אפונה וגזר מהמטבח הטוניסאי/נירהמ1
אפונה וגזר מהמטבח הטוניסאי/נירהמ1
מקור המתכון: אחותי. את המאכל מכינה כל עדה בווריאציות שונות ועם תבלינים שונים. אמי למשל, בישלה אותו גם כן, אבל רק עם פלפל שחור ומלח, ובלי נענע.
החומרים: אפונה טרייה – אפשר גם "סנפרוסט" 3-2 גזרים חתוכים לקוביות 2 בצלים בינוניים פרוסים לטבעות דקות (אני אוהבת את הסגולים) 4 עגבניות מרוסקות בלי הקליפה וסחוטות מהנוזלים – לא לשפוך את הנוזלים אלא להשאיר בכלי נפרד בצד, מאוחר יותר נוסיף את המים לתבשיל 1 קופסה קטנה רסק עגבניות 2 שיני שום שבורות 6-5 שיני שום קצוצות דק-דק בסכין כמה ענפים של נענע (כמובן רק העלים) קצוצים – ולמי שלא אוהב אפשר גם להכין עם צרור קטן של פטרוזיליה – אני מכינה הרבה פעמים עם פטרוזיליה כשאין לי נענע, יוצא טעים לא פחות 1 כף סוכר (לניטרול החמיצות של העגבניות) פלפל שחור גרוס טרי 1 כפית פפריקה מתוקה 1.2 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי – למי שלא אוהב אפשר לוותר) 1 כפית שטוחה קינמון 1 כפית מלח (אני לא אוהבת כל כך מלוח – מי שאוהב מלוח יותר יכול להוסיף לפי הטעם) אפשר להוסיף מעט כמון שמן לטיגון (אני משתמשת בקנולה) 1 –1.5 כוסות מים
הכנה: שמים שמן בסיר ומוסיפים את שתי שיני השום השבורות (בתום הטיגון אפשר להוציאן – אני דווקא משאירה את השום) כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב-חום ולא יותר, אחרת הוא נותן טעם מר לתבשיל – להוציא ולשמור בצד מטגנים את הגזר עד לשלב שהוא מתחיל להיות שקוף (20-15 דקות בערך) מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומטגנים דקה נוספת מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים עוד דקה-שתיים בשלב זה מוסיפים את רסק העגבניות, הנוזלים של העגבניות המרוסקות, את האפונה, את השום הקצוץ, את הבצל המטוגן, את הנענע (או פטרוזיליה) ואת שארית התבלינים, מכסים במים ומבשלים על אש קטנה עוד כ-20-15 דקות, וזהו. בהצלחה.
הערות: מקור המתכון: ניתן על ידי אחותי