אפוטרופוסות
אם לילדים יש אבא אבל אמא שלהם נפטרה ולאבא יש חברה (לא נשואים) וחס וחלילה הוא ילך לעולמו אז מי יהיה האפוטרופוס של הילדים שלו? לא החברה נכון? ואיך יודיעו על זה?
אפוטרופסות על יתומיםאפוטרופוסות
אם לילדים יש אבא אבל אמא שלהם נפטרה ולאבא יש חברה (לא נשואים) וחס וחלילה הוא ילך לעולמו אז מי יהיה האפוטרופוס של הילדים שלו? לא החברה נכון? ואיך יודיעו על זה?
והאח הבוגר (20)אפוטרופסות על יתומים
ניתנת לקרוב משפחה בדרגה ראשונה. למשל, אח בוגר או דוד/ה או סב/תא.
על בגיריםוהאח הבוגר (20)
בגיל 20 יכול לומר שהוא לא רוצה לקבל את האפוטרופוסות? ואז זה יעבור לדוד או לסבא וכ"ו ?
אם האח הבוגר מסרב להיות אפוטרופוסוהאח הבוגר (20)
בגיל 20 יכול לומר שהוא לא רוצה לקבל את האפוטרופוסות? ואז זה יעבור לדוד או לסבא וכ"ו ?
הבנתי אזאם האח הבוגר מסרב להיות אפוטרופוס
על אחיו הקטנים, ניתן למנות דוד או סב. לא יסכימו גם הם, ימונה עו"ד כאפוטרופוס לקטינים.
תךוי בנסיבותהבנתי אז
מאיזה גיל ניתן לאח הבכור להיות אפוטרופוס? אה וכמו כן מה תפקידו? חוץ מכמובן להשגיח ולדאוג להם? יש משהו משפטי?
אילותךוי בנסיבות
זה כבר ענין ליעוץ פרטני.
אינני מבין את כל השרשוראילו![]()
מצב נפשי? כלכלי וכ"ו ?
מייחלים למותו?אינני מבין את כל השרשור
האבא עדיין חי, לא? אז מדוע כל השאלות הללו? האם מייחלים למותו?
האם כל ילד שואלמייחלים למותו?
אולי הוא שואל כי הוא נמצא במצב בו אימו נפטרה ואביו חי עם בת זוג, והוא רק חושש/דואג/שואל? וטוב שהוא שואל, הוא רצה לדעת מה יהיה בגורלו אם חו"ח אביו לא יהיה בין החיים. מכאן ועד ייחול למותו, הדרך מאד מאד ארוכה. אם לא מבינים את ההודעה בפעם הראשונה, עדיף לקרוא אותה שוב מאשר לתת תגובה כזו.
טוב, אני מבין שאתה לא כ"כ מביןהאם כל ילד שואל
אם הוריו יוצאים לבלות, מה יקרה אם יהרגו בתאונת דרכים? או טסים לחו"ל, מה יקרה אם יתפוצצו עם המטוס? האם אלו שאלות נורמאליות? ילדי לא מעלים על מחשבותיהם שאלות על מות הוריהם, זה נראה לי לא טבעי, ואפילו חולני. כשימות האב, אם ימות לפני בנו, אז יהיה לבן מספיק זמן לשאול את שאלתו הנ"ל, לשאול שאלה כזו, ולקבל תשובה, לוקח, כמה זמן? יום? לא יהיה לו מספיק זמן לכך כשאביו ימות? זוהי שאלה ממש לא נורמאלית. מעולם לא הייתי מעלה על שפתותי שאלה שכזו על אבי, שיחיה חיים ארוכים. שאלתי את בני, הוא ענה שכלל אינו רוצה לחשוב על אפשרות שכזו, שאביו ימות, הוא מייחל לי להיות לצידו גם כשהוא עצמו יהפוך לאב ואפילו לסב, ואז שאלת האפוטרופסות כלל לא תעלה על הפרק.
צוואות וביטוחי חיים?טוב, אני מבין שאתה לא כ"כ מבין
בפסיכולוגיה של ילדים. בכלל זה חולני שאנשים חושבים על מוות. אפשר לזרוק את הצוואות, ביטוחי החיים, הרי זה לא טיבעי לחשוב על מוות. גם על מחלות זה לא בריא לחשוב. אפשר לשרוף את ביטוחי הסיעוד וגם את הפנסיה. אני שמח שאתה ובנך חושבים שמתי שבע"ה יהיו לך נינים, שאלת האופוטרופסות של הבן שלך לא תהיה רלוונטית. וד"א, אני חושב שמתי שילד (גם היא הוא בן 17 כמו במקרה שלנו) חושב על "מה יקרה אם.." רק מראה שהוא בריא בנפשו ואחראי.
אגב, סיפור מהחייםצוואות וביטוחי חיים?
מה הקשר לעניין הנ"ל? צוואות וביטוחי חיים נעשים ע"י מבוגרים. מתי שמעת שנער בן 17 עושה ביטוח חיים, או כלל מעלה על דעתו את המילה צוואה? או מבין מה זה ביטוח סיעודי? מה את דוחפת נושאים שאינם קשורים? את ממש מבינה בפסיכולוגיה של ילדים. ילדים הני 17 השואלים בפורום על מות הוריהם, זה נורמאלי. ואני חשבתי שנער בן 17 נורמאלי, מתכנן עם חבריו את מחנה הקיץ לחניכיו בצופים, שלומד נהיגה, שלומד לבגרויות וחולם על הנערה בכיתתו. ילד בן 17 שעוסק במוות ולא בחיים, זה כלל וכלל לא נורמאלי. אם היית מבינה משהו על ילדים, היית יודעת שבגיל הזה, מחשבה על מוות, מראה שיש לו מחשבות אובדניות, שלא לדבר על מחשבות טורדניות, שני סוגי המחשבות הללו זקוקות לטיפול. מחשבות טורדניות על אובדן ומוות, אינם סימן טוב אצל ילד, מי שאחראי עליו צריך לפקוח עיניים, דולקת כאן נורת אזהרה. ואני כותב זאת ממקום מקצועי.
לא בגלל זה אני שואלת את זהאגב, סיפור מהחיים
לפני שנים רבות, הכרתי נערה שאיבדה את אביה, לאחר שהנערה התאבדה, מצאו בחדרה את יומניה ומכתביה, שאותם כתבה לאביה שנהרג, כל הכתבים עסקו במוות ובאובדן ובשאלות על מוות. אם היו מטפלים בנערה, יתכן שהיו מונעים את האסון. נער/ה בן 17 לא אמור לעסוק בשאלות מטרידות על מוות, זה בהחלט לא נורמאלי. חבל שאת מחשיבה עצמך כמומחית גדולה לכל נושא. במקרה הזה, אל תתוכחי, כי אני פסיכולוג קליני המתמחה בילדים. מסגרות עבודתי בבתי ספר תיכוניים.
LOLלא בגלל זה אני שואלת את זה![]()
גוד אנשים איך ניתחתם לי את האישיות בגלל שאלה! זה א' בגלל סרט שראיתי על המצב הזה ו ב' בגלל שאני כותבת ספר כזה ורציתי לדעת מה לפי חוק יקרה לילדים. זהווווווווווווווווווו
תשלחי לנו עותק של הספר בתורלא בגלל זה אני שואלת את זה![]()
גוד אנשים איך ניתחתם לי את האישיות בגלל שאלה! זה א' בגלל סרט שראיתי על המצב הזה ו ב' בגלל שאני כותבת ספר כזה ורציתי לדעת מה לפי חוק יקרה לילדים. זהווווווווווווווווווו
לא נראה ליתשלחי לנו עותק של הספר בתור
יועצים?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.