האפייה קטן יותר והמרחק מגוף החימום קרוב יותר. לא ציינת אם הטרמומטר שלך הוא במספרים או במעלות, אבל אניח שמצויינים מספרים. באופן עקרוני כל טוסטר מתנהג אחרת- גם בגלל גדלים שונים מפירמה אחת למשניה, וגם בגלל גופי החימום השונים מתנור אחד למשניהו. ישנם טוסטרים שמצויידים בטרמוסטט עם מעלות צלסיויס- ואז אין שוני בטמפרטורה ובמשך האפייה. לאפייה בטמפרטורה של 180 מעלות (חום בינוני- הנפוץ ביותר לאפייה) השתמשי בחום מספר 6 (מתוך 12) או באופן יחסי אם יש לך פחות מספרים. משך זמן האפייה משתנה, אם מדובר בעוגיות, אפשר לבדוק לפי צבען ותפיחתן, אך באופן כללי, משך בזמן מתקצר ב 1/4. (40 דקות הופכות ל-20, 20 דקות הופכות ל-15 וכו`).הדבר נכון גם לעוגות. הדרך הטובה ביותר היא לנסות ולהכיר את התנור באופן אישי, ועל סמך כמה ``נפילות`` (מה לעשות, זה גם שלב ההיכרות עם תנורים תעשייתיים), להתאים את הטמפרטורה והזמנים. בהצלחה

אילנית5

New member
תודה רבההההההה

היום אני אנסה שוב את כוחי. מקווה שייצא טעים - יש אורחים.... המון תודה :)

למעלה