אף מילה על פרשת קרין גורן ?

מוכרחה להגיד שזה לא כל כך "פרשה" בעיניי...
יותר מעצבן אותי שהרסו לגמרי את הפורמט ולקחו ממני את האפשרות לצפות בגרסה הישראלית של תוכנית שבמקורה היא מאוד מוצלחת (לחובבי האפייה). צפיתי בגרסה הבריטית בזמנו ומאוד נהניתי. אחרי כל הביקורות הקטלניות שקראתי (ולא קראתי אף טוקבק של מישהו שנהנה מהפרק הראשון!!!) מחקתי את הפרק המוקלט ובטלתי את הקלטת הסדרה.
וזה שקרין גורן השמינה זה לא חדש. גם אני שמתי לב לזה. וגם זה שישר קופצים כאן על כל בחורה שמעזה להעלות כמה קילוגרמים, זה גם לא חדש. מגעיל ומעצבן ואנטי-נשי וסטנדרטים כפולים - אבל לא חדש.
אני יותר אהבתי את מה שקרין גורן כתבה בתגובה לכל ה"פרשה". אישית אני לא כל כך מסמפטת אותה (היא יותר מדי "עליזה" לטעמי האישי...), אבל מאוד הערכתי אותה על הפוסט שלה בפייסבוק (ממליצה לכל בעלי הפייסבוק לחפש את הדף שלה. זה הפוסט הראשון בדף כרגע).
&nbsp
&nbsp

adif11

New member
המקור הבריטי

מוקרן בימים אלה בערוץ האוכל של הוט והוא לא פחות מנפלא.

kmiki

New member
כמוני כמוך ממש

לא סובלת אותה, בעיקר נהנית מהסרטונים שתמיד משתפים עם הדיבוב שעושים לה (אני נחרדת מכמויות הסוכר והשמן וכל מה שלא בריא במתכונים שלה וזה ממש מעלה בי בחילה, אבל זו לא רק היא, אלא כל מי שהעיסוק שלו כזה זוועתי בעיניי).
אני גם חושבת שהעלייה שלה במשקל מאד רלוונטית לתחום העיסוק שלה, שלא בשונה ממושיק רוט, רושפלד וכל השאר, וזה רק מחזק אותי בדרכי הבריאה, אני מאד סולדת מאכילה כזו לא בריאה.
יש בי מקום קטן שמאמין לתאוריה שמדובר ביחסי הציבור של התכנית הכל כך גרועה (לא מאמינה שאשכרה צפיתי בזה), שרק ניסו ליצור באזזזזזזזז, והצליחו...

kmiki

New member
אין לי מושג לגבי זה

כמו שאמרתי, השוויתי אותה לגברים המקבילים אליה, כל אחד יכול לאמר שההשמנה שלו קשורה למשהו אחר, אני מכירה כמה וכמה נשים שעברו טיפולי פוריות, לא כולן השמינו באופן דרסטי, או בכלל, בגלל הטיפולים, אז באמת שאין לי מושג לגבי ה"הכרח" שמשמינים בגלל טיפולי פוריות.

mykal

New member
ואת לא מכירה

נשים שמנות, בלי שהן קונדיטוריות? או טבחיות?
באמת? רק העיסוק שלה 'אשם'?
ואת לא מכירה קונדיטוריות או שוקולטריות רזות?

לא מסכימה עם הניתוח של לינור, אבל ההתקפה על גורן מגעילה

נשים צריכות עור של פיל כדי העז להופיע בפומבי.

אפילו לא להופיע בטלויזיה - סתם לכתוב תגובה בפייסבוק... כלכך הרבה תגובות אל נשים מורכבות מנסיונות להעליב את המראה החיצוני.

mykal

New member
מה שממש מכוער בעיני

זו הביקורת המטפלת 'בגופו' של אדם,
ולא בגופו של ענין.
אם הביקורת היתה על ההנחיה, הייתי מבינה.
אבל ביקורת 'על עיסוק זועתי' כי יש בו סוכר ושמן,
אז הגריז במוסך יותר נעים? אז הזבל שנאסף ע"י אוספי פחי האשפה--הוא יותר טוב?
מי שלא רוצה אפיה--או לא מענינות אותו תכניות בישול--זה לגמרי בסדר.
אבל לתקוף אותה על גופה 'השמן' או על עיסוקה--
מה שייך כביקורת על תכנית?
אמירות מיותרות.

נראה לי שהכוונה היא לעיסוק שפוגע באנשים

כלומר, האנלוגיה המתאימה מבחינת מי שמתנגד לתכנית, היא, נניח, ייצור / פרסום סיגריות / סמים. מוסך ואיסוף פחי אשפה הם מקצועות שעוזרים לאנשים. מקצוע שמיועד לספק להם / לגרום להם לרצות לאכול / לאפות משהו שמזיק להם (לדעת המתנגדים) הוא מקצוע שפוגע באנשים, ולכן זוועתי. לא יודעת אם הם צודקים או לא, אבל זו נראית לי מחאה לגיטימית למדי, בהתחשב בדברים כמו מגיפת הסוכרת וכו' בעולם, מחלות שקשורות להשמנת יתר, וכו', ואני לא רואה סיבה לא להעביר ביקורת על עצם המקצוע / התוכן של התכנית ולא על הביצוע.

mykal

New member
כמה דברים

1)גם אם אצדיק את הטיעון שהבאת--אז יש לומר אותו כפי שאת הבאת,
ולתקוף תכנית זה עדין לתקוף תכנית וזה לחלוטין שונה מלתקוף גופו של אדם.
2)הטלויזיה מקרינה הרבה תכניות בישול--אף פעם לא הותקפו התכניות הללו
בגלל הטיעון שהעלית.
3)הטלויזיה מקרינה הרבה תכניות--כל אחת/ד יכול לבחור במה לצפות.
יש מי שלא אוהב ריאליטי ומעדיף סדרות וכו'.
בשום הזדמנות לא תקפו בן אדם על היותו גבוה, רזה, שמן וכד' זה בכלל לא קשור
לעיסוק. אגב, את לא מכירה אנשים שלא עוסקים בקולינריה כמקצוע והם שמנים?
כי אני דוקא כן,

אגלה לך סוד--לא צפיתי בתכנית כי לא מענין אותי.
אחרי הביקורת --הלכתי לצפות.
היא באמת שמנמנה--פנים נעימות, חייכנית, דברה יפה.
רק התאכזבתי כי הראו את לחץ המתחרים--אפילו לא מתכון אחד מלא,
אגב, נדמה לי שאחד מהשלושה שופטים, שמנמן גם אחרי ניתוח קיצור קיבה.
ומענין שלא דברו על 'משמניו'.

1) קרין גורן היא לא רק מנחה בתכנית,

ולא תוקפים רק את התכנית אלא את העיסוק שלה באופן כללי - ולכן לגיטימי לדבר עליה ספציפית (אפילו אני שמעתי את השם שלה לא פעם, גם בפורומים, ואני כמעט לא אופה), כמי שמפיצה את ה"זוועה".
2) לא יודעת מה כתבו על תכניות בישול - בכל מקרה פה מדובר בתכנית אפייה של עוגות, וזה בכל זאת לא אותו דבר.
3) לא הגבתי על הנקודה של המתקפה על המשמנים שלה, אלא על ה"זוועתי" בהתייחסות למקצוע ולתכנית. לתקוף אותה על כך שהיא שמנה באמת לא קשור לתכנית - לתקוף על התוכן ועל העיסוק של האדם הספציפי - בהחלט לגיטימי וקשור. ולגמרי לגמרי לגיטימי להביע מחאה על תכנית שנראה לך שהתוכן שלה מזיק לציבור.

לגבי זה שלא מדברים על משמניהם של שופטים גברים - לגבי מושיק רוט, למשל, ממשחקי השף, בהחלט יורדים גם עליו ועל השומן שלו בטוקבקים וכו' (לא הייתי פה בתקופה של רושפלד, ולכן לא יודעת מה אמרו עליו).

mykal

New member
מי שמתענין באפיה

מכיר אותה כי היא אכן עוסקת בתחום.
זוועתי עם מרכאות או בלי--זה בעיני המתבונן.
גם התכניות בישול אחרות אופים, אבל האפיה איננה המרכז.
לא רק אפיה היא פיתוי--והוא לא יותר פיתוי מכל ממתק/חטיף/ אחר.
בתי קפה ומסעדות צצים כפטריות אחרי הגשם, והן לא עומדות ריקות--
ואגלה לך--שלא כל המרכיבים במנות הן לא 'זועתיות'
וגם בפורום זה מסתבר שהרבה אוכלים/ות בהם, וזה לגמרי בסדר.
כשאני מזמינה מנה במסעדה אני יודעת שזה לא דומה באיכותו (הבריאותי)
לאותה מנה בבית.--לא מבחינת נמרכיבים לא הנקיון ולא משום בחינה.
אז למה להטפל לאשה הזו?
אז שכל אחד יבחר.
למה לא לתקוף רעיון ולא בני אדם באשר הם.

אבל תכניות בישול אחרות

הן לא תכניות לייצור ממתקים וחטיפים - אם הן היו, סביר שהמחאה הייתה דומה. הן תכניות שעוסקות בבישול, שחלקו בריא יותר וחלקו פחות, אבל לבשל אוכל ולאכול כולם צריכים. לאכול עוגות אף אחד לא צריך (הוא אולי רוצה, אבל זה לא צורך של הגוף לאכול עוגות ספציפית) - כך שמהבחינה הזאת התכנית היא תכנית שמתמקדת (שוב, מבחינת המתנגדים) אך ורק בייצור מוצרים מזיקים ומיותרים. אם הייתה תכנית בישול שקוראים לה - בישול עם המון שומן וסוכר - מאוד יתכן שההתנגדות לה הייתה דומה. בתכנית בישול כללית צריך להתעמק בכל פרק כדי לדעת אם יש משהו שראוי למחאה, ואם כן - מה. פה זה פשוט - עצם הקונספט פסול, בדיוק כמו תכנית שמדברת על ייצור סיגריות וסמים.

mykal

New member
לא מדויק מה שכתבת

הלכתי לשאול חברה שלי ש'אדוקה' על משחקי השף,
והיא הפנתה אותי לתכנית האחרונה--שם בשלב התחרות האישית--
המטלה היתה פיצה--(בצק עם שמרים וסוכר)
ומעל הם קשטו רובם--בהרבה סוגי גבינות שמנות, ובשמנת וכד'.
אהה לפי השם או התוכן.

אותי מעצבנות כל התכניות של בישול בגלל הרבה סיבות.--לא צופה.
אבל גם לא משמיצה--כי בעיני זה לא.

ומכאן הריני פורשת מהדיון--כי הוא מרגיש לי 'לעוס' וחוזרת על עצמי.
מי שלא רוצה עוגות שלא יאכל--מי שרוצה לשמור מצוין.
לא כולם זהים--ולפגע באנשים זה לא יפה בעיני.

לא הבנתי מה לא מדויק. את בדיוק מתארת

משהו ספציפי בפרק ספציפי של התכנית, שאפשר למחות נגדו - אבל לא כל תכנית נסובה סביבה הכנת פיצות שכאלה, וגם בתכנית הספציפית הזאת זה היה רק חלק אחד.
אגב, מה שאני באמת לא מבינה במשחקי השף, זה כמה זמן יש לשפים לטעום את המנות של המתחרים. כי אם הם באמת טועמים את הכל ברצף, זה המון אוכל, ולא ברור איך הם עומדים בזה... שלא לדבר על זה שלפעמים הדברים לא מבושלים עד הסוף, וכו'. אולי צריך לשנות את שם התכנית לעינויי השף...

פריZמה

New member
היא לפחות שמנה ואמינה בעיני!

לא כמו כל השפים/ ות הרזים שכביכול אוכלים בגרגרנות רבה ואז צמים כדי להוריד את 200 הקלוריות שהכניסו לגוף.
זה עוד מקרה של שנאת נשים טהורה - שפים שמנים להחריד הם לגיטימיים, אבל על אישה מותר להעביר ביקורת.
גבר יכול להזדקן מול המצלמות, לדבר שטויות בליגות אחרות ועדיין להחשב כמומחה, להיות שמן או גמד או קרח בלי פאה.

כאמור, גם על השפים השמנים מעבירים ביקורת.

ולגבי קרין גורן, אם הבנתי נכון חלק מהעניין הוא לא שהיא שמנה אלא שהיא השמינה - כלומר, בעבר היא הייתה רזה, על אף העיסוק שלה בעוגות, ועכשיו היא פחות (ולטענת שושן זה קשור גם לטיפולי פוריות) - אז מה, קודם היא לא הייתה אמינה?
אני לא חושבת ששף או אופה צריך להיות שמן כדי להיות אמין. המקצוע הוא שף, לא משתתף בתחרויות אכילה (שגם הם לפעמים רזים, אגב...).

למעלה