אסתמה

פומה111

New member
אסתמה

שלום, אני מזה הרבה שנים סובלת מאסתמה. האם עלי להימנע ממאכלים מסויימים, על מנת להפחית את ההתקפים? ואם כן אלו. תודה מראש. :)

אסתמה

פומה שלום, מכיוון שפנית לפורום הומיאופתיה , אספר לך שבהומיאופתיה ניתן לטפל באסטמה לעומק , לשפר את המצב הכללי והפנימי של האדם ובכך גם את המחלה ותדירותה. אסטמה ידועה בהיותה מחלה פסיכוסומטית ויש מקום לטיפול שנוגע בסיבות להתפרציות ולא רק בגורמים "פיזים" בהם עוסקת תזונה. אם בתזונה נתעסק אז ידועים לי מוצרי החלב פרה למינהן כמעודדי ליחה . כדאי להוציאם לחודש ימים מן התפריט ולראות האם יש שינוי. גם בננות ובוטנים וסוכר לבן.

מחלה פסיכוסומטית

מחלה פסיכוסומטית, ציטוט מויקפדיה: " פסיכוסומטיה מבוססת על ההנחה כי ישנה השפעת גומלין בין הגוף לנפש. מחלות הפורצות בעקבות מצבי עקה (לחץ) או שהסימפטומים שלהן מחמירים בעקבות מצבים אלו, הן מחלות פסיכוסומטיות. ההשפעה יכולה להיות גם לכיוון המיטיב, ועם הגעת אהבה ושלווה לחייו של אדם, מצבו הבריאותי ישתפר ומחלות כרוניות עשויות להרפא או להיחלש. לדוגמה, אנשים הסובלים מחרדה נוטים לסבול מהפרעות נשימה (ביניהן אסטמה), ואנשים בעלי אישיות מטיפוס A נוטים לסבול מלחץ דם גבוה ומגוון מחלות המושפעות מכך. אלרגיות וסבוראה משתנות בחומרתן בהתאם למצבו הנפשי של האדם."

יש סימוכין לטענה המופרכת הזאת?

ולא, ויקפדיה (כשאין בה סימוכין למקורות יותר רציניים) היא לא מקור כזה.

גם בעולם הרפואה הקונבנציונלית

מתייחסים גם לאסטמה כמחלה פסיכוסמטית, לא הסתמכתי על ויקפדיה. מוטב שתעשה אתה את החיפוש , תמצא מחקרים רבים על הקשר בין מצבי לחץ והתפרצותן, עוצמתן ותדירותן של מחלות . יש המון מחקרים בנושא.

maxpush99

New member
אסטמה

אני מצטער שעלי לסתור את הדעה כאן \ אסטמה אינה מחלה פסיכוסומטית התקך של קוצר נשימה על רקע חרדה אינו אסטמה מהתקף אסטמה עלולים למות ללא טיפול הרקע הינו קרוב לודאי אלרגי או תגובתי לתהךיכים דלקתיים רגילים ניתן לטפל באסטמה גם בהומאופטיה ורצוי לשלב גם אוסאופטיה של עמוד השידרה החזי בכל התקף של אסטמה - יש ליטול את הטיפול הרגיל במשאפים או אינהלציה! לבריאות

אסתמה

אסתמה בהחלט יכולה להיות מושפעת בין היתר גם מגורמים נפשיים ההגדרה למחלות פסיכוסומטיות בעייתית אנו מורכבים מגוף ונפש והכל משפיעה על הכל ההומאופתיה לא רואה מחלה מוגדרת כמחלה בפני עצמה היא תמיד חלק ממכלול והמכלול הוא המחלה

למעלה