לקבלת אפוטרופסות תפנה לבית משפט לענייני משפחה. שם תקבל טפסים מתאימים והנחיות מה עליך לעשות וכמה לשלם עבור ביצוע הפעולה. אם יש לכם בעייה כלכלית, אפשר לבקש הנחה בתשלום עבור הטיפול, אני מניחה שזה עולה בערך 500 ש"ח. בהצלחה, שבוע טוב, טובה
ראשית יש 2 סוגי אפרוטופוס לענייני גוף, כלומר רק לגבי החלטות רפואיות והליכים רפואיים. ויש אפוטרופוס כללי שזה להכל, ענייני בריאות כמו ענייני בנק וכל דבר אחר. אפוטרופסות מקבלים בבית משפט לענייני משפחה. תתבקשו למלא טפסים כמו הסכמה של שאר קרובים כמו עוד אחים לאפוטרופסות ותתבקשו להביא מסמכים שונים כמו חוות דעת רפואית של אמא המעידה שרופא מומחה בדק אותה והחליט שהיא לא יכולה מפאת מחלתה ומצבה להיות עצמאית או חוות דעת של עו"ס שפגשה את אמא. כשאתם תגישו את כל המסמכים במספר עותקים לבית המשפט תצטרכו לשלם אגרת בית משפט. אצלנו למשל נערכה פגישה עם פקידת סעד מטעם בית המשפט שנפגשה איתנו ועם אמא ובעקבות המלצתה קיבלנו מבית המשפט אפוטרופסות לענייני גוף. התהליך לוקח מספר שבועות עד חודשים. ( למשל עכשיו קחו בחשבון פגרת הקיץ של בית המשפט שתהיה בקרוב )
באם הנך מתמנה לאפוטרופוס רכוש חלה עליך להגיש פרטה אחת לשנה על הוצאות והכנסות של החסויה /אמך. מציעה לעשות אפוטרופוס גוף ורכוש יחד. אם אין לכם יפוי כוח בחשבון הבנק של האם. אם יש לך יפוי כוח בחשבון של אמך אין צורך באפוטרופוס רכוש. במיוחד אם אתה ואיחך מסתדרים היטב ואינכם חלוקים בנושא כספים והטיפול באמא.
להוציא אפוטרופוסוט, וכמובן אם אין בעיות נוספות, אז כדאי להוציא את שניהם ביחד, אפשר לבקש הנחה דגאו ביטל האגרה, ההליך לוקח זמן מה, אבל כדאי לאורך זמן. ניצה.
לגבי אפוטרופסות על נכסים ייעצו לי שעם יש לכם את כל יפויי הכח שאתם צריכים אז לא צריך לרוץ עשות אפוטרופסות כי היא מוסיפה הרבה בירוקרטיה מול האפוטרופוס הכללי. לי יש את כל ייפויי הכח ובינתיים התלחתי להסתדר עם בנקים בארץ ובחו"ל וכו' בלי להזדקק לאפוטרופסות. ד"א יש עמותה בשם "יד ריבה" שיכולה לתת ייעוץ ועזרה בהגשת הבקשה ועם השיקולים על מה ואיך לבקש. רפי
בית באמת יש ביוקרטיה, אצלנו המצב שונה כי גרים תחת קורת גג אחת, בעלי הוא החולה, אז אין ביוקרטיה, רק ביקשו שאם נרצה לקנות משהוא גדול נבקש אישור מבית המשפט, אבל לא נקטו בגובה הסכום אז אפשר לעקוף את זה. ניצה.