אפוסטיל

shosh110

New member
אפוסטיל

ראשית תודה רבה לכם. הקריאה פה עוזרת לנו מאד.
אנחנו בשלב איסוף המסמכים.
בן זוגי אזרח אנגלי שנולד בקונגו.
יש לנו תעודת לידה מקורית בצרפתית מקונגו.
לא מצליחה להבין מה אני צריכה עכשיו?
אפוסטיל? תרגום?
מתורגמן מומסך מאנגליה שתירגם מצרפתית לאנגלית - זה מספק?
לגבי תעודת יושר ומסמך רווקות, אני מבינה שאם זה באנגלית, אין צורך במשהו נוסף,
האם נכון?
האם גם כאן אפוסטיל?
תודה רבה

Jkamm

New member
אימות מסמכים מקונגו

כל מסמך רשמי ממדינה זרה צריך להיות מאומת, כדי שיוכר בישראל.
כיוון שקונגו אינה נותנת אפוסטיל, יש לאשר את תעודת הלידה מקונגו [וכל מסמך נוסף שהוצא בקונגו] בשרשרת חתימות:
1. להחתים את התעודה במשרד המשפטים בקונגו.
2. להחתים את התעודה במשרד החוץ של קונגו.
3. להחתים את הנציגות הישראלית - אין נציגות ישראלית בקונגו, אך מי שמטפלת בזה היא השגרירות הישראלית בקמרון - תפני אליהם [[email protected]]
צריך לתרגם את התעודה לאנגלית או לעברית [אפשר לבד], ולקבל לתרגום אישור מנוטריון ישראלי [אפשר לקבל אישור לתרגום בכל נציגות ישראלית - לכל קונסול יש סמכויות של נוטריון].

גם לתעודת יושר ואישור רווקות צריך לקבל אישור [אפוסטיל או שרשרת חתימות]:
אם הם הונפקו בקונגו - צריך את אותם האישורים שפירטתי לעיל.
אם הם הונפקו באנגליה - מספיק להוסיף להם חותמת אפוסטיל [באנגליה כמובן].
יוני קם

shosh110

New member
תודה על המענה המפורט ושאלות המשך

הבחור לא היה בקונגו מגיל 10. נשמע לי לא הגיוני שהוא יצטרך לנסוע עכשיו לקונגו
כדי לבצע את שרשרת החתימות.
האם לדעתך/ לידיעתך שגרירות קונגו בבריטניה תספק שרות כזה?
האם מישהו נוסף כאן בפורום נתקל במקרה דומה?

Namush1

New member
לנו היה נסיון מסויים שכזה

קודם כל, עברנו את התהליך הראשוני לפני יותר משנתיים, והשתנו דברים מאז אז לקחת בערבון מוגבל את הדברים שלי. בעלי צרפתי, נולד בויאטנם וחיינו 7 שנים לפני המעבר לארץ בסין, אז -
  1. תעודת לידה - למרות שהצגנו מסמך מיוחד מממשלת צרפת, היא לא התקבלה ודרשו תעודת לידה מויאטנם. למשרד הפנים לא משנה כמה מסובך זה להשיג מסמך לאדם בהמדינה כבר לא מכירה בקיימותו. המזל שלנו היה שיש לו עדיין משפחה שם, מה שמאוד עזר עם התמרונים, ולא היה צורך בנוכחות שלנו. כמו שהעו"ד ציין, עדיין תהיו חייבים להעביר את המסמך בשרשרת האישורים הנדרשת בשל חוסר בחותמת אפוסטיל.
  2. תעודת יושר - יש להביא מהמדינה בה הוא שהה בשלוש השנים האחרונות. גם עם זה עשו לנו קונצים והיינו צריכים לבקש מהסינים מסמכים מיוחדים כאלה כשכבר לא היינו שם... שוב למזלנו חברים טובים שמתגוררים שם עזרו עם זה, בצירוף יפוי כוח.
זהו ממה שרלוונטי.
אגב כפי הזכור את ההצהרה על אמיתות המסמכים שהוגשו היינו צריכים לחתום מול - או הפקידה במשרד הפנים או מול עו"ד...לא זוכרת בדיוק. אבל כמעט בטוחה שלא היינו צריכים לחתום מראש.

בהצלחה. :)

למעלה