אפוטרופסות

רונשה108

New member
אפוטרופסות

שלום רב, זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום, ואשמח מאוד אם מישהו יוכל לתרום לי מניסיונו. לאמי יש אלצהיימר ואנו ניאלץ כנראה לעשות לה אפוטרופסות (התכנון הוא שאבי ואני נהיה אפוטרופסים). לאבי ולה יש חשבון משותף (גם אני מורשית חתימה) ושמעתי שעלולות להיות בעיות בבנק ברגע שממונה לה אפוטרופוס. רציתי לשאול אם מישהו מחברי הפורום חווה זאת ויודע ממה להיזהר, ואילו צעדים כדאי לנקוט לפני שמגישים את הבקשה לאפוטרופסות. אני חוששת מאוד שפיצול החשבונות לחצי חצי יסבך ויגביל אותנו. תודה רבה מראש.

רונשה שלום,

אפוטרופוסות לגוף ולרכוש הוא הליך די פשוט אם לא מתעוררות בעיות נוספות, אם יש לאביך חשבון משותף אני לא יודעת אם כדאי בכלל להתעסק עם זה. אם אביך ואימך גרים תחת קורת גג אחת אז ההליך פשוט, אבל הייתי מייעצת לך לפנות לעו"ד לברר פרטים עד הסוף כדי שלא תנזקו. אפשר לעשות אפוטרופוסות לבד, לא צריך בשביל זה עו"ד, הם גוזלים המון כסף. אבל ייעוץ כן הייתי הולכת. בזמנו קיבלתי ייעוץ דרך העו"ד של העמותה, בצורה טלפונית בלבד, כי אצלי זה היה פשוט מאוד. צריך למלא טפסים בבית משפט לעניני משפחה, והם שולחים את הניירת לעובדת סוציאלית באזור המגורים שתעשה ביקור בית , זה מתנהל בערך 3 חודשים, אח"כ עובר למשרד המשפטים לאפוטרופוס הכללי, וממנו אתם מקבלים את האישור, זה ההליך , אבל עוד פעם תתיעצו עם עו"ד. שתהיי לכם שבת שלום, ניצה.

batshel

New member
לנו הומלץ לא לעשות בענייני רכוש

במיוחד אם אני שותפה בחשבון שלהם. זה רק יכול לסבך עניינים. מה גם שצריך להגיש דוחות מידי פעם על התנהלות (הוצאות, קבלות וכו). אין צורך. לגבי אפוטרופסות גוף רצינו לעשות מבלי שהוא ידע (במקרה שלנו הוא במודעות מלאה, מבלי לקרא לילד בשמו...) למקרה שיהיו מצבים שנצטרך לאשפז אפילו ללא רצונו. הבעיה שהבנו שאמא אפוטרופוסית ראשונה "עליו" ולא נראה לנו שהיא תסכים לדבר כזה...

רונשה108

New member
תודה אבל כנראה אין לנו ברירה

לבתגלימית ול-batshel - תודה רבה על התשובות המהירות. הבעיה היא שכנראה אין לנו ברירה. אנו מתכנננים למכור את הדירה, ששייכת להוריי במשותף, ונאמר לנו לחתימתה של אמי אין תוקף וחייבים אפוטרופוס שיחתום במקומה. הלוואי ויכולתי לוותר על התסבוכת הזאת. מעניין באמת איך השותפות שלי בחשבון יכולה לסבך את הדברים.

רושנה, אם מתכוננים למכור

את הדירה אתם בבעיה, גם אחרי האפוטרופוסות, כי בית המשפט יתערב בענין אתם צריכים להגיש לו בקשה מיוחדת בכדי למכור , כפי שאני הבנתי מהם, כל הוצאה או שינוי משמעותי צריך דרכם אישור לביצוע העיסקה, תתיעצו עם עו"ד רק הוא יכול לייעץ לכם בצורה ענינית. שבוע טוב, ניצה.

yekantalisa

New member
ההבדל בין 'יפוי כוח' לבין שותפות

רונשה, אשמח לייעץ לך בפרטי. לעניות דעתי כדאי מאוד שאת, או אח/ות, יצורפו לחשבון הבנק של ההורים כ**שותפים** לכל דבר ועניין. זה יקל על כל ההליכים הבירוקרטיים, בפרט אם יקרה חו"ח דבר מה לאביך. יפוי כוח בטל ומבוטל מרגע שאחד מבעלי החשבון הולך לעולמו.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום רונשה.

לא צריכה להיות כל בעיה לעשות אפוטרופסות. מבקשים טפסים מבית המשפט למשפחה ממלאים ומביאים אישורשל פסיכוגריאטר כי האמא אינה ברת דעת וסובלת מאלצהיימר ואת ואביך מבקשים אפוטרופסות על אמא. בית המשפט יאשר ואתם תהיו אפוטרופסים. יש אפוטרופוס גוף ,יש אפוטרופוס גוף ורכוש. חוות הדעת של הרופא צריכה להיות חוות דעת משפטית. זה בתשלום קצת יקר אולם חוות הדעת הזאת מעניקה את האופוטרופסות מיד. במקרה כזה כל דקה חשובה. היות והאמא יכולה להוציא כספים ללא הגבלה מבלי שתדעו. והיו מקרים כאלו של אנשים רעים שנצלו את המחלה של החולים והוציאו מהם כספים במרמה.קרי עקצו אותם. על האפוטרופוס לדאוג לצרכי החולה חיתולים, אוכל תרופות, מטפלת סיעודית, מרכזס יום , תשלומי חשמל, מים ארנונה, טלפון ניד.כל הוצאות הבית והטיפול הרפואי סיעודי. אפוטרופוס רכוש צריך להכין פרטה אחת לשנה . הפרטה היא דוח הוצאות והכנסות של החולה את זה מגישים לאפוטרופוס הכללי בסוף השנה. כל שנה מחדש. כאשר החולה נפטר תם מינוי האפורופוס והוא מסיים את תפקידו. אם לאביך יש חשבון משותף עם אמך ואת מורשית חתימה אין צורך באפוטרופסות רכוש אלא רק גוף. זהבה אפוטרופסית בדימוס.

רונשה108

New member
בעיית החשבון וחישוב ההוצאות

תודה רבה זהבה על התשובה המפורטת. הסיבה היחידה שבגללה אנו נאלצים כנראה לעשות אפוטרופסות היא שאנו זקוקים לחתימה של אמא (אנו לא רואים שום סכנה שהיא תוציא כספים וכד') - כנראה שצריך למכור את הדירה, שרשומה גם על שמה. מה שמדאיג אותנו הוא שאם תהיה אפוטרופסות צריך יהיה לפצל את החשבונות ואז זה יכול ליצור מגבלות. למשל, האם את יודעת אם עלולה להיות לי בעיה לפעול בחשבון המשותף ברגע שמגישים בקשה לאפוטרופסות (אבי ואני נהיה אפוטרופסים ביחד)? אם צריך לפתוח לאמי חשבון חדש, הרי החשבון הזה אמור לשמש את אבי. בעיה ספציפית: היום כשקונים דברים לבית (אוכל, חומרי ניקוי וכד') זה מהחשבון המשותף. אם צריך לפצל חשבונות אז מחלקים את החשבונות האלה ל-2 או שמהחשבון של אמא צריך לשלם שני שליש מצריכת המזון (גם למטפלת הזרה)?

רושנה, אין צורך בהפרטה

או בפיצול חשבונות, באם האפוטרופוס חיי תחת קורת גג אחת עם החסוי, אין צורך להגיש דוחות ולא לפצל את החשבון, אפשר לעשות חשבון של החסוי, באם היא מקבלת כספים ואותם להעביר לחשבון של האבא, הקטע הזה באפוטרופוסות הוא לא מסובך ולבעיתי, אני כבר שנתיים אפוטרופוסית על גוף ורכוש ולא הגשתי שום דוח, ושם הפרטה, כל הכספים שמקבלים מביטוח לאומי ומביטוח סעודי על שמו נכנסים לחשבון שלי בלי חשבון מעבר, והכל על מי מנוחות. שבוע טוב, ניצה.

zs1957

New member
רונשה יקרה

אין צורך בהפרדת חשבונות . חשבון האפוטרופסות ינוהל מחשבון המשותף של ההורים זה יקרא חשבון אפוטרופסות ושמך יופיע שם כאפוטרופסית.יחד עם שמו של אביך. כן צריך לכתוב פרטה אחת לשנה . את תקבלי בדואר טפסים למילוי הפרטה. לגבי מכירת דירה תתייעצי עם עו"ד נוטריון. אני הייתי מוכרת את הדירה לפני עשיית אפוטרופסות היות עלולה להווצר בעיה למכור דירה בהיותכם אפוטרופסים. אלא אם אתם מוכרים את הדירה כדי לממן לאמא שהייה במוסד סיעודי. לכן הכי טוב שתתיעצי עם עו"ד שמבין יותר טוב מאתנו.

רונשה108

New member
לניצה וזהבה היקרות תודה

תודה רבה על התשובות המרגיעות ועל הנכונות לעזור. אני מבקשת לחדד - ניצה, כתבת שאפשר לעשות חשבון של החסויה ולהעביר את הכספים שהאמא מקבלת לחשבון של האבא. האם זה אומר שיש לפתוח לאמא חשבון חדש ואת הכספים שהיא מקבלת להכניס לשם ומשם להעבירם לחשבון המשותף המקורי שבו ישתמש האבא? אם הכספים נכנסים ישירות לחשבון המשותף המקורי ולאבא ולי יש אפשרות כאפוטרופסים להשתמש בהם, לשם מה צריך חשבון חדש? האם התכוונת שלאבא יהיה חשבון חדש ואליו אפשר יהיה להעביר את כספי האם? זהבה - האם הבנתי נכון שלאבי ולי לא אמורה להיות בעיית גישה לחשבון המשותף אף על פי שזה יהיה חשבון אפוטרופסות? הכוונה בחשבון אפוטרופסות שאמי לא תוכל לפעול בו (מה שהיא ממילא לא עושה כבר שנים) ושממנו יילקחו הכספים למחייתה? ושוב תודה על התשובות.

zs1957

New member
רונשה שלום

כל התשובות שלי לשאלותייך הן כן. זה לא רק שהיא לא יכולה להוציא כספים מהחשבון. אף אחד אחר לא יכול להוציא פרט לך ולאביך.. גם אם חס וחלילה ייגנבו פנקסי צקים וינסו להוציא כספים מהחשבון לא יוכלו. כאשדר אמי ז"ל נפטרה לאחר כחודש נפרצה דירתה וגנבו משם פנקסי צ'קים ,ניסו להוציא כספים בסכומים גבוהים מאד. הבנק עלה על זה ומנע את השוד.

אותי לא חיובו להפעיל חשבן שלו שהיה

קיים לשם קבלת הכספים, פשוט סגרתי את החשבון שלו ופתחתי לי חשבון נפר וכל הכספים שמגיעים לו נכנסים לחשבון הזה, בלי להתברבר עם כמה חשבונות, האפוטרופוס הכללי לא חייב אותי ובטח לא הבנק. כל שכיום כל הכספים המגיעים לו נכנסים ישירות לחשבון שלי, אבל כמו שכתבתי לך , צריך לברר עם עו"ד , אני לא יודעת אם את גרה עם ההורים, יכול להיות שתהיי בעיה במידה ואת לא גרה איתם אז אולי כן יצטרכו הפרטה כל שנה, תבררו את הכל לפני שאתם מתחילים עם כל ההליך הזה, ובמיוחד באם צריך למכור דירה, בכדי שלא יתעוררו בעיות לא צפויוצת. המשך יום נעים, ניצה.

למעלה