אפונה

• פותח הנושא merf
  • פורסם בתאריך

merf

New member
אפונה

מחפשת רעיונות לקציצות/פשטידות/ כל דבר טעים עם אפונה. רק לא סלט בבקשה - משהו מבושל... תודה :)

pirge

New member
אפונה מוקפצת עם סילאן ושקדים-מעדן

אפונה ירוקה שקדים וסילאן מבשלים אפונה במים רותחים ומרככים. לא מדי. האפונה צריכה להשאר פריכה. מטגנים במחבת--ב- 3 כפות שמן זית --3 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים. מוציאים לצלחת.-- באותה מחבת משחימים שקית של 100 גרם שקדים מולבנים. מוסיפים בחזרה את הבצל והאפונה המסוננת. מוסיפים 3 כפות סילאן תמרים מלח פלפל שחור מערבבים דקה או שתיים. טועמים ומשפרים טעם. מי שאוהב עשבי תיבול יוסיף כ-3 כפות.

pirge

New member
כמו שקשוקה מאפונה ביצים "עין"ונקניק

לבשל ולרכך אפונה--להשאיר פריכות. לטגן 2 בצלים קצוצים ב-3 כפות שמן זית---ולהזהיב להוסיף 800 גרם אפונה מרוככת- ולבחוש ביחד. להוסיף מלח, פלפל שחור וכפית כורכום.מי שאוהב שמיר יוסיף כף של שמיר קצוץ. להוסיף כמה כפות מים כדי שהאפונה לא תישרף. לסדר כמה גומות באפונה ולשבור לתוכן ביצים שלמות להמליח בקורט מלח את הביצים. לכסות במכסה, ולבשל על להבה קטנה עד שהביצים יהיו מוכנות. מי שלא אוהב ביצים עין יקשקש את הביצים ביחד עם האפונה. אפשר לטגן קוביות נקניקיות סנפרוסט ולהוסיף.

merf

New member
../images/Emo105.gifכמה מגניב!

נראה לך שזה הולך גם עם גבינות? במקום נקניק? ושאולי זה יכול להיות גם קר? (אני יודעת שאני מושכת לכיוון של פשטידה... זה הרפלקס...) תודה :)

pirge

New member
אומלט גדול מלא כל טוב.../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

אומלט עשיר רעיון שבא לי עכשיו.....בשבילך..
לטגן 2 בצלים ב-3 כפות שמן זית לטרוף 4-5 ביצים כמו לחביתה. להוסיף לחביתה: פרוסת לחם חתוכה לקוביות תפוח אדמה אחד מבושל חתוך קוביות לחתוך גם בצל ירוק כ-3 עלים כוס אפונה מבושלת קוביות גבינה מלוחה עדינה מלח,פלפל כשצד אחד מושחם היטב, הופכים לתוך צלחת גדולה ומחליקים כדי לטגן את הצד השני.

Rebeccan

New member
אפונה קפואה - לא לבשל, רק לחלוט

מספיק לחלוט במים רותחים - אפשר לשפוך על האפונה מים רותחים לסנן - ולהוסיף לסלט ירקות, לפשטידה וכו' אין צורך לבשל (איבוד ויטמינים) פרינצסה
בגן הפרחים

pirge

New member
מגניב? אז קחי עוד אחד בנענע../images/Emo140.gif

אפונענעו pirge / מתכונים ו 08:08 | 05/02/05 20:28 | 13/10/04 ועוד מתכון אפונהו pirge / מתכונים ו אפונה בנענע 800 גרם אפונה מרוככת-אבל קריספית 20 גרם חמאה או מרגרינה מזולה כפית סוכר חום שן שום כתוש מלח פלפל שחור גרוס 4 גבעולי נענע שמים בסיר חמאה וממיסים אותה. מוסיפים את האפונה ואת יתר החומרים.( חוץ מהנענע) מכסים את הסיר למשך 7 דקות. בוחשים מדי פעם. מסירים מהאש ומוסיפים את הנענע.

pirge

New member
פשטידת תפוחי אדמה ואפונה

פשטידת ירקות וגבינות להכניס לקערה: בצל אחד בפרוסות חצויות --אין צורך לטגן. 5 ביצים טרופות במזלג כוס קמח רגיל רבע כוס שמן לערבב לבלילה. להוסיף: קילו של רבעי תפוחי אדמה מבושלים ורכים (לא יותר מדי)שאפשר לנעוץ מזלג. להוסיף 2 כוסות אפונה מרוככת-פריכה. להוסיף 200 גרם גבינה פטה שמנה ו-200 צהובה מגוררת להוסיף קורט אגוז מוסקט, מלח,פלפל, כף גדושה תבלון עשבי תיבול של קנור לפשטידות. או עשבי תיבול טריים. בוחשים בעדינות ואם צריך מוסיפים מעט מים. טועמים ומשפרים טעם. אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות או עד לצבע זהוב חומי. לאפות בתבנית עגולה גדולה משומנת או מלבנית. ניתן להשתמש בכל ירק אחר במקום התפוח אדמה---חתוך גס ומאודה. .

merf

New member
מי ידע שכך יהיה?

מי ידע שאפונה יכולה להפוך ליצור כל כך סקסי? האפונה עם הנענע נשמעת נהדר, ובהחלט תנוסה (אבל כבר מחר). או-יצא חרוז. המוני תודות, אחלה מתכונים - פשוטים כמו שאני אוהבת (בלי זנבות של ינשופים שגדלים רק במזרח הותיקן מתחת למדרגות) ונראים טעימיםםםם.

pirge

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifואת נחמדה מאד. אשמח לראות אות

אותך אצלינו בפורום הקטן והמגניב ביותר. שמחתי מאד מאד ובכיף לתת ממתכוני. חיבוק, ערב טוב,פירגה.

נירהמ1

New member
אפונה וגזר מהמטבח הטוניסאי/נירהמ1

אפונה וגזר מהמטבח הטוניסאי/נירהמ1
מקור המתכון: אחותי. את המאכל מכינה כל עדה בווריאציות שונות ועם תבלינים שונים. אמי למשל, בישלה אותו גם כן, אבל רק עם פלפל שחור ומלח, ובלי נענע. החומרים: אפונה טרייה – אפשר גם "סנפרוסט" 3-2 גזרים חתוכים לקוביות 2 בצלים בינוניים פרוסים לטבעות דקות (אני אוהבת את הסגולים) 4 עגבניות מרוסקות בלי הקליפה וסחוטות מהנוזלים – לא לשפוך את הנוזלים אלא להשאיר בכלי נפרד בצד, מאוחר יותר נוסיף את המים לתבשיל 1 קופסה קטנה רסק עגבניות 2 שיני שום שבורות 6-5 שיני שום קצוצות דק-דק בסכין כמה ענפים של נענע (כמובן רק העלים) קצוצים – ולמי שלא אוהב אפשר גם להכין עם צרור קטן של פטרוזיליה – אני מכינה הרבה פעמים עם פטרוזיליה כשאין לי נענע, יוצא טעים לא פחות 1 כף סוכר (לניטרול החמיצות של העגבניות) פלפל שחור גרוס טרי 1 כפית פפריקה מתוקה 1.2 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי – למי שלא אוהב אפשר לוותר) 1 כפית שטוחה קינמון 1 כפית מלח (אני לא אוהבת כל כך מלוח – מי שאוהב מלוח יותר יכול להוסיף לפי הטעם) אפשר להוסיף מעט כמון שמן לטיגון (אני משתמשת בקנולה) 1 –1.5 כוסות מים הכנה: שמים שמן בסיר ומוסיפים את שתי שיני השום השבורות (בתום הטיגון אפשר להוציאן – אני דווקא משאירה את השום) כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב-חום ולא יותר, אחרת הוא נותן טעם מר לתבשיל – להוציא ולשמור בצד מטגנים את הגזר עד לשלב שהוא מתחיל להיות שקוף (20-15 דקות בערך) מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומטגנים דקה נוספת מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים עוד דקה-שתיים בשלב זה מוסיפים את רסק העגבניות, הנוזלים של העגבניות המרוסקות, את האפונה, את השום הקצוץ, את הבצל המטוגן, את הנענע (או פטרוזיליה) ואת שארית התבלינים, מכסים במים ומבשלים על אש קטנה עוד כ-20-15 דקות, וזהו. בהצלחה. הערות: מקור המתכון: ניתן על ידי אחותי

merf

New member
../images/Emo71.gifעדכונים

הפשטות והקיציות של הנענע כבשו אותי...
מה שמתבשל כרגע הוא המתכון של פירגה לאפונה בנענע, כשהשדרוגים המתוכננים הם סחיטת קצת לימון ממש לפני ההגשה, וגם בולגרית מעל. מה שיהיה ליד הוא גמבה עם אותה בולגרית ואותה נענע בפנים, קציצות אורז קטנות ולימונדה ביתית. ובערב כאמור (פה למעלה) תהיה ארוחת מקטרת השלום, שגם עליה יבואו עדכונים... רק כיף

נירהמ1

New member
בחירה מצויינת- אין כמו המתכונים../images/Emo140.gif

של פירגה. אחד-אחד.
אהבתי את השם שנתת - "ארוחת מקטרת השלום". - לא יזיק להרבה אנשים בארצנו לעשן את "מקטרת השלום".

merf

New member
משדרים מהשטח

האפונה בנענע הייתה יאמי יאמי. ברגעים אלה ממש מפנים מהשולחן, אני יכולה לדווח על שלושה אפונים שנותרו משקית של 800 גרם (שזה כמעט 800 אפונים
) היה טעים. והלימון אכן הוסיף המון - ממליצה להוסיף, אבל רק בסופסוף, אחרי שהאפונה ירדה מהאש ואפילו קצת התקררה, או בקיצור ממש על הצלחת. חוצמזה - הידעתם שאפונה עם לבנה זה ממש טעים? החמיצות של הלבנה מקפיצה לאפונה את האישיות... מה שמעלה בי את הרעיון לעשות מרק אפונה קר, ומעליו שמן זית וכפית לבנה (במקום השמנת). תודה על מתכון נעים,
קל להכנה ולבליעה בחום הזה.
יום טוף

למעלה