אף אחד לא התייחס עדיין לכך שבגלצ

maya orgad

New member
אף אחד לא התייחס עדיין לכך שבגלצ

איחרו לדווח על הפיגוע כפי שקרה גם לאחר הפיגוע בבאר שבע ודומה שלא הופקו הלקחים.כשירון וילנסקי דיבר על דיווח ראשוני על פיגוע בשתי דקות לארבע,ברשת ב כבר דיווחו כעשר דקות על האירוע וגם שלושת ערוצי הטלביזיה כבר היו בשידור במשך דקות ארוכות.אריה מליניאק בירבר ביש עם מי לדבר ומשום מה אף אחד לא טרח לקטוע אותו למרות שברור שבתחנה כבר ידעו על כך. ככה עושים רדיו ?

זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה...

ומצחיק שהזכרת את זה. לפני חצי שנה בדיוק, ב- 22/3/2004, חוסל השייח' אחמד יאסין בשעות הבוקר המוקדמות. לי יצא לקום באותו יום בשעה 4:00. קראתי את עיתון הבוקר (היו לי מיונים שהיו לי די חשובים אז, לתפקיד צבאי כלשהו) ובשעה 5:00, אחרי מקלחת טובה, עברתי לאינטרנט ובמקביל האזנתי לבוקר טוב צה"ל עם תור צוק. מתישהו בשעה 5:20 דיווח אתר "YNET" על ירי על מסוקו של השייח' יאסין. במקביל, תור צוק המשיכה לצחוק על מה שקורה במזג האויר ולדבר עם המגישה השותפה הילה קורח. במבזק החצי, המבזקן דיווח על העניין בקצרה, בלי לתת יותר מדי פרטים, אבל הוסיף שיש חשש לפיגועים... מיד אחרי המבזק, הג'ינגלים והשיר, תור צוק פתחה מיקרופון ואמרה: "בשעה זו בוודאי רבים מכם פותחים את הדלתות שלכם ומכניסים הביתה את עיתון הבוקר. ובכן, קחו את העיתון, גלגלו אותו ועטפו בו את הדגים, כי 'אין מה לקרוא בו' היום". (ציטוט לא מדויק, אבל זה נוסח הדברים)
ככה המשיכה לה בגלי צה"ל חצי שעה של צחוקיאדה והומור פנימי בין המגישות, עד שבשעה 6:00 בדיוק, מיד אחרי אות החדשות, פתח מיכה פרידמן את המיקרופון ואמר: "שש, בגלי צה"ל". (ניגון אות יומן הבוקר השקט). "בוקר טוב לכם, בוקר טוב ישראל, מהדורה מיוחדת בשעה הזאת. באולפן מיכה פרידמן. לפני דקות אחדות נודע כי מנהיג החמאס השייח' אחמד יאסין חוסל מירי של מסוקי צה"ל, בוקר טוב ישראל, מהדורה מיוחדת". שימו לב: "לפני דקות אחדות נודע...". ערוץ 10 פתח את שידוריו בגל פתוח כמה דקות אחרי השעה 6:00 עם תמונות מזירת ההתנקשות בעזה. ערוץ 2 וערוץ 1 - כמה דקות לאחר-מכן. מיותר לציין שבתחילת השעה של "בוקר טוב ישראל", לא היה לכתבי גל"צ מה לדווח במיוחד... לפחות החבר'ה בחיל האויר קולעים למטרה.

גלטזזז

New member
לפני שנמשיך ללגלג על גל"צ

בואו נזכור, שלגל"צ יש מגבלות שאין לכלי התקשורת האחרים. למשל: בשעה שהודעה זו נכתבת, ידוע כבר לכולנו ששלושה חיילים נהרגו הבוקר במורג. מאזיני גל"צ עדיין לא קיבלו את הידיעה בשעה הזו! כל מה שנמסר בגל"צ עד עכשיו, זה שהיה נסיון חדירה למורג ו"שני מחבלים חוסלו ושלושה ישראלים נפגעו, נפגע רביעי פונה לבי"ח..." הבנתם את זה? הענין הוא שבגל"צ צריכים להיזהר שבעתיים בכל פרסום ידיעה שלא אושרה ע"י הצנזור ו/או שלא נבדקה ואומתה והוצלבה באופן יסודי. אני זוכר שכשפורסם פעם שקצין נהרג והאישור היה לדווח על חייל הרוג, הושעו עדי טלמור וגיל עומר! הידיעה היתה נכונה אבל לא אושרה לפירסום! לכן, לא מדובר ברשלנות או עצלות או איטיות של אנשי גל"צ, אלא בזהירות יתר שנובעת מסיכון שבשום כלי תקשורת אחר לא לוקחים! כל עוד המצב לא ישתנה, גל"צ צריכים לקבל אישורים לכל ידיעה דרמטית לפני פירסומה, כמו גם לערוך יותר בדיקות לאימותה. סיפורים כאלה כבר היו (זכור לי גם הסיפור של גולן יוכפז באסון המסוקים) וכנראה עוד יהיו. מה שמפליא הוא, שלמרות כל זה, לפעמים גל"צ מדווחים לפני התחנות האחרות!

אז גלי צה"ל לפני כולם?

מה שווים הג'ינגלים שמודיעים חגיגית ש"גלי צה"ל חושפת לפני כולם" ו- "גלי צה"ל לפני כולם", אם היא לא יכולה לדווח ידיעה אקטואלית כלשהי, שהותרה לפרסום ע"י הצנזורית הצבאית בוודאי (אחרת, שאר כלי התקשורת בארץ לא היו מפרסמים אותה), אבל לא אושרה לפרסום ע"י דוברת צה"ל (והרי עורך חדשות בגל"צ צריך גם לעבור צנזורה וגם לעבור "דברור", עם דו"צ). בעולם התקשורת של היום, לא צריך להרחיק עד CNN בכדי לדעת ש- "Palestinian gunmen kill 3 Israelis in Gaza". מספיק לפתוח את האינטרנט, והמדיום הזה קיים ברוב הבתים במדינת ישראל כיום. ובמקרה של היום - הידיעה פורסמה אפילו בערוץ 10! ועכשיו בגל"צ: אחרי שקריינית החדשות אורלי יניב דיווחה על פיגוע בו נפגעו שלושה ישראלים ושלי יחימוביץ' נשמעה להוטה לספר את כל מה שהיא יודעת על מה שקורה (אבל שוב, אסור לה...) מתנגן לו בגל"צ השיר "בובה זהבה" של החלונות הגבוהים. בכל מקרה, לא ככה עושים רדיו.

10:27 - הותר לפרסום.

10:27, מס' דקות אחרי שהאולפן עבר לכתב גל"צ ברצועת עזה, אלי בוהדנה, שדיווח בשידור חי על קרב יריות (מהמחבל השלישי), הכתב הצבאי אילן אוסטפלד דיווח ש"הותר לפרסום ששלושה חיילים נהרגו". שלי יחימוביץ': "העובדה שאנחנו מפרסמים את הידיעה הזאת רק עכשיו היא רק מכיוון שהמשפחות קיבלו את המידע על מות בניהן בדקות האחרונות". עדכון החצי עם המבזקן רוני שוקן: "הותר לפרסום כי שלושה חיילי צה"ל נהרגו הבוקר בפיגוע ליד מוצב מורג שברצועת עזה. באזור מתנהל בדקות האחרונות קרב יריות".

10:37 - עיתונאי נפצע בשידור חי!

אני עדיין על גלי צה"ל. 10:37. שלי יחימוביץ' מדברת עם מזכיר הישוב מורג. פתאום, קולות יריות. שלי יחימוביץ' אומרת למזכיר, בחצי חיוך מר: "אני מקווה שאתה לא מסכן את החיים שלך בשביל הראיון הזה". הוא כמובן ממשיך לדבר, ובמקביל, מסתכל מהחלון. 10:38. "וואי וואי" אומר מזכיר הישוב בלחץ מסוים, "קרה משהו. מישהו נפצע ברגל". שלי יחימוביץ' עוברת לכתב אלי בוהדנה שנשמע בלחץ טוטאלי, אבל תחת שליטה: "ירו עלינו. מס' מטרים לידי עמד כתב שנפצע ברגלו", ובמקביל שומעים צרחות זוועתיות של הכתב שזועק לעזרה. אין ספק שמדובר פה במחזה קשה ומרתק. כמובן שלא ידוע מי מהעיתונאים שהיו שמה נפצע, אבל מדובר פה במשהו שלא ראינו זמן רב - עיתונאי שנפצע במהלך שידור חי.

גלטזזז

New member
גלי צה"ל עדיין לפני כולם

הג'ינגלים המבשרים ש"גלי צה"ל לפני כולם" מפרטים: פרשת "שופטים באדום", הקדמת הבחירות, וכו' כלומר, מלבד הידיעות ה"צבאיות" או הבטחוניות אלה שיש רגישות מיוחדת בפרסומן, בכל שאר התחומים אין מגבלות בכל הנוגע למועד הפרסום (אם כי לפעמים צריך אישור לעצם הפרסום). אז הג'ינגלים בהחלט משקפים משהו. הרי לא חשבת שדווקא בגל"צ יושבים ושותים קפה ומחכים שכולם יפרסמו קודם?! אכן, יש טעם לשקול את האיסור המטופש לעכב פרסום, כשכל אחד יודע תוך דקות את כל הפרטים המלאים... אפילו מהבנת הנשמע בלבד!

alpha80

New member
אני חושב שאחת הדוגמאות

לעיכוב פירסום (בגלל סיבות מוצדקות - כמובן - כמו שציינת - הודעה למשפחות) היה לפני שנתיים במבצע חומת מגן, באסון בג'נין, אני זוכר שעל אף העובדה שבמשך שעות רבות לא הוזכר דבר בתקשורת ה"רשמית", קיבלתי עשרות טלפונים מחברים בבית שכבר שמעו שהיתה היתקלות בג'נין ושיש הרבה חיילים הרוגים כבר כשעה אחרי התקרית. וזה היה די אבסורד למען האמת.

משמור

New member
כמויות של הבל

לא יכסו על העובדה המתייחסת לביקורת שהוטחה בתחילת אשכול זה : אתמול היה פיגוע בירושלים, גל"צ דיווחו באיחור של רבע שעה אחרי קול ישראל וכעשר דקות אחרי הדיווחים בתחנות האזוריות (חדשות עשר ,לצורך העניין). אין כאן כל עניין הקשור בצנזורה צבאית .היה פיגוע, פשוט מדווחים. מערכת חדשות רדומה למדי ,שבעבר הייתה גאוותה על זריזותם של כתביה הצעירים. אז צעירים נשארו בגל"צ ,בכל מה שקשור לזריזות ,זה רחוק מהם והלאה . נשארנו עם סיסמאות יומרניות חסרות כיסוי ,המבליטות את מה שגל"צ הצטיינו בו לאורך השנים : מערכת פרומו העוטפת הכול באריזה נוצצת ,כאשר התוכן מהם והלאה. ככה ,אבל ממש ,לא עושים רדיו.

למעלה